MESAİ SAATLERİ KISALACAK MI?

GÜNDEM 20.02.2024 - 09:24, Güncelleme: 20.02.2024 - 09:24 1118+ kez okundu.
 

MESAİ SAATLERİ KISALACAK MI?

Türkiye'de Çalışma Saatleri Düzenlemesi: Esnek Çalışma Sistemi Gündemde.
Türkiye'de çalışma saatleri üzerine yapılan düzenlemeler gündemdeki yerini koruyor. Son günlerde özellikle esnek çalışma saatleri konusu üzerinde yoğunlaşan tartışmalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın önemli açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı. Bakan Işıkhan, iş kanunuyla ilgili yapılan toplantılarda, esnek çalışma saatleri ve iş kanunu değişikliklerine ilişkin önemli bilgiler verdi. Toplantılarda işleyişini yitirmiş veya uygulanamayan yasaların gözden geçirildiğini belirten Bakan Işıkhan, "Bazı kanun maddeleri çok eskiden geçerliydi ve artık işlevini yitirmiş durumda. Bunların azaltılması yönünde adımlar atılacak" dedi. HÜKÜMET ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLERE GİDİYOR Esnek çalışma düzenlemelerinin Türkiye'de de hayata geçirilmesi için çalışmaların başlatıldığını vurgulayan Bakan Işıkhan, yeni iş modelleri ve çalışma şekillerinin de dikkate alınacağını ifade etti. Ancak henüz net bir takvim belirlenmediğini ve sürecin ön görüşmeler aşamasında olduğunu dile getirdi. Özel sektörde çalışma saatlerinin kısalıp kısalmayacağına ilişkin net bir bilgi verilmese de, esnek çalışma düzenlemelerinin temel hakları koruyacak şekilde ele alınacağı vurgulandı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın açıklamalarıyla şekillenen bu sürecin, önümüzdeki dönemde nasıl bir sonuç doğuracağı ve çalışma hayatına nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.
Türkiye'de Çalışma Saatleri Düzenlemesi: Esnek Çalışma Sistemi Gündemde.

Türkiye'de çalışma saatleri üzerine yapılan düzenlemeler gündemdeki yerini koruyor. Son günlerde özellikle esnek çalışma saatleri konusu üzerinde yoğunlaşan tartışmalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın önemli açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı. Bakan Işıkhan, iş kanunuyla ilgili yapılan toplantılarda, esnek çalışma saatleri ve iş kanunu değişikliklerine ilişkin önemli bilgiler verdi. Toplantılarda işleyişini yitirmiş veya uygulanamayan yasaların gözden geçirildiğini belirten Bakan Işıkhan, "Bazı kanun maddeleri çok eskiden geçerliydi ve artık işlevini yitirmiş durumda. Bunların azaltılması yönünde adımlar atılacak" dedi.

HÜKÜMET ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLERE GİDİYOR
Esnek çalışma düzenlemelerinin Türkiye'de de hayata geçirilmesi için çalışmaların başlatıldığını vurgulayan Bakan Işıkhan, yeni iş modelleri ve çalışma şekillerinin de dikkate alınacağını ifade etti. Ancak henüz net bir takvim belirlenmediğini ve sürecin ön görüşmeler aşamasında olduğunu dile getirdi. Özel sektörde çalışma saatlerinin kısalıp kısalmayacağına ilişkin net bir bilgi verilmese de, esnek çalışma düzenlemelerinin temel hakları koruyacak şekilde ele alınacağı vurgulandı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın açıklamalarıyla şekillenen bu sürecin, önümüzdeki dönemde nasıl bir sonuç doğuracağı ve çalışma hayatına nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.