Sera maliyetleri artınca muz yatırımı yavaşladı!

EKONOMİ 10.01.2023 - 18:57, Güncelleme: 10.01.2023 - 18:59 2646+ kez okundu.
 

Sera maliyetleri artınca muz yatırımı yavaşladı!

Türkiye’de muz üretiminde 3’üncü sırada yer alan Adana’da, sera maliyetlerinin artmasının muz için yapılan yatırımları yavaşlattığı ortaya çıktı.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana Muz Üreticileri Birliği ile ortaklaşa düzenlenen “Muz Üreticilerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu toplantıda konuştu.  Tekin, il genelinde 8 bin 500 dekar alanda yaklaşık 50 bin ton muz üretimi gerçekleştirildiğini anımsatarak, “Adana’ya 5-6 yıldır ciddi muz yatırımı yapıldı. Geçtiğimiz yıl ise sera maliyetleri sebebiyle yatırımlar yavaşladı” dedi.    Tekin, Türkiye’nin muz ithalatının azalmasıyla bu pazarda varlığının hissedilmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Pazarlamaya daha fazla önem verilmesini isteyen Tekin, ambalajlama ve pazarlamada sorunların kalkması halinde Dünya ile rekabetin artacağını bildirdi.
Türkiye’de muz üretiminde 3’üncü sırada yer alan Adana’da, sera maliyetlerinin artmasının muz için yapılan yatırımları yavaşlattığı ortaya çıktı.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana Muz Üreticileri Birliği ile ortaklaşa düzenlenen “ Muz Üreticilerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu toplantıda konuştu. 


Tekin, il genelinde 8 bin 500 dekar alanda yaklaşık 50 bin ton muz üretimi gerçekleştirildiğini anımsatarak, “Adana’ya 5-6 yıldır ciddi muz yatırımı yapıldı. Geçtiğimiz yıl ise sera maliyetleri sebebiyle yatırımlar yavaşladı” dedi. 

 


Tekin, Türkiye’nin muz ithalatının azalmasıyla bu pazarda varlığının hissedilmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Pazarlamaya daha fazla önem verilmesini isteyen Tekin, ambalajlama ve pazarlamada sorunların kalkması halinde Dünya ile rekabetin artacağını bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.