"ORGAN BAĞIŞI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ"

GÜNDEM 11.06.2024 - 13:54, Güncelleme: 11.06.2024 - 13:54 2930+ kez okundu.
 

"ORGAN BAĞIŞI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ"

Organ Bağışıyla Gelen Mucize: Prof. Dr. Haberal ve Ekibi 12 Saatte 5 Kişiye Hayat Verdi
Organ bağışı bir kez daha hayat kurtardı. Prof. Dr. Mehmet Haberal ve ekibi, 12 saat içinde 1 karaciğer ve 2 böbrek nakli gerçekleştirdi. 42 yaşındaki bir kişinin ateşli silahla yaralanması sonucu beyin ölümü gerçekleşti. Bu trajedinin ardından gelen bağış haberi ise yeni bir umut ışığı oldu. Prof. Dr. Mehmet Haberal ve ekibi, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde 12 saat boyunca ameliyathanedeydi. Toplamda 1 karaciğer ve 2 böbrek nakli gerçekleştirildi. Beyin ölümü gerçekleşen bağışçının kalbi, uçak ambulansla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne, akciğeri ise İstanbul Koşuyolu Hastanesi'ne gönderildi. Ameliyat masasında hayatı değişen hastalar şu an gayet sağlıklı. Hem onların hem de yakınlarının teşekkürü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve ekibine. Tümünün çağrısı ise ortak; organ bağışının artması. "ZAMANA KARŞI YARIŞ, BAŞARILI OPERASYONLAR" Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Ankara'dan Adana'ya uzanan hayat kurtarma yolculuğu, 7 Haziran akşam saat 9'da başladı. Ateşli silahla yaralanma sonucu, Başkent Üniversitesi Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde tedavi gören 42 yaşındaki bir kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve beyin ölümü gerçekleşti. Bu kişinin organlarını bağışladığı haberini alan Prof. Dr. Haberal ve ekibi hemen harekete geçti. Adana'ya zamanla yarışarak ulaştılar. Başkent Üniversitesi'nin deneyimli ekibi kısa sürede organize oldu. Organ bekleyen kişilerin listeleri tarandı ve gerekli tetkikler yapıldı. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra gece saat 2'de, Prof. Dr. Haberal ve 50 kişilik ekibi ameliyathaneye girdi. Tam 12 saat süren zorlu bir çalışmanın ardından, 2 böbrek ve 1 karaciğer nakli başarıyla gerçekleştirildi. Bağışlanan kalp, uçak ambulansla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne, akciğer ise İstanbul Koşuyolu Hastanesi'ne gönderildi. PROF. DR. HABERAL: "HAYAT BAĞIŞLAYIN" Ameliyatların ardından yoğun bakıma alınan hastalar ziyaret edildi. Prof. Dr. Haberal, hastaların son durumlarını titizlikle inceledi. Hasta yakınları da Prof. Dr. Haberal ve ekibine minnettar. Hayatları karaciğer nakliyle değişen 44 yaşındaki Ömer Çolak ve eşi Ayşe Çolak, organ bağışının önemine vurgu yaparak, herkesin bu konuda duyarlı olmasını istedi. Prof. Dr. Mehmet Haberal, organ bağışı çağrısında bulunarak, "Hayat bağışlayın" dedi. Gerçekten de öyle; bu bağışlar sayesinde beş kişinin hayatı kurtuldu ve yaşamları yeniden anlam kazandı. Prof. Haberal, Adana'dan ayrılmadan önce Başkent Kışla Yerleşkesi'nde Hemotoloji-Onkoloji Hastanesinde incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Organ Bağışıyla Gelen Mucize: Prof. Dr. Haberal ve Ekibi 12 Saatte 5 Kişiye Hayat Verdi

Organ bağışı bir kez daha hayat kurtardı. Prof. Dr. Mehmet Haberal ve ekibi, 12 saat içinde 1 karaciğer ve 2 böbrek nakli gerçekleştirdi. 42 yaşındaki bir kişinin ateşli silahla yaralanması sonucu beyin ölümü gerçekleşti. Bu trajedinin ardından gelen bağış haberi ise yeni bir umut ışığı oldu. Prof. Dr. Mehmet Haberal ve ekibi, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde 12 saat boyunca ameliyathanedeydi. Toplamda 1 karaciğer ve 2 böbrek nakli gerçekleştirildi. Beyin ölümü gerçekleşen bağışçının kalbi, uçak ambulansla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne, akciğeri ise İstanbul Koşuyolu Hastanesi'ne gönderildi. Ameliyat masasında hayatı değişen hastalar şu an gayet sağlıklı. Hem onların hem de yakınlarının teşekkürü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve ekibine. Tümünün çağrısı ise ortak; organ bağışının artması.


"ZAMANA KARŞI YARIŞ, BAŞARILI OPERASYONLAR"


Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Ankara'dan Adana'ya uzanan hayat kurtarma yolculuğu, 7 Haziran akşam saat 9'da başladı. Ateşli silahla yaralanma sonucu, Başkent Üniversitesi Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde tedavi gören 42 yaşındaki bir kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve beyin ölümü gerçekleşti. Bu kişinin organlarını bağışladığı haberini alan Prof. Dr. Haberal ve ekibi hemen harekete geçti. Adana'ya zamanla yarışarak ulaştılar. Başkent Üniversitesi'nin deneyimli ekibi kısa sürede organize oldu. Organ bekleyen kişilerin listeleri tarandı ve gerekli tetkikler yapıldı. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra gece saat 2'de, Prof. Dr. Haberal ve 50 kişilik ekibi ameliyathaneye girdi. Tam 12 saat süren zorlu bir çalışmanın ardından, 2 böbrek ve 1 karaciğer nakli başarıyla gerçekleştirildi. Bağışlanan kalp, uçak ambulansla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne, akciğer ise İstanbul Koşuyolu Hastanesi'ne gönderildi.


PROF. DR. HABERAL: "HAYAT BAĞIŞLAYIN"

Ameliyatların ardından yoğun bakıma alınan hastalar ziyaret edildi. Prof. Dr. Haberal, hastaların son durumlarını titizlikle inceledi. Hasta yakınları da Prof. Dr. Haberal ve ekibine minnettar. Hayatları karaciğer nakliyle değişen 44 yaşındaki Ömer Çolak ve eşi Ayşe Çolak, organ bağışının önemine vurgu yaparak, herkesin bu konuda duyarlı olmasını istedi. Prof. Dr. Mehmet Haberal, organ bağışı çağrısında bulunarak, "Hayat bağışlayın" dedi. Gerçekten de öyle; bu bağışlar sayesinde beş kişinin hayatı kurtuldu ve yaşamları yeniden anlam kazandı. Prof. Haberal, Adana'dan ayrılmadan önce Başkent Kışla Yerleşkesi'nde Hemotoloji-Onkoloji Hastanesinde incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.