Yüreğir Film Akademisi’nde ilk ders Mandıra Filozofu’ndan!
Yüreğir Film Akademisi’nde ilk ders Mandıra Filozofu’ndan!
Adını Çocuklar Duymasın dizisinde, “Mustafa Ali” ile duyuran daha sonra Mandıra Filozofu filmi ile ünlenen yönetmen ve oyuncu Müfit Can Saçıntı, Adana’nın merkez Yüreğir ilçesindeki Film Akademisi’nin açılışına katıldı, ilk dersi verdi.
Yüreğir Belediyesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Yüreğir Millet Bahçesi içerisinde yaptırılan Film Akademisi’nde eğitimler başladı. 300’e yakın gencin başvurusunu değerlendiren Film Akademisi yetkilileri, mülakatla 53’ünün eğitimleri alabileceğini belirledi. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, kültür ve sanatın toplumları dönüştürücü etkisinin tartışmasız bir gerçek olduğuna dikkat çekerek, “Sanatın, kültürün, eğitimin özellikle gençlerimiz üzerindeki geliştirici yönünü çok önemsiyoruz. Sinema, sanat ve kültür bu toprakların kadim bir değeridir. Yüreğir'in, Adana'mızın artık ülkemizde pozitif bir gündemle anılmasını arzuluyoruz” dedi. Film Akakademisi’nde gençlerin kendi hayallerini gerçekleştirme konusunda bir adım atmalarını gururla takip edeceklerini aktaran Kocaispir, “Sanata ve kültüre kanalize olmuş yavrularımızın kötü alışkanlıklardan uzak duracağını şüphesiz ki biliyoruz. Yüreğir Film Akademisi hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
Usta Oyuncu ve Yönetmen Müfit Can Saçıntı da dil ve kültür yok olmadan milletlerin yok almasının mümkün olmadığını aktararak, “O yüzden dil ve kültür milletlerin bekasında her şeyden önemlidir. Dili, kültürü yaşatan da sadece sinema değil sinema gibi sanatlardır. Film Akademisi’nde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Acılışın ardından Başkan Kocaispir, Saçıntı’ya Akademi binasını gezdirdi. Saçıntı, buraya katılan öğrencilere ilk dersi verdi.
Yüreğir Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde 22 Aralık’a kadar haftanın iki günü, 8 hafta sürecek akademi kapsamında Belgesel Film Yapım Atölyesi, Kısa Film Yapım Atölyesi ve Senaryo Yazarlığı Atölyesi olmak üzere üç farklı atölye gerçekleşecek.
Atölyeler kapsamında ulusal ve uluslararası alanda isimlerinden sıkça söz ettirmiş Ali Yılmaz, Burçak Evren, Ertuğrul Karslıoğlu, Halil Kardaş, Suzan Güverte, Sinan Sertel, Faysal Soysal, Kerim Abanoz, Hasan Basri Özdemir, Müjgan Taner, Mustafa Preşeva, Hasan Özgen, Seyid Çolak, Musa Ak, Emre Karadaş ve Mehmet Cansız ders verecek.
Atölyeler sonunda katılımcılar ile belgesel ve kısa film çalışmaları yapılarak; ulusal ve uluslararası festivallerde Adana ve Yüreğir’in tanıtımına katkıda bulunulması planlanıyor.
Açılışa ayrıca Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, sinema dernekleri temsilcileri ve öğrenciler katıldı.,
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.