MİLYONLAR YİNE Mİ AÇLIKLA SINANACAK?

GÜNDEM 04.11.2024 - 15:51, Güncelleme: 04.11.2024 - 15:51 3502 kez okundu.
 

MİLYONLAR YİNE Mİ AÇLIKLA SINANACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Haddini Bil" Diyerek Eleştirmişti
IMF, Maaşlara Ve Asgari Ücrete Yüzde 17 Zam Önerdi!  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kabineye dönmesiyle birlikte, Türkiye’nin mali politikalarında önemli değişiklikler gündeme geldi. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2018’de "Haddini bil" diyerek eleştirdiği kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) politikaları yeniden sahneye çıktı. İktidarın yıllardır borç almamakla övündüğü bir dönemin ardından, IMF ve S&P yetkilileri, artan enflasyonun sorumluluğunu geçim savaşı veren asgari ücretliye atmaya başladı. YÜKSEK ENFLASYON ORANLARI Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın asgari ücrete yılbaşında yapılacak zam için yüzde 25'i işaret etmesi, IMF'nin Türkiye Masası Başkanı Jim Walsh'ın önerileriyle birleşince dikkat çekici bir tablo ortaya çıktı. Walsh, asgari ücrete yapılacak zammın, hedeflenen enflasyon oranında belirlenmesini savunurken, "yüksek" bir artış yerine hükümetin yoksul kesimlere yönelik sosyal programlar geliştirmesini tavsiye etti. YÜZDE 30 ZAM ÖNERİSİ IMF'nin önerilerinin yanı sıra, S&P Global Ratings Kıdemli Direktörü Frank Gill de asgari ücrete yüzde 30 zam yapılmasını önerdi. Gill,  yaptığı değerlendirmede, asgari ücretin, enflasyon hedefi ile geçen yıl ve bu yılın sonundaki enflasyon arasında bir ortalama ile artırılmasını beklediklerini ifade etti. "Bu yıl sonunda enflasyonu yaklaşık yüzde 44 olarak öngörüyoruz. Yani yüzde 44 ile hedef olan yüzde 17’nin ortalaması yaklaşık yüzde 30” dedi. IMF POLİTİKALARI VE İKTİDARIN YENİ YÜZÜ Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ekonomisti Dr. Coşkun Cangöz, IMF’nin Türkiye ekonomisine ilişkin raporlarıyla iktidarın açıkladığı Orta Vadeli Program'ı (OVP) karşılaştırdı. Cangöz, iki metinde önerilen politikaların uyumlu olduğunu vurgulayarak, “IMF raporundaki öneriler ile OVP’de yer alan politikaların birbirine çok yakın olduğunu görüyoruz. Ekonomi yönetimi, IMF’nin de benimsediği ortodoks politikaları uyguluyor” değerlendirmesinde bulundu. MİLYONLAR AÇLIKLA SINANACAK Tüm bu gelişmeler, Türkiye’nin ekonomik durumu ve halkın geçim mücadelesi üzerindeki etkisini derinleştiriyor. Yüksek enflasyon ve belirsiz ekonomik politikalar, milyonlarca insanı açlıkla sınamakta ve gelecek yıllar için ciddi endişelere yol açmaktadır. İktidarın, IMF ve S&P’nin önerilerini dikkate alması, toplumun büyük bir kesimi için hayati öneme sahip. Ekonomik krizin derinleşmemesi ve asgari ücretin yükseltilmesi için hızlı ve etkili önlemlerin alınması gerekiyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Haddini Bil" Diyerek Eleştirmişti

IMF, Maaşlara Ve Asgari Ücrete Yüzde 17 Zam Önerdi! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kabineye dönmesiyle birlikte, Türkiye’nin mali politikalarında önemli değişiklikler gündeme geldi. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2018’de "Haddini bil" diyerek eleştirdiği kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) politikaları yeniden sahneye çıktı. İktidarın yıllardır borç almamakla övündüğü bir dönemin ardından, IMF ve S&P yetkilileri, artan enflasyonun sorumluluğunu geçim savaşı veren asgari ücretliye atmaya başladı.

YÜKSEK ENFLASYON ORANLARI

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın asgari ücrete yılbaşında yapılacak zam için yüzde 25'i işaret etmesi, IMF'nin Türkiye Masası Başkanı Jim Walsh'ın önerileriyle birleşince dikkat çekici bir tablo ortaya çıktı. Walsh, asgari ücrete yapılacak zammın, hedeflenen enflasyon oranında belirlenmesini savunurken, "yüksek" bir artış yerine hükümetin yoksul kesimlere yönelik sosyal programlar geliştirmesini tavsiye etti.

YÜZDE 30 ZAM ÖNERİSİ

IMF'nin önerilerinin yanı sıra, S&P Global Ratings Kıdemli Direktörü Frank Gill de asgari ücrete yüzde 30 zam yapılmasını önerdi. Gill,  yaptığı değerlendirmede, asgari ücretin, enflasyon hedefi ile geçen yıl ve bu yılın sonundaki enflasyon arasında bir ortalama ile artırılmasını beklediklerini ifade etti. "Bu yıl sonunda enflasyonu yaklaşık yüzde 44 olarak öngörüyoruz. Yani yüzde 44 ile hedef olan yüzde 17’nin ortalaması yaklaşık yüzde 30” dedi.

IMF POLİTİKALARI VE İKTİDARIN YENİ YÜZÜ

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ekonomisti Dr. Coşkun Cangöz, IMF’nin Türkiye ekonomisine ilişkin raporlarıyla iktidarın açıkladığı Orta Vadeli Program'ı (OVP) karşılaştırdı. Cangöz, iki metinde önerilen politikaların uyumlu olduğunu vurgulayarak, “IMF raporundaki öneriler ile OVP’de yer alan politikaların birbirine çok yakın olduğunu görüyoruz. Ekonomi yönetimi, IMF’nin de benimsediği ortodoks politikaları uyguluyor” değerlendirmesinde bulundu.

MİLYONLAR AÇLIKLA SINANACAK

Tüm bu gelişmeler, Türkiye’nin ekonomik durumu ve halkın geçim mücadelesi üzerindeki etkisini derinleştiriyor. Yüksek enflasyon ve belirsiz ekonomik politikalar, milyonlarca insanı açlıkla sınamakta ve gelecek yıllar için ciddi endişelere yol açmaktadır. İktidarın, IMF ve S&P’nin önerilerini dikkate alması, toplumun büyük bir kesimi için hayati öneme sahip. Ekonomik krizin derinleşmemesi ve asgari ücretin yükseltilmesi için hızlı ve etkili önlemlerin alınması gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.