"PEMBE OTOBÜS GERİCİLİĞİNE DURUŞUMUZ NET"

GÜNDEM 20.03.2024 - 15:49, Güncelleme: 20.03.2024 - 15:49 1829+ kez okundu.
 

"PEMBE OTOBÜS GERİCİLİĞİNE DURUŞUMUZ NET"

Atatürk Caddesi'nde Toplanan Cumhuriyet Kadınları, Kadınları Kısıtlayan ve Toplumu Bölen "Pembe Otobüs" Vaatlerine Karşı Güçlü Bir Ses Yükseltti.
Adana'nın merkezinde bulunan Atatürk Parkı'nda, Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, son dönemde gündeme gelen "pembe otobüs" vaatlerine karşı sert bir tepki gösterdi. Toplantıda, kadınları kısıtlayan ve toplumu bölen bu tür ayrımcı yaklaşımlara karşı net bir duruş sergilendi. Çukurova ve Seyhan şubelerinin bir araya gelerek düzenlediği basın açıklamasında, pembe otobüs ve benzeri fikirlerin kadın haklarına ve toplumsal birliğe zarar verdiği vurgulandı. Dernek başkanları, kadınların toplu taşıma hizmetlerinde ayrımcılığa maruz kalmaması gerektiğini ve bu tür ayrımcı uygulamalara karşı mücadele edeceklerini belirtti. "AYRIMCILIĞA TOPYEKÜN MÜCADELE ÇAĞRISI" Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Banu Karahan, yaptığı konuşmada, "Pembe otobüs gericiliğine karşı duruşumuz net!" diyerek, kadınları kafeslere sokmaya yönelik bu tür yaklaşımlara karşı kararlı bir tutum sergilediklerini ifade etti. Karahan, kadınların ülkenin her alanında erkeklerle eşit şartlarda varlık gösterdiğini ve toplumun aydınlık geleceğine katkı sağladığını vurguladı.Ayrıca, pembe otobüs gibi ayrımcı ve toplumu bölen fikirlere karşı mücadelelerinin sadece bir başlangıç olduğunu belirten dernek üyeleri, toplumun birlik ve beraberliği için daha fazla adım atılması gerektiğini vurguladılar. Kadınların ülkenin milli üretim seferberliğinde önemli bir rol üstleneceğine dikkat çeken Cumhuriyet Kadınları, ayrımcılığa karşı topyekûn bir mücadele çağrısı yaptı.
Atatürk Caddesi'nde Toplanan Cumhuriyet Kadınları, Kadınları Kısıtlayan ve Toplumu Bölen "Pembe Otobüs" Vaatlerine Karşı Güçlü Bir Ses Yükseltti.

Adana'nın merkezinde bulunan Atatürk Parkı'nda, Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, son dönemde gündeme gelen "pembe otobüs" vaatlerine karşı sert bir tepki gösterdi. Toplantıda, kadınları kısıtlayan ve toplumu bölen bu tür ayrımcı yaklaşımlara karşı net bir duruş sergilendi. Çukurova ve Seyhan şubelerinin bir araya gelerek düzenlediği basın açıklamasında, pembe otobüs ve benzeri fikirlerin kadın haklarına ve toplumsal birliğe zarar verdiği vurgulandı. Dernek başkanları, kadınların toplu taşıma hizmetlerinde ayrımcılığa maruz kalmaması gerektiğini ve bu tür ayrımcı uygulamalara karşı mücadele edeceklerini belirtti.

"AYRIMCILIĞA TOPYEKÜN MÜCADELE ÇAĞRISI"

Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Banu Karahan, yaptığı konuşmada, "Pembe otobüs gericiliğine karşı duruşumuz net!" diyerek, kadınları kafeslere sokmaya yönelik bu tür yaklaşımlara karşı kararlı bir tutum sergilediklerini ifade etti. Karahan, kadınların ülkenin her alanında erkeklerle eşit şartlarda varlık gösterdiğini ve toplumun aydınlık geleceğine katkı sağladığını vurguladı.Ayrıca, pembe otobüs gibi ayrımcı ve toplumu bölen fikirlere karşı mücadelelerinin sadece bir başlangıç olduğunu belirten dernek üyeleri, toplumun birlik ve beraberliği için daha fazla adım atılması gerektiğini vurguladılar. Kadınların ülkenin milli üretim seferberliğinde önemli bir rol üstleneceğine dikkat çeken Cumhuriyet Kadınları, ayrımcılığa karşı topyekûn bir mücadele çağrısı yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.