Yangın sezonu öncesi personele işbaşı eğitimi

GÜNDEM 14.04.2023 - 14:23, Güncelleme: 14.04.2023 - 14:23 4560+ kez okundu.
 

Yangın sezonu öncesi personele işbaşı eğitimi

Orman Genel Müdürlüğü’ne (OGM) bağlı Orman Bölge Müdürlüklerince her yıl yangın sezonu öncesi orman yangınlarında görev alan teknik eleman, memur ve işçi personele orman yangınlarının önlenmesi, orman yangınlarıyla mücadele ve iş güvenliği hususlarında gerçekleşen iş başı eğitimlerine start verildi.
   Her yıl düzenli olarak yangın sezonu öncesi tekrarlanan eğitimlerle orman yangınlarında görev alan personelin sezona hazır olarak girmesi sağlanıyor. Eğitimler teorik ve uygulamalı olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Uygulamalı eğitim ile yangınlarda karşılaşılan durumlar göz önüne alınarak müdahale taktikleri personele yaptırılırken kişisel koruyucu donanımların kullanımı da personele gösteriliyor. Ayrıca basit yaralanma olayları ile karşılaşılması halinde ilk yardımın nasıl yapılacağı da yine uzman kişilerce personelimize anlatılırken iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarınca da iş yerlerinde, araç ile görev sırasında ve yangına müdahalede alınması gereken önlemlerle ilgili temel eğitimler veriliyor. Bununla birlikte, orman yangınlarında kullanılan kara araçları ile ilgili operatör ve araçlarda görevli diğer işçi personeller araçların kullanımı, pompa özellikleri, hortum serme ve köpük kullanma gibi araçların kabiliyetlerini verimli kullanmak için verilen uygulamalı ve teorik eğitimler ile özel olarak ileri sürüş teknikleri eğitimi de veriliyor.2023 yılında şu ana kadar 4759 işçi, 1377 teknik eleman olmak üzere   toplamda 6136 personelin eğitimleri tamamlandı. Mayıs ayı sonu itibari ile tüm personel eğitimleri tamamlanacak.
Orman Genel Müdürlüğü’ne (OGM) bağlı Orman Bölge Müdürlüklerince her yıl yangın sezonu öncesi orman yangınlarında görev alan teknik eleman, memur ve işçi personele orman yangınlarının önlenmesi, orman yangınlarıyla mücadele ve iş güvenliği hususlarında gerçekleşen iş başı eğitimlerine start verildi.

 

 Her yıl düzenli olarak yangın sezonu öncesi tekrarlanan eğitimlerle orman yangınlarında görev alan personelin sezona hazır olarak girmesi sağlanıyor.

Eğitimler teorik ve uygulamalı olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Uygulamalı eğitim ile yangınlarda karşılaşılan durumlar göz önüne alınarak müdahale taktikleri personele yaptırılırken kişisel koruyucu donanımların kullanımı da personele gösteriliyor. Ayrıca basit yaralanma olayları ile karşılaşılması halinde ilk yardımın nasıl yapılacağı da yine uzman kişilerce personelimize anlatılırken iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarınca da iş yerlerinde, araç ile görev sırasında ve yangına müdahalede alınması gereken önlemlerle ilgili temel eğitimler veriliyor.

Bununla birlikte, orman yangınlarında kullanılan kara araçları ile ilgili operatör ve araçlarda görevli diğer işçi personeller araçların kullanımı, pompa özellikleri, hortum serme ve köpük kullanma gibi araçların kabiliyetlerini verimli kullanmak için verilen uygulamalı ve teorik eğitimler ile özel olarak ileri sürüş teknikleri eğitimi de veriliyor.2023 yılında şu ana kadar 4759 işçi, 1377 teknik eleman olmak üzere   toplamda 6136 personelin eğitimleri tamamlandı. Mayıs ayı sonu itibari ile tüm personel eğitimleri tamamlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.