İNŞAATLARI DURDURMAK ZORUNDA KALDIK!

GÜNDEM 13.09.2021 - 11:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2233+ kez okundu.
 

İNŞAATLARI DURDURMAK ZORUNDA KALDIK!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), İnşaat Sektörüne büyük darbe vuran Çimento zamlarına karşı kayıtsız kalmadı ve Ülke çapındaki iş bırakma eylemine katılma kararı aldıklarını açıkladılar.
ACİL ÇÖZÜM ŞART! Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Çimentoya yapılan zamların hiçbir ekonomik mantığa uymadığını, yetkililerin bir an önce acil bir çözüme kavuşturması gerekliliğine dikkat çekerek İnşaat Sektörünün iş yapamaz hale geldiğini açıkladı. İNŞAATLARI DURDURMAK ZORUNDA KALDIK! AYAMDER Başkan Yardımcısı Tamer Gülcan ve AYAMDER Genel Sekreteri Zafer Ofluoğlu konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak İş bırakma eylemlerinin son çare olarak seslerini duyurmak istediklerini belirttiler. Ayrıca AYAMDER Başkan Yardımcısı Tamer Gülcan ve AYAMDER Genel Sekreteri Zafer Ofluoğlu; “Çimentoya gelen zamların enflasyon ve döviz kurundaki dalgalanmanın çok üstünde olduğunu belirterek AYAMDER olarak bağlı bulundukları İMKON (İnşat Müteahhitleri Konfederasyonu) ile eş zamanlı olarak 2 Eylül’de yapılan toplantı ile boykot kararına katılma kararı aldık. 9 Eylül itibarıyla da İş Bırakma eylemine başladık. 40’ın üzerinde dernek eyleme katıldı. Üyelerimizin şantiyelerinde işler durdu.” dedi. Fiyatlarda bir gerileme olmaması durumunda yeni boykot kararlarının tekrar gündeme geleceğini belirten AYAMDER Başkan Yardımcıları, “Geçen yıl 150 lira olan çimentonun ton fiyatı 400-450 liraya geldi. Sektör olarak beklentimiz bunun 280-300 lira seviyesinde olması. Fiyatlardaki bu kabul edilemez artışın nedeni ihracat değil. Bugün çimento üreticileri iç piyasaya pahalı ürün vermek için üretim kapasitelerini tam olarak kullanmıyorlar. Yaşanan yüksek zamların, vatandaşı, kentsel dönüşümü, ucuza konut erişimini, istihdamı olumsuz etkilediğini” ifade ettiler.  
Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), İnşaat Sektörüne büyük darbe vuran Çimento zamlarına karşı kayıtsız kalmadı ve Ülke çapındaki iş bırakma eylemine katılma kararı aldıklarını açıkladılar.

ACİL ÇÖZÜM ŞART!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Çimentoya yapılan zamların hiçbir ekonomik mantığa uymadığını, yetkililerin bir an önce acil bir çözüme kavuşturması gerekliliğine dikkat çekerek İnşaat Sektörünün iş yapamaz hale geldiğini açıkladı.

İNŞAATLARI DURDURMAK ZORUNDA KALDIK!

AYAMDER Başkan Yardımcısı Tamer Gülcan ve AYAMDER Genel Sekreteri Zafer Ofluoğlu konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak İş bırakma eylemlerinin son çare olarak seslerini duyurmak istediklerini belirttiler. Ayrıca AYAMDER Başkan Yardımcısı Tamer Gülcan ve AYAMDER Genel Sekreteri Zafer Ofluoğlu; “Çimentoya gelen zamların enflasyon ve döviz kurundaki dalgalanmanın çok üstünde olduğunu belirterek AYAMDER olarak bağlı bulundukları İMKON (İnşat Müteahhitleri Konfederasyonu) ile eş zamanlı olarak 2 Eylül’de yapılan toplantı ile boykot kararına katılma kararı aldık. 9 Eylül itibarıyla da İş Bırakma eylemine başladık. 40’ın üzerinde dernek eyleme katıldı. Üyelerimizin şantiyelerinde işler durdu.” dedi. Fiyatlarda bir gerileme olmaması durumunda yeni boykot kararlarının tekrar gündeme geleceğini belirten AYAMDER Başkan Yardımcıları, “Geçen yıl 150 lira olan çimentonun ton fiyatı 400-450 liraya geldi. Sektör olarak beklentimiz bunun 280-300 lira seviyesinde olması. Fiyatlardaki bu kabul edilemez artışın nedeni ihracat değil. Bugün çimento üreticileri iç piyasaya pahalı ürün vermek için üretim kapasitelerini tam olarak kullanmıyorlar. Yaşanan yüksek zamların, vatandaşı, kentsel dönüşümü, ucuza konut erişimini, istihdamı olumsuz etkilediğini” ifade ettiler.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.