“Sendikal örgütlenme hakkı engellenemez”

GÜNDEM 14.11.2023 - 11:24, Güncelleme: 14.11.2023 - 11:24 3238+ kez okundu.
 

“Sendikal örgütlenme hakkı engellenemez”

KESK Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan
Sendikaların yürüttüğü faaliyetlerin engellenemez oluşunun hukuki açıdan güvence altına alındığını belirten KESK Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, örgütlü oldukları Seyhan Posta Dağıtım Müdürlüğü önünde şubelerinin yapacağı basın açıklaması öncesinde posta emekçilerini bilgilendirmek istediklerini ancak, Adana PTT Başmüdürü Korkmaz Gencer’in güvenlik görevlilerini arayarak şube yöneticilerinin dağıtım müdürlüğüne alınmaması yönünde talimat verdiğini iddia ederek, sendikal haklarının engellendiğine vurgu yaptı. KESK ve Eğitim Sen MYK Üyeleri’nin de katılarak destek verdiği basın açıklaması Seyhan Posta Dağıtım Müdürlüğü önünde gerçekleştirildi.  “Tüm anti demokratik uygulamalara rağmen üyelerimizden aldığımız güç ve direnç sendikal mücadelemize ışık tutmuş ve 31 yıl önce başlattığımız onurlu yaşam kavgamızın adı bugün KESK Haber-Sen’le devam ediyor” şeklinde sözlerine başlayan Genel Başkan Mesut Balcan, tarih boyunca sendikal mücadelelerinin birçok engellemeyle karşılaşmış olsa da bu engelleri aşmayı başardıklarına dikkat çekti. “SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ” “Başmüdürlüğü, kanunsuz tutumundan dolayı kınıyor ve bu tutumunun sebebini biliyoruz” şeklinde konuşarak sözlerini sürdüren KESK Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, bu konunun tutanak altına alınarak Adana PTT Başmüdürlüğü ve Başmüdür Korkmaz Gencer hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Seyhan Posta Dağıtım Merkezi’nde, posta dağıtıcılarına sayı dayatması uygulandığını iddia eden Balcan, bunun bir angarya ve suç olduğunu ifade etti. Güvencesiz çalıştırılan firma personeli eliyle tebligat yaptırıldığını da iddia eden Balcan, “7201 yasasına göre bu suçtur. Sendikal ayrımcılık yapılarak 4688 sayılı kanuna göre suç işleniyor. KESK Haber-Sen olarak konunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Posta emekçileri sahipsiz değildir. Gün gelecek devran dönecek ve bu kanunsuzluğu yapan herkes hesap verecek. Haber-Sen geçmişte olduğu gibi bundan sonra da tüm baskı ve engellemeleri aşarak emek, barış ve demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” şeklinde konuşarak, baskıların kendilerini yıldıramayacağını vurguladı.
KESK Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan

Sendikaların yürüttüğü faaliyetlerin engellenemez oluşunun hukuki açıdan güvence altına alındığını belirten KESK Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, örgütlü oldukları Seyhan Posta Dağıtım Müdürlüğü önünde şubelerinin yapacağı basın açıklaması öncesinde posta emekçilerini bilgilendirmek istediklerini ancak, Adana PTT Başmüdürü Korkmaz Gencer’in güvenlik görevlilerini arayarak şube yöneticilerinin dağıtım müdürlüğüne alınmaması yönünde talimat verdiğini iddia ederek, sendikal haklarının engellendiğine vurgu yaptı.

KESK ve Eğitim Sen MYK Üyeleri’nin de katılarak destek verdiği basın açıklaması Seyhan Posta Dağıtım Müdürlüğü önünde gerçekleştirildi. 
“Tüm anti demokratik uygulamalara rağmen üyelerimizden aldığımız güç ve direnç sendikal mücadelemize ışık tutmuş ve 31 yıl önce başlattığımız onurlu yaşam kavgamızın adı bugün KESK Haber-Sen’le devam ediyor” şeklinde sözlerine başlayan Genel Başkan Mesut Balcan, tarih boyunca sendikal mücadelelerinin birçok engellemeyle karşılaşmış olsa da bu engelleri aşmayı başardıklarına dikkat çekti.
“SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”
“Başmüdürlüğü, kanunsuz tutumundan dolayı kınıyor ve bu tutumunun sebebini biliyoruz” şeklinde konuşarak sözlerini sürdüren KESK Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, bu konunun tutanak altına alınarak Adana PTT Başmüdürlüğü ve Başmüdür Korkmaz Gencer hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Seyhan Posta Dağıtım Merkezi’nde, posta dağıtıcılarına sayı dayatması uygulandığını iddia eden Balcan, bunun bir angarya ve suç olduğunu ifade etti. Güvencesiz çalıştırılan firma personeli eliyle tebligat yaptırıldığını da iddia eden Balcan, “7201 yasasına göre bu suçtur. Sendikal ayrımcılık yapılarak 4688 sayılı kanuna göre suç işleniyor. KESK Haber-Sen olarak konunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Posta emekçileri sahipsiz değildir. Gün gelecek devran dönecek ve bu kanunsuzluğu yapan herkes hesap verecek. Haber-Sen geçmişte olduğu gibi bundan sonra da tüm baskı ve engellemeleri aşarak emek, barış ve demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” şeklinde konuşarak, baskıların kendilerini yıldıramayacağını vurguladı.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.