TELİF BASKISI!

GÜNDEM 22.05.2022 - 18:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2309+ kez okundu.
 

TELİF BASKISI!

Adana’da işletmelerden müzik yayınları için telif ücreti almak isteyen avukatlar, her yolu deniyor.    İddialara göre, Müzik Yapımcıları Birliği (MÜ-YAP) ile Müzik Yorumcuları Meslek Birliği’nin (MÜYORBİR) avukatları, gözlerine kestirdikleri işletmeler için şikâyet dilekçeleri veriyor, ardından Başsavcılık’tan tespit yapılmasını istiyor.    Kafelerden barlara, çay bahçelerinden marketlere kadar onlarca işletmeyi Lisans Başvurusu için kıskaca alan MÜ-YAP ve  MÜYORBİR avukatları, tespit için kolluk kuvvetleri ile işletme sahiplerinin yanına giderek, “Lisans Başvuru Formu” için adeta zorluyor.   Telif haklarından habersiz ve pandemi döneminden yeni çıkan  işletme sahipleri, kendilerini ekonomik yönden toparlamak isterken karşılarında polis ve avukatları görünce şaşkınlık yaşıyor. Youtube’da yüklü müzikler için bile işletme sahiplerinden telif hakkı istenebiliyor.

Adana’da işletmelerden müzik yayınları için telif ücreti almak isteyen avukatlar, her yolu deniyor. 

 

İddialara göre, Müzik Yapımcıları Birliği (MÜ-YAP) ile Müzik Yorumcuları Meslek Birliği’nin (MÜYORBİR) avukatları, gözlerine kestirdikleri işletmeler için şikâyet dilekçeleri veriyor, ardından Başsavcılık’tan tespit yapılmasını istiyor. 

 

Kafelerden barlara, çay bahçelerinden marketlere kadar onlarca işletmeyi Lisans Başvurusu için kıskaca alan MÜ-YAP ve  MÜYORBİR avukatları, tespit için kolluk kuvvetleri ile işletme sahiplerinin yanına giderek, “Lisans Başvuru Formu” için adeta zorluyor.

 

Telif haklarından habersiz ve pandemi döneminden yeni çıkan  işletme sahipleri, kendilerini ekonomik yönden toparlamak isterken karşılarında polis ve avukatları görünce şaşkınlık yaşıyor. Youtube’da yüklü müzikler için bile işletme sahiplerinden telif hakkı istenebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.