Kovidix Grubu, İzmir’den Adana’ya 3 ödülle döndü

GÜNDEM 20.04.2023 - 12:30, Güncelleme: 20.04.2023 - 12:30 5452+ kez okundu.
 

Kovidix Grubu, İzmir’den Adana’ya 3 ödülle döndü

11- 16 Nisan günleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Polifonik Korolar Derneği İzmir Şubesi ile düzenlediği “2. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali” ile Mozart Akademi’nin “6. İzmir Polifonik Korolar Festivali”nde, “Kovidix Grubu” Adana’ya 3 ödülle döndü. 10 kişilik Kovidix Grubu, pandemi döneminde; seslerini “Adana U NaNa” ve “Aşırı Sıcak” adlı sanal çalışmaları ile duyurmuştu.
KONSER SALONU YOK Kovidix Grubu, gazetemize yaptığı açıklamada, Adana’nın; bir senfoni orkestrasının sığabileceği en az bin kişilik, ulaşımı kolay, ses akustiği mikrofonsuz konserlere uygun, sanatçılara rahat ve konforlu bir kulis ve prova olanağı sunabilecek bir konser salonundan yoksun olduğuna vurgu yaptılar. Grup, bu konuda başta yerel yönetimler olmak üzere, Valilik, siyasiler ve işadamlarının dikkatini çekmek istediklerini de dile getirdiler. ………… 11-16 Nisan 2023 tarihleri arasında İzmir, iki büyük müzik festivaline ev sahipliği yaptı. Bunlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Polifonik Korolar Derneği İzmir Şubesi ile ortaklaşa düzenlediği “2. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali” ile Mozart Akademi’nin düzenlediği “6. İzmir Polifonik Korolar Festivali”. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği uluslararası festival, Türkiye’nin en modern ve muazzam sanat mabetlerinden biri olan Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Mozart Akademi’nin organizasyonu ise neo-klasik Türk mimarisinin örneklerinden biri olan tarihi Elhamra Sahnesi’nde düzenlendi. Her iki festivale de Adana’dan katılan iki korodan biri, seslerini pandemi döneminde “Adana U NaNa” ve “Aşırı Sıcak” adlı sanal çalışmaları ile duyuran, 10 kişilik KovidixGrubu idi. Sahne performansları ile büyük ilgi toplayan ve iki festivalden ‘Program Zenginliği ve Çeşitlilik’, ‘Müzikalite-Müzikal Dinamikler’ ve ‘Çağdaş Yapıt Yorumlama’ kategorilerinde olmak üzere toplam 3 ödül ile dönen KovidixGrubu, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla Adana belediyelerinin, valiliğin, iş adamlarının ve milletvekillerinin dikkatini sanat açısından önemli bir konuya çekiyorlar:  Adana’da bir senfoni orkestrasının sahneye  sığabileceği, en az 1000 kişilik, ulaşımı kolay, ses akustiği mikrofonsuz konserlere uygun olan, sanatçılara rahat ve konforlu bir kulis ve prova imkanı sunabilecek bir konser salonunun yokluğu. Yaşadıkları iki milyonluk şehrin bu açıdan bakıldığında bir ‘büyük şehir’ sıfatına layık olmadığını, uluslararası herhangi bir müzik festivaline ev sahipliği yapmasının imkansızolduğunu, bu konuda Adana’nın, Denizli, Elazığ ve Gaziantep’in gerisinde kaldığını vurguluyorlar.  “Yaşadığımız yer köy değil!” diyerek yetkililere ve tüm şehre seslenen Kovidix üyeleri, Adana’da uzman mimar ve mühendisler tarafından her detayı düşünülerek planlanmış, hem sanatçıyı hem de izleyiciyi mutlu edecek bir konser salonu inşa edilmesini talep ediyorlar.
11- 16 Nisan günleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Polifonik Korolar Derneği İzmir Şubesi ile düzenlediği “2. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali” ile Mozart Akademi’nin “6. İzmir Polifonik Korolar Festivali”nde, “Kovidix Grubu” Adana’ya 3 ödülle döndü. 10 kişilik Kovidix Grubu, pandemi döneminde; seslerini “Adana U NaNa” ve “Aşırı Sıcak” adlı sanal çalışmaları ile duyurmuştu.

KONSER SALONU YOK

Kovidix Grubu, gazetemize yaptığı açıklamada, Adana’nın; bir senfoni orkestrasının sığabileceği en az bin kişilik, ulaşımı kolay, ses akustiği mikrofonsuz konserlere uygun, sanatçılara rahat ve konforlu bir kulis ve prova olanağı sunabilecek bir konser salonundan yoksun olduğuna vurgu yaptılar. Grup, bu konuda başta yerel yönetimler olmak üzere, Valilik, siyasiler ve işadamlarının dikkatini çekmek istediklerini de dile getirdiler.

…………

11-16 Nisan 2023 tarihleri arasında İzmir, iki büyük müzik festivaline ev sahipliği yaptı. Bunlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Polifonik Korolar Derneği İzmir Şubesi ile ortaklaşa düzenlediği “2. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali” ile Mozart Akademi’nin düzenlediği “6. İzmir Polifonik Korolar Festivali”. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği uluslararası festival, Türkiye’nin en modern ve muazzam sanat mabetlerinden biri olan Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Mozart Akademi’nin organizasyonu ise neo-klasik Türk mimarisinin örneklerinden biri olan tarihi Elhamra Sahnesi’nde düzenlendi.

Her iki festivale de Adana’dan katılan iki korodan biri, seslerini pandemi döneminde “Adana U NaNa” ve “Aşırı Sıcak” adlı sanal çalışmaları ile duyuran, 10 kişilik KovidixGrubu idi. Sahne performansları ile büyük ilgi toplayan ve iki festivalden ‘Program Zenginliği ve Çeşitlilik’, ‘Müzikalite-Müzikal Dinamikler’ ve ‘Çağdaş Yapıt Yorumlama’ kategorilerinde olmak üzere toplam 3 ödül ile dönen KovidixGrubu, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla Adana belediyelerinin, valiliğin, iş adamlarının ve milletvekillerinin dikkatini sanat açısından önemli bir konuya çekiyorlar:  Adana’da bir senfoni orkestrasının sahneye  sığabileceği, en az 1000 kişilik, ulaşımı kolay, ses akustiği mikrofonsuz konserlere uygun olan, sanatçılara rahat ve konforlu bir kulis ve prova imkanı sunabilecek bir konser salonunun yokluğu. Yaşadıkları iki milyonluk şehrin bu açıdan bakıldığında bir ‘büyük şehir’ sıfatına layık olmadığını, uluslararası herhangi bir müzik festivaline ev sahipliği yapmasının imkansızolduğunu, bu konuda Adana’nın, Denizli, Elazığ ve Gaziantep’in gerisinde kaldığını vurguluyorlar.  “Yaşadığımız yer köy değil!” diyerek yetkililere ve tüm şehre seslenen Kovidix üyeleri, Adana’da uzman mimar ve mühendisler tarafından her detayı düşünülerek planlanmış, hem sanatçıyı hem de izleyiciyi mutlu edecek bir konser salonu inşa edilmesini talep ediyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.