Kozan'da Ambulans Saldırısı: Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Kınandı

GÜNDEM 06.05.2024 - 14:43, Güncelleme: 06.05.2024 - 14:43 1366 kez okundu.
 

Kozan'da Ambulans Saldırısı: Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Kınandı

NENNİOĞLU: "DEVLETİN VE MİLLETİN MALINA ZARAR VERİLMİŞTİR"
Adana'nın Kozan ilçesinde yaşanan korkunç bir olay, sağlık sektöründe büyük infiale sebep oldu. Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, yapılan basın açıklamasında olayı değerlendirdi. "Bugün, acı bir olayla karşı karşıyayız." diyerek başlayan Nennioğlu'nun açıklaması şu şekilde devam etti: "Gece saat ikibuçuk sularında Kozan'daki Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'ndan hareket eden ambulansımız, üç sağlık çalışanıyla birlikte, vakaya ulaşmak üzere yola çıkmıştır. Ancak maalesef, vakaya ulaşılmadan taşlar, sopalar ve küreklerle saldırıya uğramıştır. Devletin ve milletin malına zarar verilmiştir"dedi. "SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ GECE GÜNDÜZ DEMEDEN GÖREV YAPIYOR" "Bu olayın en üzücü yanı, sağlık çalışanlarının vefat eden hastaya ulaşamadan gerçekleşmesidir." diyerek duygularını ifade eden Nennioğlu, "Bu vakada yaşamını yitiren vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ayrıca saldırıda zarar gören sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." şeklinde devam etti. "Sağlık çalışanlarımız, can kurtarmak için gece gündüz demeden görev yapmaktadır." diyen Nennioğlu, "Ancak bu tür saldırılarla karşılaşmak, onların moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle, tüm vatandaşlarımızdan bu tür olaylara karşı duyarlı olmalarını ve şiddetin son bulması için destek vermelerini bekliyoruz." ifadeleriyle çağrıda bulundu. "OLAYIN SORUMLULARI ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEK" Nennioğlu: "Saldırıda zarar gören sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hamile olan bir çalışma arkadaşımızın düşük tehlikesi geçirdiğini, diğer arkadaşımızın ise ambulansın kırılan camı nedeniyle gözünden yaralandığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız"dedi. Bu olayın sorumlularının adalet önünde hesap vermeleri için gerekli hukuki sürecin başlatıldığını belirtmek isteriz." diyen Nennioğlu, "Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını ve güvenli çalışma ortamlarının sağlanmasını temenni ediyoruz." diyerek açıklamasını tamamladı .Sağlık sektöründe yaşanan bu tür şiddet olayları, toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor. Adaletin yerine gelmesi ve sağlık çalışanlarına güvenli bir çalışma ortamı sağlanması için gereken adımların atılması bekleniyor.
NENNİOĞLU: "DEVLETİN VE MİLLETİN MALINA ZARAR VERİLMİŞTİR"

Adana'nın Kozan ilçesinde yaşanan korkunç bir olay, sağlık sektöründe büyük infiale sebep oldu. Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, yapılan basın açıklamasında olayı değerlendirdi. "Bugün, acı bir olayla karşı karşıyayız." diyerek başlayan Nennioğlu'nun açıklaması şu şekilde devam etti: "Gece saat ikibuçuk sularında Kozan'daki Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'ndan hareket eden ambulansımız, üç sağlık çalışanıyla birlikte, vakaya ulaşmak üzere yola çıkmıştır. Ancak maalesef, vakaya ulaşılmadan taşlar, sopalar ve küreklerle saldırıya uğramıştır. Devletin ve milletin malına zarar verilmiştir"dedi.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ GECE GÜNDÜZ DEMEDEN GÖREV YAPIYOR"

"Bu olayın en üzücü yanı, sağlık çalışanlarının vefat eden hastaya ulaşamadan gerçekleşmesidir." diyerek duygularını ifade eden Nennioğlu, "Bu vakada yaşamını yitiren vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ayrıca saldırıda zarar gören sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." şeklinde devam etti. "Sağlık çalışanlarımız, can kurtarmak için gece gündüz demeden görev yapmaktadır." diyen Nennioğlu, "Ancak bu tür saldırılarla karşılaşmak, onların moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle, tüm vatandaşlarımızdan bu tür olaylara karşı duyarlı olmalarını ve şiddetin son bulması için destek vermelerini bekliyoruz." ifadeleriyle çağrıda bulundu.

"OLAYIN SORUMLULARI ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEK"


Nennioğlu: "Saldırıda zarar gören sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hamile olan bir çalışma arkadaşımızın düşük tehlikesi geçirdiğini, diğer arkadaşımızın ise ambulansın kırılan camı nedeniyle gözünden yaralandığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız"dedi. Bu olayın sorumlularının adalet önünde hesap vermeleri için gerekli hukuki sürecin başlatıldığını belirtmek isteriz." diyen Nennioğlu, "Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını ve güvenli çalışma ortamlarının sağlanmasını temenni ediyoruz." diyerek açıklamasını tamamladı .Sağlık sektöründe yaşanan bu tür şiddet olayları, toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor. Adaletin yerine gelmesi ve sağlık çalışanlarına güvenli bir çalışma ortamı sağlanması için gereken adımların atılması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.