Şimdi her Cumartesi bir başka güzel!

KÜLTÜR-SANAT 02.02.2020 - 16:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1933+ kez okundu.
 

Şimdi her Cumartesi bir başka güzel!

  Her buluşma ayrı bir anı bırakıyor geride. Hem Adana’dan, hem Adana dışından her hafta yeni yüzler geliyor aynı buluşma için. O özel buluşmanın dokusuna uygun en güzel türkülerle ve şiirle başlıyor gün…  HOŞGÖRÜYÜ ÖZÜMSEMİŞ YÜREKLER Bu özel bir Cumartesi… Geleneksel hale getirilen bir Cumartesi buluşmaları… Naif, duygusal, vicdan sahibi, hoşgörüyü özümsemiş yürekler aynı sofrada lokmalarını yiyor, çaylarını yudumluyor.  YÜREKLERE NAKIŞ NAKIŞ İŞLENEN TÜRKÜLER Yüreklere ve beyinlere nakış nakış işlenen türküler söyleniyor. Ozanlar, aşıklar ve türkü severler okuyor o güzel türküleri… Şairler, yüreğinin ışığına sarıp da okuyor şiirleri…  SUNUMU ŞAİR, EĞİTİMCİ AYDIN YAPIYOR Adana Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği, her Cumartesi birbirinden muhteşem etkinliklerle dikkat çekiyor. Sazlı-sözlü, şiirli- türkülü programının sunumu ve yönetimini şair, eğitimci Mehmet Aydın gerçekleştiriyor.  HAFTANIN KONUKLARI SEHER YILDIZI THM KOROSU Bu hafta gerçekleştirilen etkinlikte adını Karacaoğlan’ın Seher Yıldızı adlı şiirinden alan Seher Yıldızı Türk Halk Müziği Korusu şefi, müzik öğretmeni Murat Sanatkar ve koro üyeleri, şiir ve türkülere sazlarıyla eşlik etti. Etkinliğe dernek başkanı Kemal Çelik de katıldı.  Etkinlik, Adana Hacı Bektaşi Veli Derneği’nde her cumartesi saat 13.00’te başlıyor.

 

Her buluşma ayrı bir anı bırakıyor geride. Hem Adana’dan, hem Adana dışından her hafta yeni yüzler geliyor aynı buluşma için. O özel buluşmanın dokusuna uygun en güzel türkülerle ve şiirle başlıyor gün… 
HOŞGÖRÜYÜ ÖZÜMSEMİŞ YÜREKLER
Bu özel bir Cumartesi… Geleneksel hale getirilen bir Cumartesi buluşmaları… Naif, duygusal, vicdan sahibi, hoşgörüyü özümsemiş yürekler aynı sofrada lokmalarını yiyor, çaylarını yudumluyor. 
YÜREKLERE NAKIŞ NAKIŞ İŞLENEN TÜRKÜLER
Yüreklere ve beyinlere nakış nakış işlenen türküler söyleniyor. Ozanlar, aşıklar ve türkü severler okuyor o güzel türküleri… Şairler, yüreğinin ışığına sarıp da okuyor şiirleri… 
SUNUMU ŞAİR, EĞİTİMCİ AYDIN YAPIYOR
Adana Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği, her Cumartesi birbirinden muhteşem etkinliklerle dikkat çekiyor. Sazlı-sözlü, şiirli- türkülü programının sunumu ve yönetimini şair, eğitimci Mehmet Aydın gerçekleştiriyor. 
HAFTANIN KONUKLARI SEHER YILDIZI THM KOROSU
Bu hafta gerçekleştirilen etkinlikte adını Karacaoğlan’ın Seher Yıldızı adlı şiirinden alan Seher Yıldızı Türk Halk Müziği Korusu şefi, müzik öğretmeni Murat Sanatkar ve koro üyeleri, şiir ve türkülere sazlarıyla eşlik etti. Etkinliğe dernek başkanı Kemal Çelik de katıldı.  Etkinlik, Adana Hacı Bektaşi Veli Derneği’nde her cumartesi saat 13.00’te başlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.