Orman yangınlarına karşı bilinçlendirme çalışması

GÜNDEM 06.07.2024 - 12:32, Güncelleme: 06.07.2024 - 12:32 5548+ kez okundu.
 

Orman yangınlarına karşı bilinçlendirme çalışması

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), ​​o​rman yangınlarına karşı bilinçlendirme için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü bildirdi.
 Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan sıcaklıklar, orman yangını riskini de beraberinde getiriyor. Bu durumun önüne geçmek amacıyla, yurdumuzun dört bir yanında orman yangınlarına karşı bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri aralıksız devam ediyor. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve güvenlik güçlerinin işbirliği ile yürütülen çalışmalar kapsamında, şehir merkezindeki turistik alanlar, oteller, plajlar ve doğa yürüyüşü yapılan bölgelerde ekipler, hem yerli hem de yabancı turistlere orman yangınlarının önlenmesi konusunda bilgiler veriyor ve dikkat edilmesi gereken hususları aktarıyor. Yapılan bilgilendirme çalışmalarında, vatandaşlara orman yangınlarının çıkış sebepleri, yangın anında yapılması gerekenler ve yangın ihbar hattı 112 hakkında bilgi veriliyor. Ayrıca, vatandaşlara ve turistlere ormanlık alanlarda piknik yapmamaları ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarılar yapılıyor.  
Orman Genel Müdürlüğü (OGM), ​​o​rman yangınlarına karşı bilinçlendirme için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

 Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan sıcaklıklar, orman yangını riskini de beraberinde getiriyor. Bu durumun önüne geçmek amacıyla, yurdumuzun dört bir yanında orman yangınlarına karşı bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri aralıksız devam ediyor.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve güvenlik güçlerinin işbirliği ile yürütülen çalışmalar kapsamında, şehir merkezindeki turistik alanlar, oteller, plajlar ve doğa yürüyüşü yapılan bölgelerde ekipler, hem yerli hem de yabancı turistlere orman yangınlarının önlenmesi konusunda bilgiler veriyor ve dikkat edilmesi gereken hususları aktarıyor.

Yapılan bilgilendirme çalışmalarında, vatandaşlara orman yangınlarının çıkış sebepleri, yangın anında yapılması gerekenler ve yangın ihbar hattı 112 hakkında bilgi veriliyor. Ayrıca, vatandaşlara ve turistlere ormanlık alanlarda piknik yapmamaları ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarılar yapılıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.