TKKD’den “Barış” semineri!

GÜNDEM 25.09.2022 - 19:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2488+ kez okundu.
 

TKKD’den “Barış” semineri!

Türk Kadınlar Konseyi Derneği (TKKD), Amerikan Kültür Kolejleri’nde ‘Barış’ konusunda öğrencilere farkındalık semineri verdi. Amerikan Kültür Kolejleri her yıl şiddet mağduru bir kadınının çocuklarını dört yıl boyunca ücretsiz olarak okutmayı da üstlendi. 21 Eylül ‘Dünya Barış Günü’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen seminerde Türk Kadınlar Konseyi Derneği Adana Şubesi ve Akdeniz Bölgesi Başkanı Av. Meryem Türktekin ‘Barışın Önemi’ni, TKKD Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcısı Seher Ergin ‘Barışın Kraliçesi Puduhepa’yı anlattı.  TKKD Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyonu Başkan Yardımcıları Av. Derya Akdağ Polat ile Av. Mehtap Ulutaş’ın da katıldığı seminerde, TKKD tarafından öğrencilere önce dünyanın yazılı ilk barış sözleşmesi olan KADEŞ Antlaşması’nı yapan, güçlü Anadolu kadını Kraliçe Puduhepa tanıtıldı. Ardından barışın önemi, temel ilkesi, bu uğurda neler yapılabileceği, nasıl barışçıl bir insan olunabileceği anlatıldı.  TKKD Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcısı Seher Ergin, barışın Puduhepa sayesinde 33 asır önce Adana’dan dünyaya doğduğu vurgusunu yaparken, günümüzde bu toprakların şiddetle anılmasının ise üzüntü verici olduğunu bildirdi. TKKD’nin kadına yönelik şiddetle bir çok açıdan mücadele ettiği, bu konuda yaşlı genç herkesin duyarlı olması istendi.   Türk Kadınlar Konseyi Derneği Adana Şubesi ve Akdeniz Bölgesi Başkanı Av. Meryem Türktekin, barışın insanlığın varoluşundan bu yana, uğrunda en çok çaba ve emek sarfedilen en büyük olgu olduğunu söyledi. Türktekin, “Şiddetsiz bir dünya için insanlığın en temel gereksini barış şart” dedi.  Seminer, öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve okul idarecileri tarafından da ilgiyle izlendi. Bu arada, Amerikan Kültür Kolejleri ile Türk Kadınlar Konseyi Derneği arasında şiddet mağduru kadınların başarılı çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla ‘İş Birliği Protokolü’ de imzalandı.  Protokolle;  Amerikan Kültür Kolejleri her yıl şiddet mağduru bir kadınının çocuklarını dört yıl boyunca ücretsiz olarak okutacak. TKKD ise, yılda iki kez Amerikan Kültür Kolejleri’nde şiddet, barış, eşitlik gibi evrensel konularda seminer verecek.  TKKD Başkanı Av. Meryem TÜRKTEKİN “Ülkemizin ve halkımızın geleceği adına yapılabilecek en güzel şey şüphesiz eğitime katkı sunmaktır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Eğitimde kaybedilecek tek bir fert yoktur.’ diyerek, Türk Amerikan Kolejleri Kurucusu Ömür Öztürk’e şiddetle ilgili toplumsal duyarlılığından ve eğitime katkısından dolayı teşekkür etti.

Türk Kadınlar Konseyi Derneği (TKKD), Amerikan Kültür Kolejleri’nde ‘Barış’ konusunda öğrencilere farkındalık semineri verdi. Amerikan Kültür Kolejleri her yıl şiddet mağduru bir kadınının çocuklarını dört yıl boyunca ücretsiz olarak okutmayı da üstlendi.

21 Eylül ‘Dünya Barış Günü’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen seminerde Türk Kadınlar Konseyi Derneği Adana Şubesi ve Akdeniz Bölgesi Başkanı Av. Meryem Türktekin ‘Barışın Önemi’ni, TKKD Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcısı Seher Ergin ‘Barışın Kraliçesi Puduhepa’yı anlattı. 
TKKD Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyonu Başkan Yardımcıları Av. Derya Akdağ Polat ile Av. Mehtap Ulutaş’ın da katıldığı seminerde, TKKD tarafından öğrencilere önce dünyanın yazılı ilk barış sözleşmesi olan KADEŞ Antlaşması’nı yapan, güçlü Anadolu kadını Kraliçe Puduhepa tanıtıldı. Ardından barışın önemi, temel ilkesi, bu uğurda neler yapılabileceği, nasıl barışçıl bir insan olunabileceği anlatıldı. 
TKKD Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcısı Seher Ergin, barışın Puduhepa sayesinde 33 asır önce Adana’dan dünyaya doğduğu vurgusunu yaparken, günümüzde bu toprakların şiddetle anılmasının ise üzüntü verici olduğunu bildirdi. TKKD’nin kadına yönelik şiddetle bir çok açıdan mücadele ettiği, bu konuda yaşlı genç herkesin duyarlı olması istendi.  
Türk Kadınlar Konseyi Derneği Adana Şubesi ve Akdeniz Bölgesi Başkanı Av. Meryem Türktekin, barışın insanlığın varoluşundan bu yana, uğrunda en çok çaba ve emek sarfedilen en büyük olgu olduğunu söyledi. Türktekin, “Şiddetsiz bir dünya için insanlığın en temel gereksini barış şart” dedi. 
Seminer, öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve okul idarecileri tarafından da ilgiyle izlendi. Bu arada, Amerikan Kültür Kolejleri ile Türk Kadınlar Konseyi Derneği arasında şiddet mağduru kadınların başarılı çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla ‘İş Birliği Protokolü’ de imzalandı. 
Protokolle;  Amerikan Kültür Kolejleri her yıl şiddet mağduru bir kadınının çocuklarını dört yıl boyunca ücretsiz olarak okutacak. TKKD ise, yılda iki kez Amerikan Kültür Kolejleri’nde şiddet, barış, eşitlik gibi evrensel konularda seminer verecek. 
TKKD Başkanı Av. Meryem TÜRKTEKİN “Ülkemizin ve halkımızın geleceği adına yapılabilecek en güzel şey şüphesiz eğitime katkı sunmaktır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Eğitimde kaybedilecek tek bir fert yoktur.’ diyerek, Türk Amerikan Kolejleri Kurucusu Ömür Öztürk’e şiddetle ilgili toplumsal duyarlılığından ve eğitime katkısından dolayı teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.