Akyatan lagünü tertemiz oldu

GÜNDEM 20.06.2022 - 17:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2303+ kez okundu.
 

Akyatan lagünü tertemiz oldu

Adana’nın sahil ilçesi Karataş’taki Akyatan Lagünü’nde Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu İzci ve İzci Liderleri  temizlik yaptı.    İzciler, deniz kaplumbağaları Caretta caretta'ların yumurtlama alanlarını balıkçı ağları, plastik ve cam atıkları ile çöplerden arındırdı. Toplanan bir araç dolusu atık, Milli Parklar Bölge Şefi Yusuf Ardıç ve ekibine teslim edildi.    Sahildeki temizlikte izciler güneşe rağmen iyi bir temizlik gerçekleştirdi. Sahil temizlikleri, her türlü canlı için de büyük önem taşıyor. Denizlere son zamanlarda atılan plastik şişelerin deniz canlılarını büyük tehlikeye attığını biliniyor. Özellikle bu atıklar, bünyelerindeki zararlı etkileriyle denizleri de kirletiyor.

Adana’nın sahil ilçesi Karataş’taki Akyatan Lagünü’nde Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu İzci ve İzci Liderleri  temizlik yaptı. 

 

İzciler, deniz kaplumbağaları Caretta caretta'ların yumurtlama alanlarını balıkçı ağları, plastik ve cam atıkları ile çöplerden arındırdı. Toplanan bir araç dolusu atık, Milli Parklar Bölge Şefi Yusuf Ardıç ve ekibine teslim edildi. 

 


Sahildeki temizlikte izciler güneşe rağmen iyi bir temizlik gerçekleştirdi. Sahil temizlikleri, her türlü canlı için de büyük önem taşıyor. Denizlere son zamanlarda atılan plastik şişelerin deniz canlılarını büyük tehlikeye attığını biliniyor. Özellikle bu atıklar, bünyelerindeki zararlı etkileriyle denizleri de kirletiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.