"KURAKLIK ENDİŞESİ ARTIYOR"

GÜNDEM 19.03.2024 - 16:26, Güncelleme: 19.03.2024 - 16:26 1587+ kez okundu.
 

"KURAKLIK ENDİŞESİ ARTIYOR"

Adana'da Su Kıtlığı Tehlikesi Kapıda: Uzmanlar Uyarıyor"
Adana'da yaşanan kuraklık endişesi, uzmanların dikkat çeken uyarılarıyla gündeme geldi. Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, şehirdeki su kıtlığı potansiyeline dikkat çekerek vatandaşları su tüketimine daha duyarlı olmaları konusunda uyardı. Kış mevsiminde yaşanan az yağış nedeniyle Adana'daki barajlardaki su seviyelerinin düştüğü gözlemlenirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Şubat ayı, 255 yılın en sıcak Şubat ayı olarak kayıtlara geçti. Bu durum, kuraklık endişelerini artırdı. "BARAJLARDAKİ SU SEVİYESİ DÜŞÜYOR" Prof. Dr. Başıbüyük, özellikle Toroslar bölgesinde kar yağışının az olmasıyla birlikte barajlardaki su seviyelerinin istenilen düzeye ulaşamadığını belirtti. Bu durumun yaz aylarında tarımsal sulama ve enerji üretimi gibi alanlarda ciddi sorunlara yol açabileceği uyarısında bulundu. Uzmanlar, vatandaşları su tüketimini azaltmaya, gereksiz su kullanımından kaçınmaya ve bilinçli sulama yöntemleri uygulamaya çağırıyor. Aksi takdirde, Adana'nın su kıtlığıyla karşı karşıya kalabileceği endişesi giderek artıyor.
Adana'da Su Kıtlığı Tehlikesi Kapıda: Uzmanlar Uyarıyor"

Adana'da yaşanan kuraklık endişesi, uzmanların dikkat çeken uyarılarıyla gündeme geldi. Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, şehirdeki su kıtlığı potansiyeline dikkat çekerek vatandaşları su tüketimine daha duyarlı olmaları konusunda uyardı. Kış mevsiminde yaşanan az yağış nedeniyle Adana'daki barajlardaki su seviyelerinin düştüğü gözlemlenirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Şubat ayı, 255 yılın en sıcak Şubat ayı olarak kayıtlara geçti. Bu durum, kuraklık endişelerini artırdı.


"BARAJLARDAKİ SU SEVİYESİ DÜŞÜYOR"

Prof. Dr. Başıbüyük, özellikle Toroslar bölgesinde kar yağışının az olmasıyla birlikte barajlardaki su seviyelerinin istenilen düzeye ulaşamadığını belirtti. Bu durumun yaz aylarında tarımsal sulama ve enerji üretimi gibi alanlarda ciddi sorunlara yol açabileceği uyarısında bulundu. Uzmanlar, vatandaşları su tüketimini azaltmaya, gereksiz su kullanımından kaçınmaya ve bilinçli sulama yöntemleri uygulamaya çağırıyor. Aksi takdirde, Adana'nın su kıtlığıyla karşı karşıya kalabileceği endişesi giderek artıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.