41 ÖĞRETMENE “PANDEMİ” GÖREVİ!

GÜNDEM 10.12.2020 - 15:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1418+ kez okundu.
 

41 ÖĞRETMENE “PANDEMİ” GÖREVİ!

Eğitim-İş Adana Şube Başkanı Seher Emre, görevlendirmenin iptalini istedi.
Eğitim-İş Adana Şube Başkanı Seher Emre, Covid-19 salgını dolayısıyla sahadaki filyasyon ekip sayısının artırılması ve salgınla mücadele edebilmek için 41 öğretmenin Kamu Hizmetleri Başkanlığı Çağrı Merkezleri’nde görevlendirilmesinin iptalini istedi. Emre, yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği yazıda, çağrı merkezlerinde ve filyasyon hizmetlerinde görev almak isteyen,  öğretmen veya memurların dilekçelerinin müdürlüğe gönderilmesi yönünde bir çağrı olduğunu hatırlatarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu yazısından da anlaşılacağı üzere, bu görevlendirmede gönüllülük esasıyla birlikte görev almak isteyenlerden dilekçe alınması gerekiyor. Bize ulaşan öğretmenlerimizin gönüllük esası alınmamışken ve kurumlarına bu hususta sunmuş oldukları bir dilekçe de söz konusu değilken böylesi bir görevlendirmenin yapılması doğru değildir” ifadelerini kullandı. Seher Emre, “Öretmenlerin görev tanımında yer almayan, uzmanlık alanı olmayan, yetkin olmadığı, sağlık açısından da risk oluşturacağını düşündüğümüz ve gönüllülük esasına göre verilmesi gereken görevlendirmenin iptal edilmesini talep ediyoruz” dedi. Emre, şunları kaydetti: “Konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü ve söz konusu öğretmenlerimizin görevli oldukları okullarla görüşmelerimiz sürüyor. Ayrıca yüz yüze eğitime ara verilmesi, eğitimin yapılmadığı anlamına gelmiyor, öğretmenlerimiz kendilerine tanımlı ders programları dolayısıyla EBA, Zoom üzerinden görevlerini yapmaya, bakanlığın da belirlemiş olduğu ders saatlerine göre derslerini işlemeye devam ediyorlar. Öğretmenlerimizin görev tanımında olmayan işlere yönlendirilmeleri doğru değildir, sürecin takipçisi olacağız.”
Eğitim-İş Adana Şube Başkanı Seher Emre, görevlendirmenin iptalini istedi.

Eğitim-İş Adana Şube Başkanı Seher Emre, Covid-19 salgını dolayısıyla sahadaki filyasyon ekip sayısının artırılması ve salgınla mücadele edebilmek için 41 öğretmenin Kamu Hizmetleri Başkanlığı Çağrı Merkezleri’nde görevlendirilmesinin iptalini istedi.

Emre, yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği yazıda, çağrı merkezlerinde ve filyasyon hizmetlerinde görev almak isteyen,  öğretmen veya memurların dilekçelerinin müdürlüğe gönderilmesi yönünde bir çağrı olduğunu hatırlatarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu yazısından da anlaşılacağı üzere, bu görevlendirmede gönüllülük esasıyla birlikte görev almak isteyenlerden dilekçe alınması gerekiyor. Bize ulaşan öğretmenlerimizin gönüllük esası alınmamışken ve kurumlarına bu hususta sunmuş oldukları bir dilekçe de söz konusu değilken böylesi bir görevlendirmenin yapılması doğru değildir” ifadelerini kullandı.

Seher Emre, “Öretmenlerin görev tanımında yer almayan, uzmanlık alanı olmayan, yetkin olmadığı, sağlık açısından da risk oluşturacağını düşündüğümüz ve gönüllülük esasına göre verilmesi gereken görevlendirmenin iptal edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Emre, şunları kaydetti: “Konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü ve söz konusu öğretmenlerimizin görevli oldukları okullarla görüşmelerimiz sürüyor. Ayrıca yüz yüze eğitime ara verilmesi, eğitimin yapılmadığı anlamına gelmiyor, öğretmenlerimiz kendilerine tanımlı ders programları dolayısıyla EBA, Zoom üzerinden görevlerini yapmaya, bakanlığın da belirlemiş olduğu ders saatlerine göre derslerini işlemeye devam ediyorlar. Öğretmenlerimizin görev tanımında olmayan işlere yönlendirilmeleri doğru değildir, sürecin takipçisi olacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.