Sokak sütü 7 lira, 1 çuval şeker 800!

GÜNDEM 20.03.2022 - 17:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2126+ kez okundu.
 

Sokak sütü 7 lira, 1 çuval şeker 800!

Pandemi, döviz kuru artışı, savaş; ekonomideki gidişi tepetaklak etti.
Gıda fiyatlarındaki yükseliş durmuyor. Rusya-Ukrayna Savaşı, ardından petrol fiyatlarındaki artış, temel gıda ürünlerindeki yükselişi her geçen gün tırmandırıyor.    Adana’da sokak sütünün litre fiyatına 1 lira zam geldi. Süt üreticileri, maliyet artışlarını gerekçe göstererek daha önce 6 liradan satılan sütün litresine 1 lira zam yaptı.    Bu arada, bu yılın ocak ayında 500 liraya yakın fiyattan satılan 50 kilogramlık 1 çuval şeker, geçtiğimiz hafta 700 lira ile yükselmeye başlarken Cuma günü ise 800 liraya ulaştı.    Bu arada, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, çiğ süt fiyatının paritenin altında (5 lira 70 kuruş) açılandığını belirterek, inek kesiminin süreceğini söyledi.
Pandemi, döviz kuru artışı, savaş; ekonomideki gidişi tepetaklak etti.

Gıda fiyatlarındaki yükseliş durmuyor. Rusya-Ukrayna Savaşı, ardından petrol fiyatlarındaki artış, temel gıda ürünlerindeki yükselişi her geçen gün tırmandırıyor. 

 

Adana’da sokak sütünün litre fiyatına 1 lira zam geldi. Süt üreticileri, maliyet artışlarını gerekçe göstererek daha önce 6 liradan satılan sütün litresine 1 lira zam yaptı. 

 

Bu arada, bu yılın ocak ayında 500 liraya yakın fiyattan satılan 50 kilogramlık 1 çuval şeker, geçtiğimiz hafta 700 lira ile yükselmeye başlarken Cuma günü ise 800 liraya ulaştı. 

 

Bu arada, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, çiğ süt fiyatının paritenin altında (5 lira 70 kuruş) açılandığını belirterek, inek kesiminin süreceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.