Kadın Hakları Mücadelesi: İMO Adana Şubesi'nin Çağrısı!

SAĞLIK-YAŞAM 07.03.2024 - 10:15, Güncelleme: 07.03.2024 - 10:51 1827+ kez okundu.
 

Kadın Hakları Mücadelesi: İMO Adana Şubesi'nin Çağrısı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çarpıcı bir basın açıklaması yaparak, kadın hakları konusundaki endişelerini ve taleplerini dile getirdi.
"KADIN CİNAYETLERİNE SON VERİN" Şube yönetimi, Türkiye'nin küresel cinsiyet eşitsizliği sıralamasında 129. sırada yer almasının utanç verici olduğunu belirterek, kadınların maruz kaldığı şiddet ve ayrımcılığa karşı seslerini yükseltti. Açıklamada, 2023 yılında Türkiye'de 315 kadının öldürüldüğü ve 248 kadının şüpheli şekilde ölü bulunduğu dehşet verici istatistiklere vurgu yapıldı. Evlerinin bile güvenli bir ortam olmaktan uzak olduğuna dikkat çekilirken, kadınların işyerlerinde, sokakta ve evlerinde dahi şiddetle karşı karşıya kaldığına vurgu yapıldı. "KADINLARIN HAYATI TEHLİKEDE" Şube yönetiminden Sayman Üye Munise Şen Altuntaş, basın açıklamasında, kadınların emek sömürüsüne, ayrımcılığa ve şiddete maruz kalmaması için mücadele edeceklerini belirtti. Altuntaş, kadınların haklarını savunmak ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine son vermek için kararlılıkla mücadele edeceklerini vurgulayarak, tüm toplumu kadınların yanında yer almaya çağırdı. Kadınların özgür, adil ve eşit bir yaşama sahip olabilmesi için sistematik ayrımcılığın ve şiddetin sona erdirilmesi gerektiğini ifade eden şube yönetimi, kadın hakları mücadelesine destek veren herkesi birlik olmaya çağırdı.
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çarpıcı bir basın açıklaması yaparak, kadın hakları konusundaki endişelerini ve taleplerini dile getirdi.

"KADIN CİNAYETLERİNE SON VERİN"

Şube yönetimi, Türkiye'nin küresel cinsiyet eşitsizliği sıralamasında 129. sırada yer almasının utanç verici olduğunu belirterek, kadınların maruz kaldığı şiddet ve ayrımcılığa karşı seslerini yükseltti. Açıklamada, 2023 yılında Türkiye'de 315 kadının öldürüldüğü ve 248 kadının şüpheli şekilde ölü bulunduğu dehşet verici istatistiklere vurgu yapıldı. Evlerinin bile güvenli bir ortam olmaktan uzak olduğuna dikkat çekilirken, kadınların işyerlerinde, sokakta ve evlerinde dahi şiddetle karşı karşıya kaldığına vurgu yapıldı.

"KADINLARIN HAYATI TEHLİKEDE"

Şube yönetiminden Sayman Üye Munise Şen Altuntaş, basın açıklamasında, kadınların emek sömürüsüne, ayrımcılığa ve şiddete maruz kalmaması için mücadele edeceklerini belirtti. Altuntaş, kadınların haklarını savunmak ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine son vermek için kararlılıkla mücadele edeceklerini vurgulayarak, tüm toplumu kadınların yanında yer almaya çağırdı. Kadınların özgür, adil ve eşit bir yaşama sahip olabilmesi için sistematik ayrımcılığın ve şiddetin sona erdirilmesi gerektiğini ifade eden şube yönetimi, kadın hakları mücadelesine destek veren herkesi birlik olmaya çağırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.