Peşkeş mi çekecekler?
Peşkeş mi çekecekler?
Seyhan Belediyesi’nin Fatih ve Pınar mahallelerinde 215 hektarlık alandaki orta yoğunluklu konut alanlarının yüksek yoğuluğa çevrilmesi teklifinin Büyükşehir Belediyesi’nce kabul edilmesi mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı.
“MAĞDUR OLACAĞIZ” KAYGISI
Mahalle sakinleri nazım imar planı değişikliğiyle yerlerinden, yurtlarından edilecekleri endişesi içinde. Kendilerinin mağdur edilip edilmeyeceği kaygısını taşıyan mahalle sakinlerinin Seyhan Belediyesi’nin sessiz sedasız bir karar alarak bunu Büyükşehir Belediyesi’ne havale etmesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin de kararı olduğu gibi kabul etmesi nedeniyle kafaları oldukça karışık. Mahalle sakinleri, evlerinin ellerinden alınıp bölgedeki diğer alanların da müteahhitlere peşkeş çekilmek istendiği söylüyor.
“MUHTAR HABERDAR ETTİ”
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan ve şu an askıda olan nazım imar planı değişikliğine mahalle sakinleri isyan ediyor. Yoğunluğun yükseltildiği alanda ki evlerde oturan mahalle sakinleri, olaydan Muhtar Saniye Çelik’in kendilerini haberdar ettiğini belirterek, “Ne bir yetkili geldi, ne bize alınan kararla ilgili tebliği geldi. Pınar Mahallesi’ndeki 74012 sokaktan 74050 sokağa kadar olan alan tamamen revizyona alınmış” dediler.
“BEN YAPTIM OLDU” MANTIĞI
Mahalle sakinleri, evlerinin ellerinden alınacağı ve mağdur olacakları endişesi içinde. Seyhan Belediyesi’nin,”Ben yaptım oldu” mantığıyla plan hazırlayıp Büyükşehir Belediyesi’ne göndermesine tepki gösteren mahalle sakinleri, “Hiç bir şeyden haberimiz yokken böyle bir karar alınmış. Yetkililerin biz hak sahiplerini ikna edici olarak bilgilendirmesini istiyoruz. Yeni imar projesini ada-parsel göstermeyerek bize vermek istemeleri de ayrıca bizleri kuşkalandırdı” ifadelerine yer verdi.
KARAR İTİRAZ ETTİLER …
Onlarca mahalle sakini olayla ilgili kamuoyunun aydınlatılması için gazetemize geldi. Oldukça endişeli olan mahalle sakinleri, mağdur edilecekleri kuşkusu içinde. Mahalle sakinleri, nazım imar planıyla ilgili askıya çıkartılan meclis kararının kendileriyle ilgili olup olmadığının belgelendirilerek taraflarına gönderilmesini istediklerini belirterek, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne de itiraz dilekçesi verdiler. Bu dilekçede endişelerini, itirazlarını ve taleplerini ise şu şekilde dile getirdiler:
Seyhan Belediyesi’nin gönderdiği imar değişikliği planı meclisten geçenle aynı mı? (Değişiklik yapılmışsa nedir?)
Planda neden yeşil alanlar bölgenin genelinden daha fazla?
Yoğunluğu artırıldığı söylenen bölge kentsel dönüşüm proje alanına dahil edilmiş midir?
Bu bölgede analiz yapılarak afet alanı ilan edilmiş midir? Ankara’da bölgenin afet alanı olduğu kabul edilmiş midir?
3 ve 4’üncü maddeler tapu sahiplerini artırılan yoğunluğa rağmen müteahhit firmalara karşı ne kadar hak kaybına uğratır?
Tapu sahiplerinin taleplerine binaen verilen yeni imar planı haritasında 3-A gibi yoğunluk belirtilen bir ibare neden yok?
Ayrıca verilen planda sokaklarımız ve evlerimiz niye yok? Haritada yeşile boyanan yerlerde evler görünmemekte? Bunun nedeni nedir?
Yine evlere verilen planlarda ada-parsel numaraları neden yok? Evlerimizle ilgili bilgiler neden yazılı olarak verilmek istenmiyor? Hak sahiplerinin iradeleri dışında imar uygulaması yapılmak istenmesine rağmen planda bu hak sahiplerinin ismi neden yok?
Askıya çıkarılan meclis kararı hak sahiplerine neden tebliği edilmedi?
1/binlik ve 1/5 binlik planların uygulanması öncesinde hak sahiplerinden yine DOP kesilecek mi?
Mahallenin sokakları tapu sahiplerinden mi kesilmiştir? Yani sokaklar hak sahiplerinin mi, müteahhitin mi, belediyenin mi?
Park ve yeşil alan içinde kalan evlerin istimlak bedelleri meclis kararının onandığı yüksek yoğunluk değerinden mi ödenecek?
Ayrıca karşılaştırmalı önceki ve yeni imar planı tarafımıza göndeilecek mi?
FOTO:-Pınar Mahallesi Muhtarı Saniye Çelik ve onlarca mahalle sakini önce gazetemize gelip endişelerini dile getirdi, ardından Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz dilekçesi verdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.