YARGIDA OBJEKTİF KRİTER VE LİYAKAT ESAS ALINMALI

GÜNDEM 06.03.2018 - 14:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2569+ kez okundu.
 

YARGIDA OBJEKTİF KRİTER VE LİYAKAT ESAS ALINMALI

Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük:
Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, yargıyı objektif kriterler ve liyakat esasına göre düzenlemek gerektiğini söyledi.  “SİYASİ İKTİDAR KADROLAŞIYOR” Gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli ile Genel Yayın Yönetmeni Murat Serdar Yıldız, Baro Başkanı Veli Küçük’ü ziyaret etti. Küçük, buradaki konuşmasında, 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana 4 bin 258 hakim ve savcıya görevden el çektirildiğini hatırlattı. En son Hakimler Savcılar Kurulu’nca (HSK), bin kişilik hakim ve cumhuriyet savcısının kura töreninin ertelendiğini (HSK) hatırlatan Küçük, 173 kişinin güvenlik soruşturmalarının yeniden yaptırılacağını bildirdi. Adana’da 4 kişinin yeniden güvenlik soruşturmasından geçirileceğini anlatan Küçük, “Siyasi iktidar yargıda kadrolaşıyor. Daha önce 70 olan başarı puanı 54’le çekildi. Artık yargının üzerindeki korkuyu atmak lazım” diye konuştu.  “6. BÜYÜK BAROYA YENİDEN ADAYIM” Türkiye’de 2 bin 800 avukatla 6’ncı büyük baro olduklarını kaydeden Küçük, Bölge İdare Mahkemesi’nin yeniden Adana’ya alınması için büyük çaba gösterdiklerinin altını çizdi. Türkiye Barolar Birliği’nden Türkiye ibaresinin kaldırılmasının yanlışlığına dikkat çeken Küçük, “Aramızdaki farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Demokrat Avukatlar olarak girdiğim seçimde yüzde 75 destek aldım. Meslektaşlarımız arasındaki birlikteliğimiz bizim için önemli” dedi. Küçük, Ekim ayında yapılacak Baro seçimlerine yeniden aday olacağını sözlerine ekledi.
Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük:

Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, yargıyı objektif kriterler ve liyakat esasına göre düzenlemek gerektiğini söyledi. 

“SİYASİ İKTİDAR KADROLAŞIYOR”
Gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli ile Genel Yayın Yönetmeni Murat Serdar Yıldız, Baro Başkanı Veli Küçük’ü ziyaret etti. Küçük, buradaki konuşmasında, 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana 4 bin 258 hakim ve savcıya görevden el çektirildiğini hatırlattı. En son Hakimler Savcılar Kurulu’nca (HSK), bin kişilik hakim ve cumhuriyet savcısının kura töreninin ertelendiğini (HSK) hatırlatan Küçük, 173 kişinin güvenlik soruşturmalarının yeniden yaptırılacağını bildirdi. Adana’da 4 kişinin yeniden güvenlik soruşturmasından geçirileceğini anlatan Küçük, “Siyasi iktidar yargıda kadrolaşıyor. Daha önce 70 olan başarı puanı 54’le çekildi. Artık yargının üzerindeki korkuyu atmak lazım” diye konuştu. 
“6. BÜYÜK BAROYA YENİDEN ADAYIM”
Türkiye’de 2 bin 800 avukatla 6’ncı büyük baro olduklarını kaydeden Küçük, Bölge İdare Mahkemesi’nin yeniden Adana’ya alınması için büyük çaba gösterdiklerinin altını çizdi. Türkiye Barolar Birliği’nden Türkiye ibaresinin kaldırılmasının yanlışlığına dikkat çeken Küçük, “Aramızdaki farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Demokrat Avukatlar olarak girdiğim seçimde yüzde 75 destek aldım. Meslektaşlarımız arasındaki birlikteliğimiz bizim için önemli” dedi. Küçük, Ekim ayında yapılacak Baro seçimlerine yeniden aday olacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.