“SEBEBİ NE OLURSA OLSUN, ŞİDDETE KARŞIYIM”

SPOR 04.12.2023 - 11:52, Güncelleme: 04.12.2023 - 11:52 3023+ kez okundu.
 

“SEBEBİ NE OLURSA OLSUN, ŞİDDETE KARŞIYIM”

Tehir edilen Seyhan Belediyespor maçını değerlendiren Devecispor Kulüp Başkanı Faruk İncesoy
Adana Süper Amatör Lig C Grubu’nda ligin ilk yarısının son maçında karşılaştıkları ve tehir edilen Seyhan Belediyespor maçında çıkan olayları değerlendiren Devecispor Kulüp Başkanı Faruk İncesoy, “Sebebi ne olursa olsun sporda şiddete karşıyım” şeklinde konuşarak, özeleştiride bulundu. Seyhan Belediyespor maçının uzatma dakikalarında yaşanan olayları bir başkan olarak hiçbir zaman tasvip etmediğini ifade eden İncesoy, bu maçın değerlendirilmesinin objektif şekilde yapılabilmesi için fotoğrafın tamamına bakılması gerektiğine vurgu yaptı. Amatör bir kulüp olmaları sebebiyle mütevazi bir kadroya sahip olduklarının altını çizen Devecispor Kulüp Başkanı Faruk İncesoy, “Geniş bir kadromuz yok. Maçın devre arasında, en iyi oyuncularımızdan futbolcumuzun birini oyundan alıp sınava yetiştirdim. Bir başka oyuncumuzu da OSB’deki işine yetiştirebilmek için maçın en kritik anında yine oyundan alıp bizzat kendim götürdüm. Bu şartlarda mücadele eden bir ekibiz. Ancak, yine söylüyorum; Ne olursa olsun, hele ki maçın hakemine yapılacak fiziki ve sözlü saldırıları hiçbir şekilde tasvip etmiyorum. Disiplin Kurulu 17 maç ceza veren oyuncumuz Mert Çakar’ın cezasını 1-2 maç olarak verseydi bile ben bu oyuncumu takımda istemezdim. Böyle oyuncuların aramızda yeri yok” şeklinde konuşarak, amatör ruhla sadece mücadele edecek futbolcularının da haklarının yenmemesi gerektiğini ifade etti. “HAKKANİYETLİ DAVRANILSIN” Skora dayalı futbol oynadıkları yönündeki eleştirilere de yanıt veren Devecispor Kulüp Başkanı Faruk İncesoy, ligin ilk iki maçında mağlup olduklarını hatırlatarak, “Biz bu iki maçta ve sonrasındaki berabere kaldığımız maçlarda hiçte agrasif futbol oynamadık. Futbolcularım, tam aksine aslanlar gibi çıkıp mücadele ettiler. Seyhan Belediyespor maçında da kalecimiz sakatlanarak yerde yattığı halde hakem Çağatay Yıldız oyunu devam ettirerek golü yememize sebep oldu. Futbol kuralları çerçevesinde bu pozisyonun devam etmemesi gerekiyordu. Kaldı ki, golden sonra kalecimize sağlık görevlisi uzun süre müdahale etmek zorunda kaldı. Yine söylüyorum, hakemlere saldırıyı kabul etmiyor hatta kınıyorum da. Lakin, futbolcularımın da ruh yapısını bozacak kararlar almalarını da istemem” diyerek,  hakkaniyetli davranılmasını istedi. Öte yandan, hakeme yapılan eylemden sonra çift sarı ve direkt kırmızı kat gören oyuncuları Mehmet Fatih Erol (5 maç) ve Mümtaz Kaan Yılmaz’a (4 maç) verilen cezaların ağır olduğuna dikkat çeken Başkan İncesoy, “Uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıkların kol gezdiği bir ortamda gençlerin bir araya gelerek spor yapmalarının önü kesilmesin” diye tepkisini dile getirdi.
Tehir edilen Seyhan Belediyespor maçını değerlendiren Devecispor Kulüp Başkanı Faruk İncesoy

Adana Süper Amatör Lig C Grubu’nda ligin ilk yarısının son maçında karşılaştıkları ve tehir edilen Seyhan Belediye spor maçında çıkan olayları değerlendiren Deveci spor Kulüp Başkanı Faruk İncesoy, “Sebebi ne olursa olsun sporda şiddete karşıyım” şeklinde konuşarak, özeleştiride bulundu.

Seyhan Belediye spor maçının uzatma dakikalarında yaşanan olayları bir başkan olarak hiçbir zaman tasvip etmediğini ifade eden İncesoy, bu maçın değerlendirilmesinin objektif şekilde yapılabilmesi için fotoğrafın tamamına bakılması gerektiğine vurgu yaptı.
Amatör bir kulüp olmaları sebebiyle mütevazi bir kadroya sahip olduklarının altını çizen Deveci spor Kulüp Başkanı Faruk İncesoy, “Geniş bir kadromuz yok. Maçın devre arasında, en iyi oyuncularımızdan futbolcumuzun birini oyundan alıp sınava yetiştirdim. Bir başka oyuncumuzu da OSB’deki işine yetiştirebilmek için maçın en kritik anında yine oyundan alıp bizzat kendim götürdüm. Bu şartlarda mücadele eden bir ekibiz. Ancak, yine söylüyorum; Ne olursa olsun, hele ki maçın hakemine yapılacak fiziki ve sözlü saldırıları hiçbir şekilde tasvip etmiyorum. Disiplin Kurulu 17 maç ceza veren oyuncumuz Mert Çakar’ın cezasını 1-2 maç olarak verseydi bile ben bu oyuncumu takımda istemezdim. Böyle oyuncuların aramızda yeri yok” şeklinde konuşarak, amatör ruhla sadece mücadele edecek futbolcularının da haklarının yenmemesi gerektiğini ifade etti.
“HAKKANİYETLİ DAVRANILSIN”
Skora dayalı futbol oynadıkları yönündeki eleştirilere de yanıt veren Deveci spor Kulüp Başkanı Faruk İncesoy, ligin ilk iki maçında mağlup olduklarını hatırlatarak, “Biz bu iki maçta ve sonrasındaki berabere kaldığımız maçlarda hiçte agrasif futbol oynamadık. Futbolcularım, tam aksine aslanlar gibi çıkıp mücadele ettiler. Seyhan Belediye spor maçında da kalecimiz sakatlanarak yerde yattığı halde hakem Çağatay Yıldız oyunu devam ettirerek golü yememize sebep oldu. Futbol kuralları çerçevesinde bu pozisyonun devam etmemesi gerekiyordu. Kaldı ki, golden sonra kalecimize sağlık görevlisi uzun süre müdahale etmek zorunda kaldı. Yine söylüyorum, hakemlere saldırıyı kabul etmiyor hatta kınıyorum da. Lakin, futbolcularımın da ruh yapısını bozacak kararlar almalarını da istemem” diyerek,  hakkaniyetli davranılmasını istedi.
Öte yandan, hakeme yapılan eylemden sonra çift sarı ve direkt kırmızı kat gören oyuncuları Mehmet Fatih Erol (5 maç) ve Mümtaz Kaan Yılmaz’a (4 maç) verilen cezaların ağır olduğuna dikkat çeken Başkan İncesoy, “Uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıkların kol gezdiği bir ortamda gençlerin bir araya gelerek spor yapmalarının önü kesilmesin” diye tepkisini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.