Zamlar memura biraz nefes aldırdı!

GÜNDEM 11.01.2023 - 18:55, Güncelleme: 11.01.2023 - 18:55 2446+ kez okundu.
 

Zamlar memura biraz nefes aldırdı!

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, ilk altı ay için verilen yüzde 30’luk zammın kamu görevlilerine biraz nefes aldırdığını ancak enflasyondaki dalgalanmaların sürmesi halinde bugünkü zamların etkisinin kalmayacağını söyledi.
Sezer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolasıyla Adana Öğretmenevi’nde basın çalışanlarıyla biraraya geldi. Sezer, kamu çalışanlarının zam oranlarına yönelik açıklamasında, enflasyondaki dalgalanmaların devam etmesi halinde taleplerinin çalışanların ücret artışlarının enflasyon oranlarına göre otomatik olarak belirlenmesi olduğunu bildirdi. Sezer, maaşlar arasındaki makasın açılmaması için de seyyanen zam uygulanması gerektiğine dikkat çekti.  Sezer, Memur-Sen’in toplu sözleşmelerde çözülemez denilen sorunları çözdüğüne de dikkat çekerek, şöyle devam etti: “İlk altı ay için verilen yüzde 30’luk zam kamu görevlilerine biraz nefes aldırmıştır ancak enflasyondaki dalgalanmaların sürmesi halinde bugünkü zamların etkisi kalmayacaktır. Bunu aşmanın yolu fiyat istikrarının sağlanması ve alım gücünün yükseltilmesidir. Enflasyondaki dalgalanmaların devam etmesi halinde eşel mobil sisteminin uygulanmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte kamu görevlilerinin maaşları arasındaki makasın açılmaması için seyyanen zam talebimiz de var. Bu uygulanırsa sabit gelirliler enflasyon karşısında ezdirilmemiş olur ve böylece daha yaşanabilir bir gelire sahip olabilirler."
Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, ilk altı ay için verilen yüzde 30’luk zammın kamu görevlilerine biraz nefes aldırdığını ancak enflasyondaki dalgalanmaların sürmesi halinde bugünkü zamların etkisinin kalmayacağını söyledi.

Sezer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolasıyla Adana Öğretmenevi’nde basın çalışanlarıyla biraraya geldi. Sezer, kamu çalışanlarının zam oranlarına yönelik açıklamasında, enflasyondaki dalgalanmaların devam etmesi halinde taleplerinin çalışanların ücret artışlarının enflasyon oranlarına göre otomatik olarak belirlenmesi olduğunu bildirdi. Sezer, maaşlar arasındaki makasın açılmaması için de seyyanen zam uygulanması gerektiğine dikkat çekti. 

Sezer, Memur-Sen’in toplu sözleşmelerde çözülemez denilen sorunları çözdüğüne de dikkat çekerek, şöyle devam etti: “İlk altı ay için verilen yüzde 30’luk zam kamu görevlilerine biraz nefes aldırmıştır ancak enflasyondaki dalgalanmaların sürmesi halinde bugünkü zamların etkisi kalmayacaktır. Bunu aşmanın yolu fiyat istikrarının sağlanması ve alım gücünün yükseltilmesidir. Enflasyondaki dalgalanmaların devam etmesi halinde eşel mobil sisteminin uygulanmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte kamu görevlilerinin maaşları arasındaki makasın açılmaması için seyyanen zam talebimiz de var. Bu uygulanırsa sabit gelirliler enflasyon karşısında ezdirilmemiş olur ve böylece daha yaşanabilir bir gelire sahip olabilirler."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.