Tarımsal Girişimcilere 66 Milyon Euro'luk Hibe Fırsatı: IPARD III Programı Başlıyor!

EKONOMİ 05.04.2024 - 12:14, Güncelleme: 05.04.2024 - 12:14 1624 kez okundu.
 

Tarımsal Girişimcilere 66 Milyon Euro'luk Hibe Fırsatı: IPARD III Programı Başlıyor!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye'nin 81 ilinde yatırım yapacak cesur girişimciler için büyük bir fırsat sunuyor! Toplamda 66 milyon euro değerinde hibe desteği verilecek olan bu programa başvurular başlıyor.
TÜRKİYE'NİN TARIMSAL POTANSİYELİ ARTACAK Avrupa Birliği'nin desteklediği IPARD III Programı'nın 1. başvuru dönemi heyecanla bekleniyor. Bu program kapsamında, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması için projeler geliştiren girişimciler büyük bir destekle karşılaşacaklar. Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu'nun organize ettiği bu destekleme programında, yatırımcılara 66 milyon euro hibe edilecek. Başvuruların yarın başlayacağı bu heyecan verici programa katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 7 Mayıs olarak açıklandı. Başvurularını gerçekleştirmek isteyenler, başvuru çıktılarını TKDK il koordinatörlüklerine veya il irtibat ofislerine teslim edebilecekler. SON BAŞVURU TARİHİ 7 MAYIS Başvuru Dönemleri: Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme: Bu kapsamda yapılacak başvurular Haziran ayında alınacak ve bütçesi 80 milyon euro olarak belirlendi. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar: Temmuz ayında başvurular açılacak ve bu kapsamda 90 milyon euro'luk bir bütçe ayrıldı. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (Açık Alanda Bitkisel Üretim Projelerine Yönelik Makine Ekipman Destekleri): Ağustos ayında başvurular alınacak ve bu program için 12 milyon euro'luk bir bütçe ayrıldı. Tarımsal girişimcilere sağlanacak bu destekler, Türkiye'nin tarımsal potansiyelini artırmaya ve kırsal kalkınmayı desteklemeye yönelik önemli bir adım niteliği taşıyor.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye'nin 81 ilinde yatırım yapacak cesur girişimciler için büyük bir fırsat sunuyor! Toplamda 66 milyon euro değerinde hibe desteği verilecek olan bu programa başvurular başlıyor.

TÜRKİYE'NİN TARIMSAL POTANSİYELİ ARTACAK

Avrupa Birliği'nin desteklediği IPARD III Programı'nın 1. başvuru dönemi heyecanla bekleniyor. Bu program kapsamında, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması için projeler geliştiren girişimciler büyük bir destekle karşılaşacaklar. Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu'nun organize ettiği bu destekleme programında, yatırımcılara 66 milyon euro hibe edilecek. Başvuruların yarın başlayacağı bu heyecan verici programa katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 7 Mayıs olarak açıklandı. Başvurularını gerçekleştirmek isteyenler, başvuru çıktılarını TKDK il koordinatörlüklerine veya il irtibat ofislerine teslim edebilecekler.

SON BAŞVURU TARİHİ 7 MAYIS

Başvuru Dönemleri: Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme: Bu kapsamda yapılacak başvurular Haziran ayında alınacak ve bütçesi 80 milyon euro olarak belirlendi. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar: Temmuz ayında başvurular açılacak ve bu kapsamda 90 milyon euro'luk bir bütçe ayrıldı. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (Açık Alanda Bitkisel Üretim Projelerine Yönelik Makine Ekipman Destekleri): Ağustos ayında başvurular alınacak ve bu program için 12 milyon euro'luk bir bütçe ayrıldı. Tarımsal girişimcilere sağlanacak bu destekler, Türkiye'nin tarımsal potansiyelini artırmaya ve kırsal kalkınmayı desteklemeye yönelik önemli bir adım niteliği taşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.