KONCUK, TUZ GÖLÜNÜN KORUNMASI İÇİN RADİKAL TEDBİRLER ALINMALIDIR!

SİYASET 13.10.2021 - 11:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2212+ kez okundu.
 

KONCUK, TUZ GÖLÜNÜN KORUNMASI İÇİN RADİKAL TEDBİRLER ALINMALIDIR!

Zafer Partisi Genel Sekreteri ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Zafer Partisi olarak çevreciliğin vatanseverlik, milliyetçilik olduğunun bilincindeyiz diyerek Tuz Gölü ve diğer göllerimizin korunması ile ilgili en radikal tedbirlerin alınması gerektiğini, yaptığı açıklamada ifade etti. “Konya, Ankara ve Aksaray sınırları içinde yer alan Tuz Gölü ile ilgili yapılan bir araştırmada, son 37 yıla ait uydu görüntülerini kullanan uzmanlar, yaz dönemi su seviyesi 2000 yılından itibaren hızla azalan Tuz Gölü’nde 2021 yazında suların tamamen çekildiğini saptamıştır. İktidarın yanlış tarım politikalarından dolayı Tuz Gölü ve çevresinin, 2019 yılının mayıs ayından bu yana kesintisiz kurak koşullara, 2021 yılının ilk 7 ayında ise şiddetli kurak koşullara sahip olduğu görülmekte Tuz Gölü’nün kurumasında, bölgenin giderek ısınması ve kuraklaşması yanında su ihtiyacı yüksek olan tarım bitkilerini yetiştirmek amacıyla açılan kuyulardan aşırı su çekilmesi sonucu havzadaki yer altı suyu seviyesinin düşmesi etkili rol oynamıştır.” dedi. Tuz Gölü, Beyşehir ve Eğirdir Göllerimiz için tedbirler alınmalıdır! Koncuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek verdiği önergede; Tuz Gölü ve çevresinin çölleşmemesi, ekolojik ve hidrolojik dengesinin korunması, yanlış uygulamalardan vazgeçilmesi ve yer altı suyu kullanımının kontrol altına alınması için Bakanlığın acil eylem planlarını ve Tuz Gölü çevresinde yer altı suları seviyesinin çok fazla düşmesinden dolayı bitki türlerinin azalmaması ve bitkilerin kök seviyesindeki toprak nemliliğinin arttırılması için ne gibi bir çalışma yapılacağını sorduğunu belirtti.  

Zafer Partisi Genel Sekreteri ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Zafer Partisi olarak çevreciliğin vatanseverlik, milliyetçilik olduğunun bilincindeyiz diyerek Tuz Gölü ve diğer göllerimizin korunması ile ilgili en radikal tedbirlerin alınması gerektiğini, yaptığı açıklamada ifade etti.

“Konya, Ankara ve Aksaray sınırları içinde yer alan Tuz Gölü ile ilgili yapılan bir araştırmada, son 37 yıla ait uydu görüntülerini kullanan uzmanlar, yaz dönemi su seviyesi 2000 yılından itibaren hızla azalan Tuz Gölü’nde 2021 yazında suların tamamen çekildiğini saptamıştır. İktidarın yanlış tarım politikalarından dolayı Tuz Gölü ve çevresinin, 2019 yılının mayıs ayından bu yana kesintisiz kurak koşullara, 2021 yılının ilk 7 ayında ise şiddetli kurak koşullara sahip olduğu görülmekte Tuz Gölü’nün kurumasında, bölgenin giderek ısınması ve kuraklaşması yanında su ihtiyacı yüksek olan tarım bitkilerini yetiştirmek amacıyla açılan kuyulardan aşırı su çekilmesi sonucu havzadaki yer altı suyu seviyesinin düşmesi etkili rol oynamıştır.” dedi.

Tuz Gölü, Beyşehir ve Eğirdir Göllerimiz için tedbirler alınmalıdır!

Koncuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek verdiği önergede; Tuz Gölü ve çevresinin çölleşmemesi, ekolojik ve hidrolojik dengesinin korunması, yanlış uygulamalardan vazgeçilmesi ve yer altı suyu kullanımının kontrol altına alınması için Bakanlığın acil eylem planlarını ve Tuz Gölü çevresinde yer altı suları seviyesinin çok fazla düşmesinden dolayı bitki türlerinin azalmaması ve bitkilerin kök seviyesindeki toprak nemliliğinin arttırılması için ne gibi bir çalışma yapılacağını sorduğunu belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.