AŞURE HUZURA VESİLE OLSUN

GÜNDEM 02.10.2018 - 08:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1745+ kez okundu.
 

AŞURE HUZURA VESİLE OLSUN

Yeşilyurt mahallesinde 5’inci Aşure etkinliğine yüzlerce kişi katıldı, Muhtar Günay Şahin:
Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt mahallesinde yüzlerce kişi aşure etkinliğinde buluştu. Muhtar Günay Şahin, geleneksel hale getirdikleri aşure ikramlarının bu yıl 5’incisini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.  GELENEKSEL HALE GELDİ  5’inci Geleneksel Birlik, Beraberlik Aşure ikramına Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Eski CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, CHP Seyhan Belediye Başkan A. Adayı Dr. Ahmet Adıgüzel, bazı Seyhan Belediyesi meclis üyesi, muhtarlar ile Ka.Der yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.  İNSANLIK SEVGİYE KAVUŞSUN  Yeşilyurt mahallesi muhtarı Günay Şahin, burada yaptığı konuşmada, “Yeni güzelliklerin başlangıcı olan aşure gününün inananların maddi manevi arınmasına, ülkemizin, insanlığın sevgi, huzur ve barış iklimine kavuşmasına vesile olmasını dilerim” dedi.  AŞURE BİRLİĞİN SİMGESİDİR  Aşure’nin çağlar ötesinden günümüze ulaşan mitolojik ve geleneksel bir yanı olduğunu anlatan Şahin, “Aşure günü, bir ve beraber olmanın yanında bir kazanda kaynamanın, kaynaşmanın, farklılıkları koruyarak aynı kazanda pişebilmenin, birliğin ve beraberliğin simgesidir” diye konuştu. Günay Şahin, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, katılanlara aşure ikram etti.
Yeşilyurt mahallesinde 5’inci Aşure etkinliğine yüzlerce kişi katıldı, Muhtar Günay Şahin:

Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt mahallesinde yüzlerce kişi aşure etkinliğinde buluştu. Muhtar Günay Şahin, geleneksel hale getirdikleri aşure ikramlarının bu yıl 5’incisini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 

GELENEKSEL HALE GELDİ 
5’inci Geleneksel Birlik, Beraberlik Aşure ikramına Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Eski CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, CHP Seyhan Belediye Başkan A. Adayı Dr. Ahmet Adıgüzel, bazı Seyhan Belediyesi meclis üyesi, muhtarlar ile Ka.Der yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. 
İNSANLIK SEVGİYE KAVUŞSUN 
Yeşilyurt mahallesi muhtarı Günay Şahin, burada yaptığı konuşmada, “Yeni güzelliklerin başlangıcı olan aşure gününün inananların maddi manevi arınmasına, ülkemizin, insanlığın sevgi, huzur ve barış iklimine kavuşmasına vesile olmasını dilerim” dedi. 
AŞURE BİRLİĞİN SİMGESİDİR 
Aşure’nin çağlar ötesinden günümüze ulaşan mitolojik ve geleneksel bir yanı olduğunu anlatan Şahin, “Aşure günü, bir ve beraber olmanın yanında bir kazanda kaynamanın, kaynaşmanın, farklılıkları koruyarak aynı kazanda pişebilmenin, birliğin ve beraberliğin simgesidir” diye konuştu. Günay Şahin, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, katılanlara aşure ikram etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.