Yumurta borsada 80 kuruşu aştı!

GÜNDEM 11.10.2021 - 17:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1459+ kez okundu.
 

Yumurta borsada 80 kuruşu aştı!

FİYATI 1 YILDA 25 KURUŞU AŞTI  “Her gün 1 yumurta kıran kazanır” sloganıyla tüketimi artırmak için seslerini duyuran üreticiler, artık her gün yeni fiyatlarla vatandaşın karşısına çıkıyor. Yumurta fiyatının zincir ve ekonomik marketlerde bile 1 liranın üzerine çıkması bekleniyor.      İŞTE SON DURUM  Önemli yumurta üreticilerinin rakamlarına göre hazırlanan verilerde, Yumurta Üreticileri Merkez Birliği'nde duble tabir edilen yumurta 82 kuruştan işlem görürken, Kaytaş'ta 81,3 kuruş, Basmakçı Tavukçuluk'ta ise 80 kuruştan satılıyor.  SÜREKLİ YÜKSELEN GRAFİK ÇİZDİ  Eski tarihli yumurta fiyat analizleri ise, yumurta fiyatlarının yaz aylarında düşük fiyattan seyrettiğini, okulların açıldığı tarihten itibaren ise rakamların yükseldiğini gözler önüne seriyor. Yumurta döviz fiyatlarının artmaya başladığı 2016 yılından sonra ise sürekli yükselen bir grafik çiziyor. YUMURTAYA AYDA 100-120 LİRA  Yumurta fiyatları bir ay önce 72 kuruş iken bugün 82 kuruştan borsada işlem görüyor. Yumurta fiyatları geçen yıl ise Ekim aylarında 48 kuruştan satılıyordu. 4 kişilik bir aile ayda 4 koli 30’luk tüketse; en asgari 100 ile 120 lira ödeyecek.

FİYATI 1 YILDA 25 KURUŞU AŞTI 

“Her gün 1 yumurta kıran kazanır” sloganıyla tüketimi artırmak için seslerini duyuran üreticiler, artık her gün yeni fiyatlarla vatandaşın karşısına çıkıyor. Yumurta fiyatının zincir ve ekonomik marketlerde bile 1 liranın üzerine çıkması bekleniyor. 

 

 

İŞTE SON DURUM 
Önemli yumurta üreticilerinin rakamlarına göre hazırlanan verilerde, Yumurta Üreticileri Merkez Birliği'nde duble tabir edilen yumurta 82 kuruştan işlem görürken, Kaytaş'ta 81,3 kuruş, Basmakçı Tavukçuluk'ta ise 80 kuruştan satılıyor. 


SÜREKLİ YÜKSELEN GRAFİK ÇİZDİ 
Eski tarihli yumurta fiyat analizleri ise, yumurta fiyatlarının yaz aylarında düşük fiyattan seyrettiğini, okulların açıldığı tarihten itibaren ise rakamların yükseldiğini gözler önüne seriyor. Yumurta döviz fiyatlarının artmaya başladığı 2016 yılından sonra ise sürekli yükselen bir grafik çiziyor.


YUMURTAYA AYDA 100-120 LİRA 
Yumurta fiyatları bir ay önce 72 kuruş iken bugün 82 kuruştan borsada işlem görüyor. Yumurta fiyatları geçen yıl ise Ekim aylarında 48 kuruştan satılıyordu. 4 kişilik bir aile ayda 4 koli 30’luk tüketse; en asgari 100 ile 120 lira ödeyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.