SORUYA ÖFKELENDİ, KÜRSÜYÜ YUMRUKLADI!

GÜNDEM 15.07.2020 - 14:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1472+ kez okundu.
 

SORUYA ÖFKELENDİ, KÜRSÜYÜ YUMRUKLADI!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Belediye mart ayında 21 milyon, kur farkıyla 30 milyon fazla verdi” deyince araya girip başkan Karalar’a “30 milyon fazla verdiyse makam odanız neden haczedildi?” diye soran AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı’ya öfkelenip kürsüyü yumrukladı.
Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantıları devam ederken, mecliste de zaman zaman gergin anlar yaşanıyor. Ozan Gülaçtı, faaliyet raporundaki borcu masaya yatırıp belediye başkanı Karalar’ın daha önce açıkladığı 4,5 milyar dolayındaki borcun faaliyet raporunda farklı görüldüğünü aktardı. Karalar’ın seçildiği günden bu yana Adana’ya çivi çakmadığını örneklerle aktaran Gülaçtı, “Sizin çalışmaya niyetiniz yok. Daha önemlisi bu şehri yönetecek kabiliyetiniz yok. Adana'ya Adanalı’ya hizmet üretmeye gayretiniz yok. Tam 15 ayı gitti şu anda bu şehrin bari geriye kalan süresini heba etmeyin, üretin, proje yapın. Master planı gerçekleşme oranı yüzde sıfır, sosyal donatı alanı üretme tamamlama oranı yüzde sıfır, bitirilen proje sıfır, başlanan proje sıfır. Sıfıra sıfır elde var sıfır. Demogoji, popülizm, mağdur edebiyatı var” dedi. Başkan Karalar, Gülaçtı’nın iddialarına cevap için kürsüye geldi. Karalar, siyasetçilerin notunu halkın vereceğini söyledi. Önceden belediyeden iş almak istemeyen müteahhitlerin bugün ihalelere katılmak için yarıştıklarını ileri sürerek, “Çıkıp temcit pilavı gibi adam attınız, adam attınız adam attınız. Eğer ben bu cesareti göstermeseydim hala bu belediye mazot alamazdı mazot. Mazot işini çözmeseydim belediye otobüsleri bir sonraki gün sefere çıkamıyordu. Gülaçtı’nın daha önceki belediyeyle ilgili eleştirilerini de dinletirim” dedi. Karalar, belediyeyi 60 milyon lira açık veren bir durumdan 21 milyon fazla veren finansal bir yapıya kavuşturduklarını, bu rakamın dolar kurundaki artışla 30 milyonu bulduğunu söyledi. Güalçtı, bu sözler üzerine, “30 milyon fazla verdiniz de makam odanız neden haczedildi?” diye sorunca, meclis karıştı. Başkan Karalar, kendisine tepki gösteren bir AK Partili meclis üyesine, “Otur oturduğun yerde, Ozan konuştu ben seslenmedim, büyükşehir belediye başkanıyım, otur” diyerek kürsüyü yumrukladı. Bu arada, Ozan Gülaçtı, araya girerek başkanın kimseyi azarlamaması gerektiğini söyledi. Bu sırada, CHP’li üyelerle Gülaçtı arasında itiş kakış yaşandı. Gülaçtı, bir ara bağırarak, “Ya adam vuruyor ya bana  vuruyor” dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Belediye mart ayında 21 milyon, kur farkıyla 30 milyon fazla verdi” deyince araya girip başkan Karalar’a “30 milyon fazla verdiyse makam odanız neden haczedildi?” diye soran AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı’ya öfkelenip kürsüyü yumrukladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantıları devam ederken, mecliste de zaman zaman gergin anlar yaşanıyor. Ozan Gülaçtı, faaliyet raporundaki borcu masaya yatırıp belediye başkanı Karalar’ın daha önce açıkladığı 4,5 milyar dolayındaki borcun faaliyet raporunda farklı görüldüğünü aktardı. Karalar’ın seçildiği günden bu yana Adana’ya çivi çakmadığını örneklerle aktaran Gülaçtı, “Sizin çalışmaya niyetiniz yok. Daha önemlisi bu şehri yönetecek kabiliyetiniz yok. Adana'ya Adanalı’ya hizmet üretmeye gayretiniz yok. Tam 15 ayı gitti şu anda bu şehrin bari geriye kalan süresini heba etmeyin, üretin, proje yapın. Master planı gerçekleşme oranı yüzde sıfır, sosyal donatı alanı üretme tamamlama oranı yüzde sıfır, bitirilen proje sıfır, başlanan proje sıfır. Sıfıra sıfır elde var sıfır. Demogoji, popülizm, mağdur edebiyatı var” dedi.

Başkan Karalar, Gülaçtı’nın iddialarına cevap için kürsüye geldi. Karalar, siyasetçilerin notunu halkın vereceğini söyledi. Önceden belediyeden iş almak istemeyen müteahhitlerin bugün ihalelere katılmak için yarıştıklarını ileri sürerek, “Çıkıp temcit pilavı gibi adam attınız, adam attınız adam attınız. Eğer ben bu cesareti göstermeseydim hala bu belediye mazot alamazdı mazot. Mazot işini çözmeseydim belediye otobüsleri bir sonraki gün sefere çıkamıyordu. Gülaçtı’nın daha önceki belediyeyle ilgili eleştirilerini de dinletirim” dedi.

Karalar, belediyeyi 60 milyon lira açık veren bir durumdan 21 milyon fazla veren finansal bir yapıya kavuşturduklarını, bu rakamın dolar kurundaki artışla 30 milyonu bulduğunu söyledi. Güalçtı, bu sözler üzerine, “30 milyon fazla verdiniz de makam odanız neden haczedildi?” diye sorunca, meclis karıştı. Başkan Karalar, kendisine tepki gösteren bir AK Partili meclis üyesine, “Otur oturduğun yerde, Ozan konuştu ben seslenmedim, büyükşehir belediye başkanıyım, otur” diyerek kürsüyü yumrukladı.

Bu arada, Ozan Gülaçtı, araya girerek başkanın kimseyi azarlamaması gerektiğini söyledi. Bu sırada, CHP’li üyelerle Gülaçtı arasında itiş kakış yaşandı. Gülaçtı, bir ara bağırarak, “Ya adam vuruyor ya bana  vuruyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.