Sulama rotasyonuna tepki

GÜNDEM 07.06.2024 - 09:25, Güncelleme: 07.06.2024 - 15:55 3723+ kez okundu.
 

Sulama rotasyonuna tepki

Türkiye’nin en önemli tarım bölgelerinin başında gelen Adana’da mevcut sorunlarımıza ilaveten hiç hesapta olmayan sorunlar eklenmektedir.
Seyhan Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan, hava sıcaklıklarının rekor kırdığı şu günlerde DSİ’nin bazı bölgelerde sulama rotasyonu uygulamasına tepki gösterirken, bu durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdi Özkan, sulama rotasyonunun önümüzdeki aydan itibaren uygulanması çağrısında bulundu. Sulama rotasyonunun başta çok fazla su ihtiyacı olan mısır ürününde üreticileri adeta batırma anlamına geleceğini kaydeden Seyhan Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan, Sulama Birliklerinin tarımsal sulamaya yaptığı yüzde 300’lük artışı da yetkililerin vicdanlarına bıraktıklarını söyledi. Mevcut su miktarının yeterli olmasına rağmen suyun hangi amaçla nerelerde kullanıldığını soran Özkan, şöyle dedi: “DSİ’den talebimiz bu durumu yeniden değerlendirerek rotasyon uygulamasını önümüzdeki aydan itibaren uygulamasıdır. Aksi takdirde doğacak sorunların altında sadece üretici değil siyaset kurumları dahil tüm kurumlar kalır. Bu sorunun yanı sıra, Sulama Birlikleri tarafından açıklanan yeni sulama ücretlerinde daha önce yapılan yüzde 50 indirimli tarifeler, bu yıl uygulanmamıştır. Bu duruma göre bir önceki yıl Mısır da dekara ödenen 77,50TL’lik rakam bu yıl 280,00TL olarak açıklanmıştır. Buradaki artış oranı yüzde 300’ün üzerindedir. Geçen yıl Mısır ürünü alış fiyatına sadece yüzde 5 artış yapıldığını göz önüne alırsak sulama ücretine yapılan bu artış miktarını yetkililerin vicdanına bırakıyoruz”
Türkiye’nin en önemli tarım bölgelerinin başında gelen Adana’da mevcut sorunlarımıza ilaveten hiç hesapta olmayan sorunlar eklenmektedir.

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan, hava sıcaklıklarının rekor kırdığı şu günlerde DSİ’nin bazı bölgelerde sulama rotasyonu uygulamasına tepki gösterirken, bu durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdi Özkan, sulama rotasyonunun önümüzdeki aydan itibaren uygulanması çağrısında bulundu.

Sulama rotasyonunun başta çok fazla su ihtiyacı olan mısır ürününde üreticileri adeta batırma anlamına geleceğini kaydeden Seyhan Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan, Sulama Birliklerinin tarımsal sulamaya yaptığı yüzde 300’lük artışı da yetkililerin vicdanlarına bıraktıklarını söyledi.

Mevcut su miktarının yeterli olmasına rağmen suyun hangi amaçla nerelerde kullanıldığını soran Özkan, şöyle dedi:

“DSİ’den talebimiz bu durumu yeniden değerlendirerek rotasyon uygulamasını önümüzdeki aydan itibaren uygulamasıdır. Aksi takdirde doğacak sorunların altında sadece üretici değil siyaset kurumları dahil tüm kurumlar kalır.

Bu sorunun yanı sıra, Sulama Birlikleri tarafından açıklanan yeni sulama ücretlerinde daha önce yapılan yüzde 50 indirimli tarifeler, bu yıl uygulanmamıştır. Bu duruma göre bir önceki yıl Mısır da dekara ödenen 77,50TL’lik rakam bu yıl 280,00TL olarak açıklanmıştır. Buradaki artış oranı yüzde 300’ün üzerindedir. Geçen yıl Mısır ürünü alış fiyatına sadece yüzde 5 artış yapıldığını göz önüne alırsak sulama ücretine yapılan bu artış miktarını yetkililerin vicdanına bırakıyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.