ŞİMDİ DE GÜNEY AMERİKA’DAN İTHAL SIĞIR

SİYASET 07.04.2021 - 14:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2318+ kez okundu.
 

ŞİMDİ DE GÜNEY AMERİKA’DAN İTHAL SIĞIR

  CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Güney Amerika’dan ithal besi hayvanı getirilmesini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Orhan Sümer, “İktidarın yanlış politikaları şimdi de hayvancılık sektörünü vuruyor.” Dedi. Orhan Sümer, “Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa kıtasından 21 bin - baş, Güney Amerika’dan 34 bin-  baş besilik sığır İthalatı için izin verildiği açıklandı. Hayvancılıkla uğraşan, besicilik yapan ama sütü satamayan, ahırdaki hayvanına yem alamayan, kesime gönderdiği hayvanından gelir elde edemeyen Türk Çiftçisi duruken, yurt dışından ithal besi sığırlarına izin verilmesi kabul edilemez.” Dedi.   ÜRETİCİ  BİR ÇUVAL YEM ALAMIYOR Orhan Sümer, “Yine bazı bölgelerde süt üreticilerinin mevsimsel arz fazlalığına bağlı olarak süt satışında zorlandıklarını iletmeleri üzerine Et ve Süt Kurumu en kısa sürede süt alımına başlayacaklarını açıklamıştı. Üretici bir çuval yem alamıyor. Yemde destek sağlanması gerekirken, ithal ediyorum demek yerli üreticiyi öldürmek demektir. Ancak fırsatçılık yapılıyor ve üretici ciddi anlamda eziliyor. Fiyatlar çok düşük tutuluyor. En üst seviyede Bakanlığın verdiği sözler yerine getirilmiyor. Anadolu çiftçisi süt ineğini kesime göndermek zorunda kalırken, yurt dışından ithal alımlara izin vermek, hayvancılık sektörü benim için önemli değil, ne haliniz varsa görün demektir” Dedi.   ÜRETİCİ SÜTÜNÜ SATAMAZ, ANNELER SÜT ALAMAZ DURUMDA Orhan Sümer, “ Akp İktidarı Ülkeyi öyle bir duruma getirdi ki, Anneler çocuklarına süt alamaz Üretici sütünü satamaz hale gelmiştir. Yapılan yanlışlar, uygulanan hatalı tarım politikaları zincirleme şekilde bir birini etkilemekte, artık her kesimden vatandaş bu yanlış politikalardan etkilenmektedir. Defalarca uyarmamıza, üreticiyi, besiciyi, tarım emekçisini destekleyin dememize rağmen kulak tıkayanlar ilk seçimde gidecek, bu adaletsiz düzen değişecektir.” Dedi.    

 

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Güney Amerika’dan ithal besi hayvanı getirilmesini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “İktidarın yanlış politikaları şimdi de hayvancılık sektörünü vuruyor.” Dedi.

Orhan Sümer, “Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa kıtasından 21 bin - baş, Güney Amerika’dan 34 bin-  baş besilik sığır İthalatı için izin verildiği açıklandı.

Hayvancılıkla uğraşan, besicilik yapan ama sütü satamayan, ahırdaki hayvanına yem alamayan, kesime gönderdiği hayvanından gelir elde edemeyen Türk Çiftçisi duruken, yurt dışından ithal besi sığırlarına izin verilmesi kabul edilemez.” Dedi.

 

ÜRETİCİ  BİR ÇUVAL YEM ALAMIYOR

Orhan Sümer, “Yine bazı bölgelerde süt üreticilerinin mevsimsel arz fazlalığına bağlı olarak süt satışında zorlandıklarını iletmeleri üzerine Et ve Süt Kurumu en kısa sürede süt alımına başlayacaklarını açıklamıştı. Üretici bir çuval yem alamıyor. Yemde destek sağlanması gerekirken, ithal ediyorum demek yerli üreticiyi öldürmek demektir.

Ancak fırsatçılık yapılıyor ve üretici ciddi anlamda eziliyor. Fiyatlar çok düşük tutuluyor. En üst seviyede Bakanlığın verdiği sözler yerine getirilmiyor. Anadolu çiftçisi süt ineğini kesime göndermek zorunda kalırken, yurt dışından ithal alımlara izin vermek, hayvancılık sektörü benim için önemli değil, ne haliniz varsa görün demektir” Dedi.

 

ÜRETİCİ SÜTÜNÜ SATAMAZ, ANNELER SÜT ALAMAZ DURUMDA

Orhan Sümer, “ Akp İktidarı Ülkeyi öyle bir duruma getirdi ki, Anneler çocuklarına süt alamaz

Üretici sütünü satamaz hale gelmiştir. Yapılan yanlışlar, uygulanan hatalı tarım politikaları zincirleme şekilde bir birini etkilemekte, artık her kesimden vatandaş bu yanlış politikalardan etkilenmektedir. Defalarca uyarmamıza, üreticiyi, besiciyi, tarım emekçisini destekleyin dememize rağmen kulak tıkayanlar ilk seçimde gidecek, bu adaletsiz düzen değişecektir.” Dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.