KİRA GELİRLERİNİ SAKLAYANLARA SIKI DENETİM

GÜNDEM 26.08.2024 - 10:24, Güncelleme: 26.08.2024 - 10:24 2332+ kez okundu.
 

KİRA GELİRLERİNİ SAKLAYANLARA SIKI DENETİM

Bakan Şimşek’ten Sert Uyarı: Kira Gelirini Beyan Etmeyenlere Ağır Ceza Kapıda!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerini beyan etmeyen mükellefler için alarm zillerini çaldı. Vergi kaçıranların peşine düşen devlet, 700 bin kişiyi yakın takibe aldı. Bu kişiler için cezalar yolda! Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yılın başından bu yana kira gelirlerini beyan etmeyenlere yönelik kapsamlı bir operasyon başlattı. Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesini sağlamak amacıyla yoğun bir bilgilendirme çalışması yürütüldü. Bakan Şimşek, belirli bir miktarın üzerindeki konutlar, kısa süreli kiraya verilen gayrimenkuller ve iş yeri kiralarının artık sadece banka üzerinden tahsil edilebileceğini belirtti. Bu kurala uymayanlar, ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. 1,5 MİLYON KONUTTA FİİLİ DENETİM Bakan Şimşek’in verdiği bilgilere göre, GİB, bankalardaki IBAN hesaplarına yapılan kira ödemelerini mercek altına aldı. Bu kontroller sonucunda, kira geliri elde eden ancak beyanname vermeyen yaklaşık 700 bin kişi tespit edildi. Bu kişilere gelir vergisi beyan döneminden önce ve beyan dönemi sırasında SMS yoluyla bilgilendirme ve uyarılar gönderildi. Ancak uyarılara rağmen kira gelirini gizlemeye devam edenler, ağır cezalarla yüzleşmeye hazırlanıyor. Kira gelirlerini beyan etmeyenlerin yanı sıra, kayıt dışı kira gelirleri de tapu ve nüfus kayıtları üzerinden izleniyor. Bakan Şimşek, bu amaçla başlatılan denetim çalışmaları kapsamında, yaklaşık 1,5 milyon konutun potansiyel olarak kiraya verildiğini açıkladı. Bu kapsamda, vergi dairesi memurları 400 binden fazla adreste fiili kontroller gerçekleştirdi. Bu denetimler sonucunda beyanname vermediği tespit edilenler için 153,4 milyon liralık vergi ve ceza ihbarnamesi düzenlendi. VERGİ KAÇIRANLARA MESAJ NET: KURTULUŞ YOK!  Yapılan uyarı ve denetimler, kira gelirlerini gizleyen birçok kişinin pişman olmasına yol açtı. Şimşek, yapılan çalışmalar sonucunda 46 bin kişinin gönüllü olarak beyanname verdiğini ve 200,7 milyon liralık gelir vergisi tahsil edildiğini duyurdu. Bakan Şimşek, kira gelirini beyan etmeyenlerin ağır cezalarla karşı karşıya kalacağını vurgulayarak, vergi kaçırmanın sonuçlarının sert olacağını belirtti. Vergi daireleri, şimdiye kadar böylesine geniş kapsamlı bir denetim çalışması yapmamıştı. Bu süreç, kira geliri elde eden herkesin dikkatli olmasını gerektiriyor. Vergi kaçırmak isteyenlere Bakan Şimşek’ten gelen mesaj net: Kurtuluş yok!.
Bakan Şimşek’ten Sert Uyarı: Kira Gelirini Beyan Etmeyenlere Ağır Ceza Kapıda!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerini beyan etmeyen mükellefler için alarm zillerini çaldı. Vergi kaçıranların peşine düşen devlet, 700 bin kişiyi yakın takibe aldı. Bu kişiler için cezalar yolda! Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yılın başından bu yana kira gelirlerini beyan etmeyenlere yönelik kapsamlı bir operasyon başlattı. Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesini sağlamak amacıyla yoğun bir bilgilendirme çalışması yürütüldü. Bakan Şimşek, belirli bir miktarın üzerindeki konutlar, kısa süreli kiraya verilen gayrimenkuller ve iş yeri kiralarının artık sadece banka üzerinden tahsil edilebileceğini belirtti. Bu kurala uymayanlar, ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

1,5 MİLYON KONUTTA FİİLİ DENETİM

Bakan Şimşek’in verdiği bilgilere göre, GİB, bankalardaki IBAN hesaplarına yapılan kira ödemelerini mercek altına aldı. Bu kontroller sonucunda, kira geliri elde eden ancak beyanname vermeyen yaklaşık 700 bin kişi tespit edildi. Bu kişilere gelir vergisi beyan döneminden önce ve beyan dönemi sırasında SMS yoluyla bilgilendirme ve uyarılar gönderildi. Ancak uyarılara rağmen kira gelirini gizlemeye devam edenler, ağır cezalarla yüzleşmeye hazırlanıyor. Kira gelirlerini beyan etmeyenlerin yanı sıra, kayıt dışı kira gelirleri de tapu ve nüfus kayıtları üzerinden izleniyor. Bakan Şimşek, bu amaçla başlatılan denetim çalışmaları kapsamında, yaklaşık 1,5 milyon konutun potansiyel olarak kiraya verildiğini açıkladı. Bu kapsamda, vergi dairesi memurları 400 binden fazla adreste fiili kontroller gerçekleştirdi. Bu denetimler sonucunda beyanname vermediği tespit edilenler için 153,4 milyon liralık vergi ve ceza ihbarnamesi düzenlendi.

VERGİ KAÇIRANLARA MESAJ NET: KURTULUŞ YOK! 

Yapılan uyarı ve denetimler, kira gelirlerini gizleyen birçok kişinin pişman olmasına yol açtı. Şimşek, yapılan çalışmalar sonucunda 46 bin kişinin gönüllü olarak beyanname verdiğini ve 200,7 milyon liralık gelir vergisi tahsil edildiğini duyurdu. Bakan Şimşek, kira gelirini beyan etmeyenlerin ağır cezalarla karşı karşıya kalacağını vurgulayarak, vergi kaçırmanın sonuçlarının sert olacağını belirtti. Vergi daireleri, şimdiye kadar böylesine geniş kapsamlı bir denetim çalışması yapmamıştı. Bu süreç, kira geliri elde eden herkesin dikkatli olmasını gerektiriyor. Vergi kaçırmak isteyenlere Bakan Şimşek’ten gelen mesaj net: Kurtuluş yok!.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.