Jakaranda Kültür-Sanat Festivali 26 Mayıs’ta başlıyor!

GÜNDEM 23.05.2022 - 21:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1769+ kez okundu.
 

Jakaranda Kültür-Sanat Festivali 26 Mayıs’ta başlıyor!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova’yı kültür-sanat kenti yapma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, 8 yıllık görev süresince belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yapmanın yanında, halkın beklentilerini karşılayabilmek için kültür-sanat etkinliklerine de ağırlık verdiklerini bildirdi.   Çetin, Jakaranda Kültür Sanat Festivali dolayısıyla Başkan Yardımcıları Azime Kocacık, İsmail Özgen, Selami Kandemir, Mustafa Selek, Özel Kalem Müdürü İdris Çınar, Adana İŞKAD Başkanı Berman Mantı ve Kültür ve Sosyal İşler Müdür V. Tolga Solmaz ile basın toplantısı düzenledi.    Çetin, kökeni Güney Amerika olan Jakaranda’nın yıllardır Adana sokaklarını süslediğini anımsatarak, ağırlıklı olarak mayıs ayında çiçeklerini açan bu ağacın, olağanüstü görsellik sunduğunu kaydetti. Çetin, “Herkesin önünde fotoğraf çektirdiği ancak adını bilmediği Jakaranda’yı bu festivalle ön plana çıkaracağız” dedi.  Turgut Özal Bulvarı'nı festival alanı olarak belirlediklerini kaydeden Çetin, şunları söyledi: “Ekonomik katkı sağlamak amacıyla festivali, tüm bulvara yaydık. Festivalimizin eğlence içeriğini sanatla birleştirmek için her sahne yanında sanat çadırları oluşturduk. Bu çadırlarda; resim, heykel, fotoğraf, ahşap oyma, cam üfleme, seramik, mozaik, kağıt rölyef, grafiti gibi sanat alanlarından çok değerli sanatçılarla, vatandaşlarımızı buluşturacağız. Ziyaretçilerimiz; sanatçılarımızla birlikte karşılıklı bu sanat dallarını gerçekleştirme imkanı bulabilecek.” Festival, 26 Mayıs Perşembe günü saat 19.30'da Gökkuşağı kavşağından başlayacak. Başkan Soner Çetin, şöyle konuştu: “Bir çok sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek yürüyüşün ardından çeşitli gösteriler yapılacak ve Şehitler Bulvarı'ndaki Ceylan Ertem konseri olacak. 27-28-29 Mayıs tarihlerinde ise Turgut Özal Bulvarı’nda, Dermancan Kavşağı ile İller Bankası kavşağı arasında yaklaşık 4 kilometrelik hat boyunca, 6 ayrı noktada oluşturulacak sahnelerde yerli veya yabancı müzik içerikli 35 konser, 8 dans gösterisi, farklı enstrümanlarla müzik dinletileri ve bir çok görsel şovun bulunduğu sahne programlarımız 3 gün boyunca 17.00 ile 23.00 saatleri arasında sürecek. 4 gün boyunca dolu dolu kültür-sanat etkinlikleriyle geçecek festival, Adana'mızın tanıtımına, kentimizin kültür sanat yaşamına önemli katkı sağlayacaktır.”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova’yı kültür-sanat kenti yapma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, 8 yıllık görev süresince belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yapmanın yanında, halkın beklentilerini karşılayabilmek için kültür-sanat etkinliklerine de ağırlık verdiklerini bildirdi.

 

Çetin, Jakaranda Kültür Sanat Festivali dolayısıyla Başkan Yardımcıları Azime Kocacık, İsmail Özgen, Selami Kandemir, Mustafa Selek, Özel Kalem Müdürü İdris Çınar, Adana İŞKAD Başkanı Berman Mantı ve Kültür ve Sosyal İşler Müdür V. Tolga Solmaz ile basın toplantısı düzenledi. 

 


Çetin, kökeni Güney Amerika olan Jakaranda’nın yıllardır Adana sokaklarını süslediğini anımsatarak, ağırlıklı olarak mayıs ayında çiçeklerini açan bu ağacın, olağanüstü görsellik sunduğunu kaydetti. Çetin, “Herkesin önünde fotoğraf çektirdiği ancak adını bilmediği Jakaranda’yı bu festivalle ön plana çıkaracağız” dedi. 


Turgut Özal Bulvarı'nı festival alanı olarak belirlediklerini kaydeden Çetin, şunları söyledi: “Ekonomik katkı sağlamak amacıyla festivali, tüm bulvara yaydık. Festivalimizin eğlence içeriğini sanatla birleştirmek için her sahne yanında sanat çadırları oluşturduk. Bu çadırlarda; resim, heykel, fotoğraf, ahşap oyma, cam üfleme, seramik, mozaik, kağıt rölyef, grafiti gibi sanat alanlarından çok değerli sanatçılarla, vatandaşlarımızı buluşturacağız. Ziyaretçilerimiz; sanatçılarımızla birlikte karşılıklı bu sanat dallarını gerçekleştirme imkanı bulabilecek.”


Festival, 26 Mayıs Perşembe günü saat 19.30'da Gökkuşağı kavşağından başlayacak. Başkan Soner Çetin, şöyle konuştu: “Bir çok sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek yürüyüşün ardından çeşitli gösteriler yapılacak ve Şehitler Bulvarı'ndaki Ceylan Ertem konseri olacak. 27-28-29 Mayıs tarihlerinde ise Turgut Özal Bulvarı’nda, Dermancan Kavşağı ile İller Bankası kavşağı arasında yaklaşık 4 kilometrelik hat boyunca, 6 ayrı noktada oluşturulacak sahnelerde yerli veya yabancı müzik içerikli 35 konser, 8 dans gösterisi, farklı enstrümanlarla müzik dinletileri ve bir çok görsel şovun bulunduğu sahne programlarımız 3 gün boyunca 17.00 ile 23.00 saatleri arasında sürecek. 4 gün boyunca dolu dolu kültür-sanat etkinlikleriyle geçecek festival, Adana'mızın tanıtımına, kentimizin kültür sanat yaşamına önemli katkı sağlayacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.