Mersin-Adana Tren Seferleri 2 Yıl Süreyle Durduruluyor!

GÜNDEM 05.04.2024 - 12:16, Güncelleme: 05.04.2024 - 12:17 2155+ kez okundu.
 

Mersin-Adana Tren Seferleri 2 Yıl Süreyle Durduruluyor!

"Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep" yüksek standartlı demiryolu inşaatı sebebiyle alınan bu karar, onlarca vatandaşı mağdur edecek gibi görünüyor.
MERSİN ADANA ARASI ULAŞIM KİLİTLENİYOR Mersin-Adana güzergahında yolcuları birkaç yıldır rahatsız eden bir mesele daha karşımızda: Mersin-Adana tren seferleri 2 yıl süreyle durduruluyor!  Yolcuların tepkisiyle karşılanan bu karar, özellikle iş ve üniversite gibi günlük yaşamın aksamaması için demiryoluyla seyahat edenleri etkileyecek. Mersin'de 'yılan hikayesi' olarak anılan projeler arasında yer alan "hızlı tren hattı" projesi de benzer bir öyküyle ilerliyor. Pandemi döneminde başlayan sıkıntılar, şimdi de tren seferlerinin durdurulmasıyla doruğa çıkıyor. YOLCULAR ALTERNATİF ULAŞIM ARAYIŞINDA Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, projenin güvenlik zafiyetleri ve yapılan çalışmalar nedeniyle Mersin-Yenice hattının 2 yıl süreyle trafiğe kapatılacağını duyurdu. Bu süre zarfında yolcular alternatif ulaşım yöntemleri aramak zorunda kalacaklar. Ancak projenin tamamlanmasıyla birlikte Mersin-Adana arası mesafe kısalacak ve seyahat süresi önemli ölçüde azalacak. Toplam proje uzunluğu 303 km olan Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projesi, 50 adet tünel, 63 adet köprü ve viyadük, 130 adet alt/üst geçit gibi önemli yapıları içeriyor. Ancak bu yapılar ve yapılan çalışmalar, şu an için Mersin-Adana tren seferlerinin durdurulmasına neden oluyor.Yolcular, bu 2 yıllık süreçte güvenilir ve etkili bir ulaşım ağına kavuşmak için sabırlı olmak zorunda kalacaklar.
"Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep" yüksek standartlı demiryolu inşaatı sebebiyle alınan bu karar, onlarca vatandaşı mağdur edecek gibi görünüyor.

MERSİN ADANA ARASI ULAŞIM KİLİTLENİYOR

Mersin-Adana güzergahında yolcuları birkaç yıldır rahatsız eden bir mesele daha karşımızda: Mersin-Adana tren seferleri 2 yıl süreyle durduruluyor!  Yolcuların tepkisiyle karşılanan bu karar, özellikle iş ve üniversite gibi günlük yaşamın aksamaması için demiryoluyla seyahat edenleri etkileyecek. Mersin'de 'yılan hikayesi' olarak anılan projeler arasında yer alan "hızlı tren hattı" projesi de benzer bir öyküyle ilerliyor. Pandemi döneminde başlayan sıkıntılar, şimdi de tren seferlerinin durdurulmasıyla doruğa çıkıyor.

YOLCULAR ALTERNATİF ULAŞIM ARAYIŞINDA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, projenin güvenlik zafiyetleri ve yapılan çalışmalar nedeniyle Mersin-Yenice hattının 2 yıl süreyle trafiğe kapatılacağını duyurdu. Bu süre zarfında yolcular alternatif ulaşım yöntemleri aramak zorunda kalacaklar. Ancak projenin tamamlanmasıyla birlikte Mersin-Adana arası mesafe kısalacak ve seyahat süresi önemli ölçüde azalacak. Toplam proje uzunluğu 303 km olan Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projesi, 50 adet tünel, 63 adet köprü ve viyadük, 130 adet alt/üst geçit gibi önemli yapıları içeriyor. Ancak bu yapılar ve yapılan çalışmalar, şu an için Mersin-Adana tren seferlerinin durdurulmasına neden oluyor.Yolcular, bu 2 yıllık süreçte güvenilir ve etkili bir ulaşım ağına kavuşmak için sabırlı olmak zorunda kalacaklar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.