Diş Hekimliği’nin Dünü Bugünü!

GÜNDEM 23.11.2022 - 18:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1500+ kez okundu.
 

Diş Hekimliği’nin Dünü Bugünü!

Bilimsel Diş Hekimliği’nin 114. Yılı nedeniyle, Prof. Dr. İlter Uzel’in Antik Mısır Uygarlığında bilinen ilk diş hekiminden Mezopotamya Uygarlığına, Orta Çağ İslam Uygarlığından Modern Diş Hekimliğinin Doğuşuna kadar temel bilim araştırmalarının içerdiği sergi açıldı.   Sergide Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün üst çene kemiği kalıbının kopyası, 1840’lı yıllarda kullanılan bir dişçiye ait dişçi koltuğu, eski tıp ve diş hekimlerinin kullandığı aletler, tıp tarihi kitapları ve makalelerden oluşan eserler ile diş hekimliğine ait orijinal ve taş baskı kitaplar, gravür ve resimlerin yer alıyor.    Türkiye’nin ilk diş hekimliği müzesi olan “İlter Uzel Tıp ve Diş Hekimliği Müzesi” geçtiğimiz günlerde Vali Süleyman Elban’ın katılımıyla açılmıştı. Müzede, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel’in 1972 yılından beri biriktirdiği eserler bulunuyor

Bilimsel Diş Hekimliği’nin 114. Yılı nedeniyle, Prof. Dr. İlter Uzel’in Antik Mısır Uygarlığında bilinen ilk diş hekiminden Mezopotamya Uygarlığına, Orta Çağ İslam Uygarlığından Modern Diş Hekimliğinin Doğuşuna kadar temel bilim araştırmalarının içerdiği sergi açıldı.

 

Sergide Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün üst çene kemiği kalıbının kopyası, 1840’lı yıllarda kullanılan bir dişçiye ait dişçi koltuğu, eski tıp ve diş hekimlerinin kullandığı aletler, tıp tarihi kitapları ve makalelerden oluşan eserler ile diş hekimliğine ait orijinal ve taş baskı kitaplar, gravür ve resimlerin yer alıyor. 

 


Türkiye’nin ilk diş hekimliği müzesi olan “İlter Uzel Tıp ve Diş Hekimliği Müzesi” geçtiğimiz günlerde Vali Süleyman Elban’ın katılımıyla açılmıştı. Müzede, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel’in 1972 yılından beri biriktirdiği eserler bulunuyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.