"TÜRKİYE'DE BAL ÜRETİMİNDE İKİNCİ SIRADAYIZ"

EKONOMİ 29.04.2024 - 15:54, Güncelleme: 29.04.2024 - 15:54 1196 kez okundu.
 

"TÜRKİYE'DE BAL ÜRETİMİNDE İKİNCİ SIRADAYIZ"

Adana'da Yılın İlk Bal Hasadı Başladı: Arıcılar Sezona İlk Narenciye Balıyla Giriş Yaptı
Adana'da baharın gelişiyle birlikte arıcılar yeni sezona coşkuyla başladı. Kentin zengin bitki örtüsü ve sağlanan destekler, bal üretiminde önemli bir rol oynuyor. Geçtiğimiz yıl 2 bin 470 arıcı tarafından 495 bin kovanda yapılan üretimle 12 bin 280 ton bal elde edildi. Arıcılar, mevsim geçişlerine göre stratejilerini belirleyerek kovanlarını narenciye bahçelerine, ayçiçeği tarlaları civarına ve yaz aylarında Toroslar'daki yaylalara taşıyorlar. Bu çeşitlilik, Adana'nın bal üretimindeki lider konumunu güçlendiriyor. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, bölgenin ekolojik şartlarını ve arıcılık potansiyelini vurgulayarak, Adana'nın her yıl birçok yerel ve misafir arıcıyı ağırladığını belirtti.  "2 BİN 470 AİLE GEÇİMİNİ ARICILIKTAN SAĞLIYOR" Kökçüoğlu, "Ovada narenciye bahçeleri, dağ kesiminde zengin flora ile arıcılıkta önemli bir yerdeyiz. Her yıl yaklaşık 33 ilden 150 bin kovan kış dönemini geçirmek için ilimize geliyor. 495 bin arılı kovan varlığına sahibiz ve 2470 aile geçimini arıcılıktan sağlıyor. Ürettiğimiz 12 bin 280 ton bal ile de Türkiye sıralamasında ikinci durumdayız. Turunçgil ağaçlarımızdan sadece meyve değil bal da topluyoruz. İlk narenciye balı ilimizde hasat edilmeye başladı. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.Arıcılar için devlet desteğinin süreceğini ve önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini ifade eden Kökçüoğlu, bal sağımını bizzat gerçekleştirerek yeni sezonun resmen açılışını yaptı. Önümüzdeki günlerde, arıcılar ayçiçeği balını hasat edecek ve daha sonra arılarını şehrin yüksek yaylalarına taşıyarak sonbahara kadar bu bölgelerde konaklayacaklar. Bu süreç, Adana'nın tarımsal ve ekonomik anlamda daha da güçlenmesine katkı sağlayacak.
Adana'da Yılın İlk Bal Hasadı Başladı: Arıcılar Sezona İlk Narenciye Balıyla Giriş Yaptı

Adana'da baharın gelişiyle birlikte arıcılar yeni sezona coşkuyla başladı. Kentin zengin bitki örtüsü ve sağlanan destekler, bal üretiminde önemli bir rol oynuyor. Geçtiğimiz yıl 2 bin 470 arıcı tarafından 495 bin kovanda yapılan üretimle 12 bin 280 ton bal elde edildi. Arıcılar, mevsim geçişlerine göre stratejilerini belirleyerek kovanlarını narenciye bahçelerine, ayçiçeği tarlaları civarına ve yaz aylarında Toroslar'daki yaylalara taşıyorlar. Bu çeşitlilik, Adana'nın bal üretimindeki lider konumunu güçlendiriyor. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, bölgenin ekolojik şartlarını ve arıcılık potansiyelini vurgulayarak, Adana'nın her yıl birçok yerel ve misafir arıcıyı ağırladığını belirtti. 


"2 BİN 470 AİLE GEÇİMİNİ ARICILIKTAN SAĞLIYOR"

Kökçüoğlu, "Ovada narenciye bahçeleri, dağ kesiminde zengin flora ile arıcılıkta önemli bir yerdeyiz. Her yıl yaklaşık 33 ilden 150 bin kovan kış dönemini geçirmek için ilimize geliyor. 495 bin arılı kovan varlığına sahibiz ve 2470 aile geçimini arıcılıktan sağlıyor. Ürettiğimiz 12 bin 280 ton bal ile de Türkiye sıralamasında ikinci durumdayız. Turunçgil ağaçlarımızdan sadece meyve değil bal da topluyoruz. İlk narenciye balı ilimizde hasat edilmeye başladı. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.Arıcılar için devlet desteğinin süreceğini ve önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini ifade eden Kökçüoğlu, bal sağımını bizzat gerçekleştirerek yeni sezonun resmen açılışını yaptı. Önümüzdeki günlerde, arıcılar ayçiçeği balını hasat edecek ve daha sonra arılarını şehrin yüksek yaylalarına taşıyarak sonbahara kadar bu bölgelerde konaklayacaklar. Bu süreç, Adana'nın tarımsal ve ekonomik anlamda daha da güçlenmesine katkı sağlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.