TIBBİ SEKRETER ÇALIŞTAYI ADANA’DA YAPILDI

DÜNYA 14.02.2024 - 12:34, Güncelleme: 14.02.2024 - 12:34 2237+ kez okundu.
 

TIBBİ SEKRETER ÇALIŞTAYI ADANA’DA YAPILDI

Sağlık-Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen Tıbbi Sekreter Çalıştayı, çok sayıda tıbbi sekreterin katılımı ile Evliya Çelebi Uygulama Oteli'nde, 5 Ocak Devlet Hastanesi Müdürü Çağlar Çoban'ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Sağlık-Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen Tıbbi Sekreter Çalıştayı, çok sayıda tıbbi sekreterin katılımı ile Evliya Çelebi Uygulama Oteli'nde, 5 Ocak Devlet Hastanesi Müdürü Çağlar Çoban'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Bilimsel Kurul Başkanlığı'nı  Çukurova Üniversitesi Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Meral Miraloğlu yaptı. Çalıştay, Sağlık-Sen Şube Başkanı Bekir Nennoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra kamuda görev yapan tıbbi sekreterler adına Seyhan Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Selahattin Kaplan tarafından bir sunum yapıldı. Çağlar Çoban, tekrar konuşarak çalıştayın amacını ve tıbbi sekreterler için yapılabilecekleri anlattı. Misafir konuşmacı olarak katılan eski Sağlık Müdürü ve Cumhur İttifakı, Yüreğir Belediye Başkan Adayı Dr. Halil Nacar, duygusal bir konuşma yaparak tıbbi sekreterlerin sorunlarında yanlarında olacağını vurguladı. Ardından sırasıyla Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Azize Batun, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Miraloğlu ve Medline Hastanesi Hasta Hizmetleri Müdürü Tayyibe Kılıç sunumlarını gerçekleştirdiler. Soru-cevap kısmında Bilimsel Kurul Başkanı Meral Hoca, ekipler oluşturarak anket sorgulaması yaptı. Çalıştay'ın birinci bölümü, güzel dilek ve temennilerle sona erdi.   Çalıştay sonuçlarına göre, tıbbi sekreterlerin önemli bir rol oynadığı ve sağlık kurumlarında karşılaştıkları çeşitli zorlukların farkındalığının artırılması gerektiği belirlenmiştir. İletişim zorlukları, iş tatminsizliği ve çalışma koşulları gibi konularda çeşitli sorunlar tespit edilmiştir.   Çalışanların duygusal durumlarına özen gösterilmesi, çalışma motivasyonlarının yükseltilmesi ve uygun çalışma ortamının sağlanması önerilmiştir. Ayrıca, tıbbi sekreterlerin görev ve sorumluluklarının daha iyi anlaşılması, yönetim tarafından şikayetlerin dikkate alınması ve çözümler üretilmesi önem taşımaktadır.   Çalıştay, sağlık sektöründe tıbbi sekreterlerin rolünün ve öneminin vurgulanması, yaşadıkları sorunlara çözüm aranması amacıyla önemli bir platform olmuştur. İlerleyen süreçte, tıbbi sekreterlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve iletişim zorluklarının azaltılması adına alınacak tedbirlerin üzerinde durulması gerekmektedir.    Anketlerin tamamlanmasının ardından, Tıbbi Sekreterler Çalıştayı'na önümüzdeki günlerde devam edileceği bildirilerek , katılımcılara  teşekkür edildi.
Sağlık-Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen Tıbbi Sekreter Çalıştayı, çok sayıda tıbbi sekreterin katılımı ile Evliya Çelebi Uygulama Oteli'nde, 5 Ocak Devlet Hastanesi Müdürü Çağlar Çoban'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Sağlık-Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen Tıbbi Sekreter Çalıştayı, çok sayıda tıbbi sekreterin katılımı ile Evliya Çelebi Uygulama Oteli'nde, 5 Ocak Devlet Hastanesi Müdürü Çağlar Çoban'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Bilimsel Kurul Başkanlığı'nı  Çukurova Üniversitesi Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Meral Miraloğlu yaptı. Çalıştay, Sağlık-Sen Şube Başkanı Bekir Nennoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra kamuda görev yapan tıbbi sekreterler adına Seyhan Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Selahattin Kaplan tarafından bir sunum yapıldı. Çağlar Çoban, tekrar konuşarak çalıştayın amacını ve tıbbi sekreterler için yapılabilecekleri anlattı. Misafir konuşmacı olarak katılan eski Sağlık Müdürü ve Cumhur İttifakı, Yüreğir Belediye Başkan Adayı Dr. Halil Nacar, duygusal bir konuşma yaparak tıbbi sekreterlerin sorunlarında yanlarında olacağını vurguladı. Ardından sırasıyla Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Azize Batun, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Miraloğlu ve Medline Hastanesi Hasta Hizmetleri Müdürü Tayyibe Kılıç sunumlarını gerçekleştirdiler. Soru-cevap kısmında Bilimsel Kurul Başkanı Meral Hoca, ekipler oluşturarak anket sorgulaması yaptı. Çalıştay'ın birinci bölümü, güzel dilek ve temennilerle sona erdi.

 

Çalıştay sonuçlarına göre, tıbbi sekreterlerin önemli bir rol oynadığı ve sağlık kurumlarında karşılaştıkları çeşitli zorlukların farkındalığının artırılması gerektiği belirlenmiştir. İletişim zorlukları, iş tatminsizliği ve çalışma koşulları gibi konularda çeşitli sorunlar tespit edilmiştir.

 

Çalışanların duygusal durumlarına özen gösterilmesi, çalışma motivasyonlarının yükseltilmesi ve uygun çalışma ortamının sağlanması önerilmiştir. Ayrıca, tıbbi sekreterlerin görev ve sorumluluklarının daha iyi anlaşılması, yönetim tarafından şikayetlerin dikkate alınması ve çözümler üretilmesi önem taşımaktadır.

 

Çalıştay, sağlık sektöründe tıbbi sekreterlerin rolünün ve öneminin vurgulanması, yaşadıkları sorunlara çözüm aranması amacıyla önemli bir platform olmuştur. İlerleyen süreçte, tıbbi sekreterlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve iletişim zorluklarının azaltılması adına alınacak tedbirlerin üzerinde durulması gerekmektedir.

 

 Anketlerin tamamlanmasının ardından, Tıbbi Sekreterler Çalıştayı'na önümüzdeki günlerde devam edileceği bildirilerek , katılımcılara  teşekkür edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.