Seyhanlı tiyatrocular “Kadın Giderse” adlı oyunu sahneledi

KÜLTÜR-SANAT 30.11.2023 - 13:06, Güncelleme: 01.12.2023 - 10:23 2838+ kez okundu.
 

Seyhanlı tiyatrocular “Kadın Giderse” adlı oyunu sahneledi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle, Seyhan Belediyesi anlamlı bir oyunu Adanalı seyirciyle buluşturdu.
Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları yönetmenliğini Veysel Sadak’ın yaptığı “Kadın Giderse” adlı oyunu büyük bir ustalıkla sahnelediler. Oyun, yakınları tarafından acımasızca katledilen kadınların öyküsünü anlatıyor. Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli’nin “Güldünya” şarkısının dışındaki hikaye sonlarındaki şarkıların bestecisi Merve Konuk, oyunda üstün bir performans sergiledi. “Kadın Giderse” adlı oyunda  Neslihan Yeten, Merve Konuk Emine Bulut’u, Neslihan Sönmez Güldünya’yı, Buket Elik Özgecan Aslan’ı, Hazal İstimoğlu Azra Gülendam’ı, canlandırdı. Şenkaya Göl’ün piyanosuyla eşlik ettiği oyunda Mehmet Kara ve Can Sönmez de ışık efekti verdiler. Büyük bir ilginin gösterildiği “Kadın Giderse” adlı oyunun sahnelenmesinin ardından, Seyhan Belediyesi’nden “Şiddetsiz bir dünyayı birlikte inşa edeceğiz” ana temasıyla yapılan kısa açıklamada, “Kadına yönelik şiddetin, şiddetin toplumsal yansımalarının ve oluşturduğu travmaların seyirciye sunulduğu bu anlamlı oyunda bizimle olan; yoğun ilgi gösterip Yaşar Kemal Kültür Merkezi salonumuzu dolduran herkese teşekkürlerimizi sunarız” denildi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle, Seyhan Belediyesi anlamlı bir oyunu Adanalı seyirciyle buluşturdu.

Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları yönetmenliğini Veysel Sadak’ın yaptığı “Kadın Giderse” adlı oyunu büyük bir ustalıkla sahnelediler. Oyun, yakınları tarafından acımasızca katledilen kadınların öyküsünü anlatıyor.
Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli’nin “Güldünya” şarkısının dışındaki hikaye sonlarındaki şarkıların bestecisi Merve Konuk, oyunda üstün bir performans sergiledi. “Kadın Giderse” adlı oyunda  Neslihan Yeten, Merve Konuk Emine Bulut’u, Neslihan Sönmez Güldünya’yı, Buket Elik Özgecan Aslan’ı, Hazal İstimoğlu Azra Gülendam’ı, canlandırdı. Şenkaya Göl’ün piyanosuyla eşlik ettiği oyunda Mehmet Kara ve Can Sönmez de ışık efekti verdiler.
Büyük bir ilginin gösterildiği “Kadın Giderse” adlı oyunun sahnelenmesinin ardından, Seyhan Belediyesi’nden “Şiddetsiz bir dünyayı birlikte inşa edeceğiz” ana temasıyla yapılan kısa açıklamada, “Kadına yönelik şiddetin, şiddetin toplumsal yansımalarının ve oluşturduğu travmaların seyirciye sunulduğu bu anlamlı oyunda bizimle olan; yoğun ilgi gösterip Yaşar Kemal Kültür Merkezi salonumuzu dolduran herkese teşekkürlerimizi sunarız” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.