Şalgamı bir de böyle deneyin!

21.12.2017 - 13:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1724+ kez okundu.
 

Şalgamı bir de böyle deneyin!

Kış ayları sürerken, elden geldiğince soğuk algınlığı ve gripten korunmak için uzmanların yaptığı tavsiyelerden biri de ‘faydalı bakteri barındıran içeceklerden faydalanın’ uyarısı şüphesiz. Adana’da bir şalgamcı, kış ayına özel turşu ile şalgamı birleştiren spesiyal hazırladı.  Adana’nın kendine has içeceği şalgam içinde faydalı bakteri (probiyotik) barındıran içecekler arasında başı çekiyor. Şalgamcı Coşkun İrek, Abidinpaşa caddesinde “Hacı Ahmet” adıyla bilinen yerde babası Zeki İrek’in 30 yıldır mesleği sürdürdüğünü hatırlatarak, “Yıllardır şalgam işiyle uğraşıyoruz. İyi kurulan, tuzu iyi ayarlanmış, mayası kararında bir şalgamı insan içmeye doyamaz” dedi. Kış aylarıyla birlikte şalgam satışlarında artış yaşandığını anlatan İrek,  vatandaşlardan da “Şalgam bizi gripten koruyor” sözlerini işittiğini söyledi. Şalgamla birlikte kış aylarına özel turşulu menü hazırladıklarını anlatan İrek, “Acur, lahana, biber, kornişon, havuçlu olarak hazırladığımız çok lezzetli turşularla şalgamı karıştırıyoruz. Şalgamlı turşu yiyenler bu lezzeti bırakamıyor” diye konuştu. Turşulu şalgamın tadına yalnızca 2 liradan bakmak mümkün.

Kış ayları sürerken, elden geldiğince soğuk algınlığı ve gripten korunmak için uzmanların yaptığı tavsiyelerden biri de ‘faydalı bakteri barındıran içeceklerden faydalanın’ uyarısı şüphesiz. Adana’da bir şalgamcı, kış ayına özel turşu ile şalgamı birleştiren spesiyal hazırladı. 

Adana’nın kendine has içeceği şalgam içinde faydalı bakteri (probiyotik) barındıran içecekler arasında başı çekiyor. Şalgamcı Coşkun İrek, Abidinpaşa caddesinde “Hacı Ahmet” adıyla bilinen yerde babası Zeki İrek’in 30 yıldır mesleği sürdürdüğünü hatırlatarak, “Yıllardır şalgam işiyle uğraşıyoruz. İyi kurulan, tuzu iyi ayarlanmış, mayası kararında bir şalgamı insan içmeye doyamaz” dedi. Kış aylarıyla birlikte şalgam satışlarında artış yaşandığını anlatan İrek,  vatandaşlardan da “Şalgam bizi gripten koruyor” sözlerini işittiğini söyledi. Şalgamla birlikte kış aylarına özel turşulu menü hazırladıklarını anlatan İrek, “Acur, lahana, biber, kornişon, havuçlu olarak hazırladığımız çok lezzetli turşularla şalgamı karıştırıyoruz. Şalgamlı turşu yiyenler bu lezzeti bırakamıyor” diye konuştu. Turşulu şalgamın tadına yalnızca 2 liradan bakmak mümkün.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.