Vekil ebe, hemşire ve kamu dışı sağlık çalışanları “kadro” düzenlemesinden çıkarılamaz

GÜNDEM 10.01.2023 - 19:00, Güncelleme: 10.01.2023 - 19:00 2754+ kez okundu.
 

Vekil ebe, hemşire ve kamu dışı sağlık çalışanları “kadro” düzenlemesinden çıkarılamaz

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, vekil ebe, hemşireler ve kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının “Sözleşmelilere kadro” düzenlemesinden çıkarıldığını ileri sürerek, “Cumhurbaşkanımızın sözünün üzerine söz söylecek kimse yok” dedi.
Nennioğlu, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, kadro dışı bırakılmak istenen vekil ebe-hemşire ve kamu dışı  aile sağlığı çalışanlarına sahip çıktı. Konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayıp başlayan Nennioğlu, şunları kaydetti: “Yıllardır mücadele ettiğimiz sağlık ve sosyal hizmetler çalışanlarının hepsi kadroya geçince kadar özellikle kamu dışı aile sağlığı çalışanları kadroya geçinceye kadar mücadelemiz devam edeceğini belirterek mücadelemizi sürdürdük. 30 Kasım 2022 tarihinde ilk basın açıklamamızı sendika binasında yaparak işaret fişeğini Adana’dan ateşledik. Hergün bir aile sağlığı merkezi önünde açıklama yaptık.Ta ki Çalışma Bakanı’nın müjdesi ile çok sevindik. Bu yıl 3 Ocak’ta Memur-Sen tarafından kadro şöleninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tek tek isimlerini de zikrederek kadroya geçeceklerini belirtmiştir. Çalışma Bakanlığı’nca hazırlanan kanun tasarısında bizzat yazılı şekli görülmüştür. Vekil ebe hemşireler ve Kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının sözleşmelilere kadro düzenlemesinden çıkarıldığı bilgisini aldık. Meclis’te bazı milletvekillerinin bu konunun ücretli öğretmenlere ve benzeri emsal olacağına dair itirazları olmuş ve taslak Çalışma Bakanlığı’na yeniden çalışılmak üzere geri gönderilmiş durumdadır. Cumhurbaşkanımızın sözü yerde kalmayacaktır. Cumhurbaşkanımızın sözünün üzerine söz söyleyecek kimse yoktur. Neymiş efendim bu konunun Aile Bakanlığı ek ders karşılığı maaş alan, meslek mensupları ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın da ücretli öğretmenleri bahane ederek tasarıyı güncellenmesi istenmiştir. Vekil ebe-hemşire ve kamu dışı aile sağlığı çalışanları için kadro kazanılmış hak olmuştur.” Nennioğlu, ayrıca çok düşük ücret alan asli işleri yapan Aile Bakanlığı 2822 meslek mensubu ile 85 bin ücretli öğretmenin mağdur edilmemesini istedi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, vekil ebe, hemşireler ve kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının “Sözleşmelilere kadro” düzenlemesinden çıkarıldığını ileri sürerek, “Cumhurbaşkanımızın sözünün üzerine söz söylecek kimse yok” dedi.

Nennioğlu, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, kadro dışı bırakılmak istenen vekil ebe-hemşire ve kamu dışı  aile sağlığı çalışanlarına sahip çıktı. Konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayıp başlayan Nennioğlu, şunları kaydetti: “Yıllardır mücadele ettiğimiz sağlık ve sosyal hizmetler çalışanlarının hepsi kadroya geçince kadar özellikle kamu dışı aile sağlığı çalışanları kadroya geçinceye kadar mücadelemiz devam edeceğini belirterek mücadelemizi sürdürdük. 30 Kasım 2022 tarihinde ilk basın açıklamamızı sendika binasında yaparak işaret fişeğini Adana’dan ateşledik. Hergün bir aile sağlığı merkezi önünde açıklama yaptık.Ta ki Çalışma Bakanı’nın müjdesi ile çok sevindik. Bu yıl 3 Ocak’ta Memur-Sen tarafından kadro şöleninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tek tek isimlerini de zikrederek kadroya geçeceklerini belirtmiştir. Çalışma Bakanlığı’nca hazırlanan kanun tasarısında bizzat yazılı şekli görülmüştür.

Vekil ebe hemşireler ve Kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının sözleşmelilere kadro düzenlemesinden çıkarıldığı bilgisini aldık. Meclis’te bazı milletvekillerinin bu konunun ücretli öğretmenlere ve benzeri emsal olacağına dair itirazları olmuş ve taslak Çalışma Bakanlığı’na yeniden çalışılmak üzere geri gönderilmiş durumdadır. Cumhurbaşkanımızın sözü yerde kalmayacaktır. Cumhurbaşkanımızın sözünün üzerine söz söyleyecek kimse yoktur. Neymiş efendim bu konunun Aile Bakanlığı ek ders karşılığı maaş alan, meslek mensupları ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın da ücretli öğretmenleri bahane ederek tasarıyı güncellenmesi istenmiştir. Vekil ebe-hemşire ve kamu dışı aile sağlığı çalışanları için kadro kazanılmış hak olmuştur.”
Nennioğlu, ayrıca çok düşük ücret alan asli işleri yapan Aile Bakanlığı 2822 meslek mensubu ile 85 bin ücretli öğretmenin mağdur edilmemesini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.