Kadro sıkıntısı çeken Bitexen Adana İdmanyurdu Kulübü Başkanı Metin Taylancı yineledi: “SPONSOR, SPONSOR”

GÜNDEM 07.09.2023 - 10:25, Güncelleme: 07.09.2023 - 10:25 3670+ kez okundu.
 

Kadro sıkıntısı çeken Bitexen Adana İdmanyurdu Kulübü Başkanı Metin Taylancı yineledi: “SPONSOR, SPONSOR”

Kadro yapılanmasını daha bitiremediklerini belirten Bitexen Adana İdmanyurdu Kulüp Başkanı Metin Taylancı, “Yeni transferimiz Fildişi Milli Takımı kalecisi Diakite Aramatou’nun lisansını çıkarıyoruz. UEFA’dan belgeleri geldi. Kalecimiz Aramatou, bu hafta Ereğli karşılaşmasında forma giyecek” dedi.
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde Adana’yı temsil eden Bitexen Adana İdmanyurdu, ligin 3. Haftasına girildiği halde henüz imkansızlıklar yüzünden kadroyu tamamlayamadı. İlk maçta sahasında Hakkarigücü’ne penaltı golüyle 1-0 mağlup olan Adana İdmanyurdu Kadın Futbol Takımı, deplasmanda geçen yılın şampiyonu Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget FK’ya 9-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. “SIKINTI YAŞIYORUZ” Yine, Fildişi’nden anlaştıkları forvet oyuncunun da geleceği müjdesini veren Kulüp Başkanı Taylancı, dördüncü veya beşinci maça kadar tüm eksikliklerin giderileceğini iddia etti. Sonrasında verilecek olan milli maç arasını da çok iyi değerlendirmek istediklerini ifade eden Başkan Taylancı, yine, yeniden sponsor sıkıntısına da değindi. Transferlerin zamanında yapılamamasını sponsorluk anlaşmalarının gecikmesine bağlayan Bitexen Adana İdmanyurdu Kulüp Başkanı Metin Taylancı, “Sponsorluklarla ilgili görüşmeleri bitirdik, ancak neticelendiremedik. Daha onu bekliyoruz. Olumlu geçiyor ama henüz bize yansıyan bir şey olmadığı için ekonomik olarak sıkıntı yaşıyoruz. Transferlerdeki gecikme sebebimizin başında sponsorluk ücretlerini hemen alamamız geliyor. Ekonomik olarak belli bir gücümüz ve kapasitemiz var. Şu anda ekstra olan kapasitemizin neredeyse yüzde 25’ini kullandık” şeklinde konuşarak, acil ve kötü durumlar için ayırdıklarını harcadıklarını ifade etti. “TAHMİNİ BÜTÇE 2,5 MİLYON LİRA” Ligin ikinci haftasında farklı mağlup oldukları Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget’in Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarını oynamaya başladığını hatırlatan Başkan Taylancı, bu yıl ki tahmini bütçelerinin 2 milyon 500 bin lira olduğunu söyledi. Geçen sezonun şampiyonu Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget’in ise 25 milyon lira civarında bütçe ile mücadele ettiğini belirten Başkan Taylancı, “Bizim bütçemiz onların 10’da 1’i. Süper Lige yeni çıkan Gaziantep Asyaspor’un bütçesi bile 12 milyon lira. Sponsorluk anlamında çok büyük yalnızlık çekiyoruz. Bu konuda Adana’nın çok değerli işletmeleri var. Malzeme veya seyahat sponsoru olabilirler. Gıda sponsorluğu bile olabilir. İllaki çok büyük paralar beklemiyoruz. Paylaşımcı bir sponsorluk uygulaması yapabiliriz” şeklinde konuşarak, kulüp evinde kalan 15 sporcunun günlük ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlandığının altını çizdi. “SPONSORLUK YASASI BELLİ” İlk sponsorluk görüşmesine üç ay önce başladıklarını ve tam olgunlaştırdıklarında, ekonomik kriz bahane edilerek geri çekildiğini hatırlatan Başkan Metin Taylancı, “İtiraz edemedik. Çünkü, anlaşma yapmamıştık. Sponsorluğun her geciktiği gün yıpranıyoruz. Yeniden anlaştığımız firmalar Adana dışından. Kentimizde de çok sayıda iş insanı var. Neden bunlardan bir veya bir kaçı bize sponsor olmuyor? Sponsorluk yasası ve avantajları belli. Ödedikleri her kuruş vergiden düşülüyor. Bundan büyük avantaj var mı?” diyerek, taşın altına elini koyacak firmaların desteğine ihtiyaçları olduğunu yineledi.
Kadro yapılanmasını daha bitiremediklerini belirten Bitexen Adana İdmanyurdu Kulüp Başkanı Metin Taylancı, “Yeni transferimiz Fildişi Milli Takımı kalecisi Diakite Aramatou’nun lisansını çıkarıyoruz. UEFA’dan belgeleri geldi. Kalecimiz Aramatou, bu hafta Ereğli karşılaşmasında forma giyecek” dedi.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde Adana’yı temsil eden Bitexen Adana İdmanyurdu, ligin 3. Haftasına girildiği halde henüz imkansızlıklar yüzünden kadroyu tamamlayamadı. İlk maçta sahasında Hakkarigücü’ne penaltı golüyle 1-0 mağlup olan Adana İdmanyurdu Kadın Futbol Takımı, deplasmanda geçen yılın şampiyonu Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget FK’ya 9-0 mağlup olmaktan kurtulamadı.

“SIKINTI YAŞIYORUZ”
Yine, Fildişi’nden anlaştıkları forvet oyuncunun da geleceği müjdesini veren Kulüp Başkanı Taylancı, dördüncü veya beşinci maça kadar tüm eksikliklerin giderileceğini iddia etti. Sonrasında verilecek olan milli maç arasını da çok iyi değerlendirmek istediklerini ifade eden Başkan Taylancı, yine, yeniden sponsor sıkıntısına da değindi.
Transferlerin zamanında yapılamamasını sponsorluk anlaşmalarının gecikmesine bağlayan Bitexen Adana İdmanyurdu Kulüp Başkanı Metin Taylancı, “Sponsorluklarla ilgili görüşmeleri bitirdik, ancak neticelendiremedik. Daha onu bekliyoruz. Olumlu geçiyor ama henüz bize yansıyan bir şey olmadığı için ekonomik olarak sıkıntı yaşıyoruz. Transferlerdeki gecikme sebebimizin başında sponsorluk ücretlerini hemen alamamız geliyor. Ekonomik olarak belli bir gücümüz ve kapasitemiz var. Şu anda ekstra olan kapasitemizin neredeyse yüzde 25’ini kullandık” şeklinde konuşarak, acil ve kötü durumlar için ayırdıklarını harcadıklarını ifade etti.
“TAHMİNİ BÜTÇE 2,5 MİLYON LİRA”
Ligin ikinci haftasında farklı mağlup oldukları Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget’in Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarını oynamaya başladığını hatırlatan Başkan Taylancı, bu yıl ki tahmini bütçelerinin 2 milyon 500 bin lira olduğunu söyledi. Geçen sezonun şampiyonu Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget’in ise 25 milyon lira civarında bütçe ile mücadele ettiğini belirten Başkan Taylancı, “Bizim bütçemiz onların 10’da 1’i. Süper Lige yeni çıkan Gaziantep Asyaspor’un bütçesi bile 12 milyon lira. Sponsorluk anlamında çok büyük yalnızlık çekiyoruz. Bu konuda Adana’nın çok değerli işletmeleri var. Malzeme veya seyahat sponsoru olabilirler. Gıda sponsorluğu bile olabilir. İllaki çok büyük paralar beklemiyoruz. Paylaşımcı bir sponsorluk uygulaması yapabiliriz” şeklinde konuşarak, kulüp evinde kalan 15 sporcunun günlük ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlandığının altını çizdi.
“SPONSORLUK YASASI BELLİ”
İlk sponsorluk görüşmesine üç ay önce başladıklarını ve tam olgunlaştırdıklarında, ekonomik kriz bahane edilerek geri çekildiğini hatırlatan Başkan Metin Taylancı, “İtiraz edemedik. Çünkü, anlaşma yapmamıştık. Sponsorluğun her geciktiği gün yıpranıyoruz. Yeniden anlaştığımız firmalar Adana dışından. Kentimizde de çok sayıda iş insanı var. Neden bunlardan bir veya bir kaçı bize sponsor olmuyor? Sponsorluk yasası ve avantajları belli. Ödedikleri her kuruş vergiden düşülüyor. Bundan büyük avantaj var mı?” diyerek, taşın altına elini koyacak firmaların desteğine ihtiyaçları olduğunu yineledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.