KAN BAĞIŞINI ARTIRMAK İÇİN YENİ BİR KAMPANYA BAŞLADI!

GÜNDEM 17.10.2017 - 14:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2090+ kez okundu.
 

KAN BAĞIŞINI ARTIRMAK İÇİN YENİ BİR KAMPANYA BAŞLADI!

    Adana’da kan bağışı bilincinin oluşturularak bağışçı sayısının artırılması amacıyla başlatılan “Bir damla kan ile yaşama şans ver” adlı kan bağışı kampanyası, Vali Mahmut Demirtaş’ın da katıldığı törenle başladı. Vali Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, kanın sadece acil durumlar için değil sürekli ihtiyaç olduğunu belirterek, her 4 saniyede bir ünite kana ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Demirtaş, “Dakikada 5 bağışçı bir dakikalık kan ihtiyacını karşılıyor” dedi. Demirtaş, şehrin ekonomik geliri düşük mahallelerinde uyuşturucu satışıyla kullanımının yoğun olduğunu hatırlatarak, aileleri zehir tacirlerine karşı uyardı. Demirtaş, “Zehir tacirlerini ihbar edin. Çocuklarımıza yanlış yapanların canına okuyalım. Ancak sağlıklı bir nesil ülkemize hizmet edebilir” diye konuştu. Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar da destek verdi. Yüreğir ilçesi Vali Ziyapaşa Anadolu Lisesi’ndeki etkinliğe Vali Demirtaş’ın yanı sıra yardımcısı Mustafa Yavuz, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle öğrenciler katıldı. Demirtaş, ayrıca Mavi Çocuk Utku Anaokulu’nu ziyaret ederek, anaokulu öğrencileriyle bir süre sohbet etti.

 

 

Adana’da kan bağışı bilincinin oluşturularak bağışçı sayısının artırılması amacıyla başlatılan “Bir damla kan ile yaşama şans ver” adlı kan bağışı kampanyası, Vali Mahmut Demirtaş’ın da katıldığı törenle başladı.

Vali Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, kanın sadece acil durumlar için değil sürekli ihtiyaç olduğunu belirterek, her 4 saniyede bir ünite kana ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Demirtaş, “Dakikada 5 bağışçı bir dakikalık kan ihtiyacını karşılıyor” dedi.

Demirtaş, şehrin ekonomik geliri düşük mahallelerinde uyuşturucu satışıyla kullanımının yoğun olduğunu hatırlatarak, aileleri zehir tacirlerine karşı uyardı. Demirtaş, “Zehir tacirlerini ihbar edin. Çocuklarımıza yanlış yapanların canına okuyalım. Ancak sağlıklı bir nesil ülkemize hizmet edebilir” diye konuştu.

Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar da destek verdi. Yüreğir ilçesi Vali Ziyapaşa Anadolu Lisesi’ndeki etkinliğe Vali Demirtaş’ın yanı sıra yardımcısı Mustafa Yavuz, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle öğrenciler katıldı.

Demirtaş, ayrıca Mavi Çocuk Utku Anaokulu’nu ziyaret ederek, anaokulu öğrencileriyle bir süre sohbet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.