Vali Elban, Elmalı Boğazı'nda inceleme yaptı

TURİZM 21.02.2022 - 16:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2243+ kez okundu.
 

Vali Elban, Elmalı Boğazı'nda inceleme yaptı

Adana Valisi Süleyman Elban, Pozantı ilçesinde, bölgenin en yoğun kar yağışı alan ve kayak merkezi olmaya uygun Elmalı Boğazı’nda incelemelerde bulundu.   Hafta sonu Pozantı’ya giden Vali Elban, Pozantı Kaymakamı Hüseyin Aydın ve Belediye Başkanı Mustafa Çay’la birlikte Adana-Ankara otoyoluna 11 kilometre uzaklıktaki Elmalı Boğazı’nı gezdi. Profesyonel bir kayakçıdan bölge hakkında bilgi alan Elban, 175 bin metrekarelik alanı ile buranın önemli bir kayak merkezi olabileceğini söyledi.   Vali Elban, “Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın her ortamda söylediği kadar, hatta söylediğinden de fazlası varmış. Elmalı Boğazı’na çok güzel kar yağmış ve yağan karın kalitesi de günün her saati güneş olmasına göre oldukça güzel. Buranın mutlaka değerlendirmeye alınması ve yatırım yapılabilmesi için üzerime düşeni yapacağım” diye konuştu.   Belediye Başkanı Mustafa Çay, kayak merkezinin yanı sıra bölgeye yapılacak otel, bungalov evler, macera parkları, restoran, yürüyüş ve ATV alanları gibi spor konusundaki faaliyetlerin bölgeyi şaha kaldıracağını dile getirdi. Çay, “Otoyoldan kayak merkezine 11 kilometrelik bir mesafesi ile ulaşılabilir.  Havalimanına  45 dakikalık mesafesi var. Kayak merkeziyle turizm patlaması yaşanır” dedi.

Adana Valisi Süleyman Elban, Pozantı ilçesinde, bölgenin en yoğun kar yağışı alan ve kayak merkezi olmaya uygun Elmalı Boğazı’nda incelemelerde bulundu.

 

Hafta sonu Pozantı’ya giden Vali Elban, Pozantı Kaymakamı Hüseyin Aydın ve Belediye Başkanı Mustafa Çay’la birlikte Adana-Ankara otoyoluna 11 kilometre uzaklıktaki Elmalı Boğazı’nı gezdi. Profesyonel bir kayakçıdan bölge hakkında bilgi alan Elban, 175 bin metrekarelik alanı ile buranın önemli bir kayak merkezi olabileceğini söyledi.

 

Vali Elban, “Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın her ortamda söylediği kadar, hatta söylediğinden de fazlası varmış. Elmalı Boğazı’na çok güzel kar yağmış ve yağan karın kalitesi de günün her saati güneş olmasına göre oldukça güzel. Buranın mutlaka değerlendirmeye alınması ve yatırım yapılabilmesi için üzerime düşeni yapacağım” diye konuştu.

 

Belediye Başkanı Mustafa Çay, kayak merkezinin yanı sıra bölgeye yapılacak otel, bungalov evler, macera parkları, restoran, yürüyüş ve ATV alanları gibi spor konusundaki faaliyetlerin bölgeyi şaha kaldıracağını dile getirdi. Çay, “Otoyoldan kayak merkezine 11 kilometrelik bir mesafesi ile ulaşılabilir.  Havalimanına  45 dakikalık mesafesi var. Kayak merkeziyle turizm patlaması yaşanır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.