"TEKİN'DEN TOPLUMSAL FARKINDALIK VE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI"

GÜNDEM 13.05.2024 - 09:22, Güncelleme: 13.05.2024 - 09:22 3067+ kez okundu.
 

"TEKİN'DEN TOPLUMSAL FARKINDALIK VE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI"

Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Görevde olduğum süre boyunca öğretmene şiddetin önlenmesi için çalışacağım"
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son zamanlarda artan öğretmenlere yönelik şiddet olaylarına karşı kararlı bir mücadele verdiklerini açıkladı. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak düzenlemelerle ilgili detayları paylaşan Bakan Tekin, eğitim camiasının bu sorunu kökten çözme kararlılığını vurguladı. Bakan Tekin, öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet içeren fiillere ilişkin yasa tasarısının hazırlık aşamasında olduklarını belirtti. Tasarıda, bu tür saldırılara karşı cezaların artırılmasını ve tutuklama sebeplerinin netleştirilmesini öngören hükümler yer alacak. Özellikle son dönemde yaşanan trajik olaylarla birlikte şiddetin eğitim camiasına yönelik bir tehdit olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu konuda kararlı bir tutum sergilediğini belirtti. "ŞİDDETİ ÖNLEME KONUSUNDA KARARLIYIM" Eğitim sendikalarıyla yapılan görüşmelerde de öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesi için birlikte hareket etme kararı alındı. Sendika liderleri, Bakan Tekin'in çabalarını desteklediklerini ve bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti. Bakan Tekin'in vurguladığı gibi, öğretmenlere yönelik şiddetin son bulması için toplumsal bir farkındalık ve işbirliği gerekiyor. Bu nedenle, kamuoyunun da bu konuda duyarlı olması ve destek vermesi hayati önem taşıyor.Öğretmenlere yönelik şiddeti kabul etmeyen ve bu sorunu kökten çözmek için kararlı bir şekilde hareket eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in çabaları, eğitim camiasında ve toplumun genelinde takdirle karşılanıyor.
Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Görevde olduğum süre boyunca öğretmene şiddetin önlenmesi için çalışacağım"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son zamanlarda artan öğretmenlere yönelik şiddet olaylarına karşı kararlı bir mücadele verdiklerini açıkladı. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak düzenlemelerle ilgili detayları paylaşan Bakan Tekin, eğitim camiasının bu sorunu kökten çözme kararlılığını vurguladı. Bakan Tekin, öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet içeren fiillere ilişkin yasa tasarısının hazırlık aşamasında olduklarını belirtti. Tasarıda, bu tür saldırılara karşı cezaların artırılmasını ve tutuklama sebeplerinin netleştirilmesini öngören hükümler yer alacak. Özellikle son dönemde yaşanan trajik olaylarla birlikte şiddetin eğitim camiasına yönelik bir tehdit olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu konuda kararlı bir tutum sergilediğini belirtti.

"ŞİDDETİ ÖNLEME KONUSUNDA KARARLIYIM"

Eğitim sendikalarıyla yapılan görüşmelerde de öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesi için birlikte hareket etme kararı alındı. Sendika liderleri, Bakan Tekin'in çabalarını desteklediklerini ve bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti. Bakan Tekin'in vurguladığı gibi, öğretmenlere yönelik şiddetin son bulması için toplumsal bir farkındalık ve işbirliği gerekiyor. Bu nedenle, kamuoyunun da bu konuda duyarlı olması ve destek vermesi hayati önem taşıyor.Öğretmenlere yönelik şiddeti kabul etmeyen ve bu sorunu kökten çözmek için kararlı bir şekilde hareket eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in çabaları, eğitim camiasında ve toplumun genelinde takdirle karşılanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.