YÖK’ün yeni açtığı bölümler öğrencilerin ilgi odağı oldu.

GÜNDEM 22.02.2025 - 13:12, Güncelleme: 22.02.2025 - 13:12 3908+ kez okundu.
 

YÖK’ün yeni açtığı bölümler öğrencilerin ilgi odağı oldu.

2024 YKS’de başarı sıralamasında en üstlerde yer alan öğrenciler yeni açılan yazılım ve yapay zeka temelli programları tercih etti.
 Yazılım ve yapay zekâ tabanlı dijital meslekler, en fazla talep gören kariyerler arasında yer aldı. Yükseköğretim Kurulu bu alanda 20 üniversitede 70’i aşkın yeni ön lisans ve lisans programı açtı. YÖK’ün resmi internet sitesindeki bilgilere göre, bu programlar tam doluluk oranı ile hizmet vermeye başladı. Yükseköğretim Kurulu, bu sene 50 üniversitede daha dijital ve yapay zeka tabanlı programlar açacak. Böylece dijital ve yapay zeka tabanlı program açan üniversite sayısını 70'e çıkacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılında açılan ve ilk kez öğrenci alan İTÜ Siber Güvenlik Mühendisliği bölümü, başarı sırasına göre en yüksek puanları alan öğrenciler tarafından tercih edildi. Bölüm, YKS başarı sıralamasında ilk 2000’den öğrenci aldı. Yüksek başarı sıralamasındaki öğrencilerin bu bölümü tercih etmesi, alanın gelecekteki potansiyelini ve popülerliğini bir kez daha ortaya koydu. Bölüm, siber tehditlere karşı donanımlı uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyor. Siber güvenlik alanına ilişkin, İTÜ’deki Siber Güvenlik Mühendisliği programının yanı sıra Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve İTÜ’de “Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü” önlisans programları, İstanbul Ticaret Üniversitesinde de “Siber Güvenlik” önlisans programı bulunuyor. Bu bölümler de yüksek sıralama ile öğrenci kabul eden programlar arasında yer alarak büyük ilgi görüyor.
2024 YKS’de başarı sıralamasında en üstlerde yer alan öğrenciler yeni açılan yazılım ve yapay zeka temelli programları tercih etti.

 Yazılım ve yapay zekâ tabanlı dijital meslekler, en fazla talep gören kariyerler arasında yer aldı. Yükseköğretim Kurulu bu alanda 20 üniversitede 70’i aşkın yeni ön lisans ve lisans programı açtı. YÖK’ün resmi internet sitesindeki bilgilere göre, bu programlar tam doluluk oranı ile hizmet vermeye başladı. Yükseköğretim Kurulu, bu sene 50 üniversitede daha dijital ve yapay zeka tabanlı programlar açacak. Böylece dijital ve yapay zeka tabanlı program açan üniversite sayısını 70'e çıkacak.

2024-2025 eğitim öğretim yılında açılan ve ilk kez öğrenci alan İTÜ Siber Güvenlik Mühendisliği bölümü, başarı sırasına göre en yüksek puanları alan öğrenciler tarafından tercih edildi. Bölüm, YKS başarı sıralamasında ilk 2000’den öğrenci aldı. Yüksek başarı sıralamasındaki öğrencilerin bu bölümü tercih etmesi, alanın gelecekteki potansiyelini ve popülerliğini bir kez daha ortaya koydu. Bölüm, siber tehditlere karşı donanımlı uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyor.
Siber güvenlik alanına ilişkin, İTÜ’deki Siber Güvenlik Mühendisliği programının yanı sıra Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve İTÜ’de “Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü” önlisans programları, İstanbul Ticaret Üniversitesinde de “Siber Güvenlik” önlisans programı bulunuyor. Bu bölümler de yüksek sıralama ile öğrenci kabul eden programlar arasında yer alarak büyük ilgi görüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.