"ZORLU DÖNEMLERDE DE HİZMETLERİMİZ DEVAM ETTİ"

GÜNDEM 06.05.2024 - 14:41, Güncelleme: 06.05.2024 - 16:02 2065 kez okundu.
 

"ZORLU DÖNEMLERDE DE HİZMETLERİMİZ DEVAM ETTİ"

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı'nın Borç Açıklamasına Cevap: Fatih Mehmet Kocaispir'den Sert Yanıt!
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, 3 Mayıs 2024 tarihinde yapılan basın toplantısında belediyenin mali durumu ve yönetimde yaşanan sorunlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ali Demirçalı, toplantıda belediyenin mevcut borçlarını 883 milyon lira olarak açıkladı ve bu borcun detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Borç yükünün ağırlığı ve yaşanan usulsüzlükler gündeme damga vurdu. Demirçalı'nın açıklamalarının ardından önceki dönem Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir'den cevap gecikmedi. Kocaispir, Demirçalı'nın öne sürdüğü iddialara karşı cevap verme zarureti hâsıl olduğunu belirterek, geçmiş dönemdeki hizmetleri ve yapılan yatırımları savundu. Kocaispir zorlu dönemlerde hizmetlerin devam ettiğini vurguladı ve yapılan yatırımların toplam değerini 1,2 milyar TL olarak açıkladı. "YILLARDIR BEKLEYEN SORUNLARI ÇÖZECEK ROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK" Kocaispir, şu açıklamalarda bulundu: "Görev yaptığımız 2019-2024 dönemi; sel felaketi, pandemi ve nihayetinde 6 Şubat tarihli büyük depremi de içinde barındıran olağanüstü bir zaman dilimine denk gelmiş; bütün zorluklara rağmen tüm Adana’ya örnek teşkil edecek güzel ve hayırlı hizmetlerin yapıldığı bir dönem olmuştur. Söz konusu bu zaman, bütün belediyelerde olduğu gibi, gelirlerin önemli ölçüde düştüğü, giderlerin ise ciddi oranda arttığı bir dönemdir. Bu durum karşısında; gelir azlığına sığınarak projeleri ertelemek yerine, Yüreğir’in makus talihini yenmek için yıllardır bekleyen sorunları çözecek projeleri hayata geçirmeyi tercih ettik. Bunun doğal sonucu olarak; yapılan hizmet kalemlerine karşılık belli düzeyde borç ortaya çıkmıştır. "HEMŞEHRİLERİMİZİN HİZMETKARI OLMAYA GAYRET ETTİK" Kocaispir : "Yüreğirli hemşerilerimiz bilir ki; Yüreğir Belediyesi, geride bıraktığımız dönemde, insanlarımızın ihtiyaç ve taleplerine olumlu dönüş yapmak hususunda, bütün şartları zorlayan kurumsal bir hassasiyet göstermiştir. 'Hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz' tabelası tüm müdürlüklere asılmış ve çalışma arkadaşlarımızdan çözüm odaklı olmaları istenmiştir. 'Kamu zararına yol açmamak' kaydı şartıyla, yasal çerçevede bütün inisiyatifler alınarak hemşerilerimizin hizmetkârı olmaya gayret edilmiştir." Kocaispir'in açıklamalarıyla birlikte, Yüreğir Belediyesi'nin geçmişiyle ilgili önemli detaylar ortaya çıkmış oldu. Bu açıklamaların şehirdeki siyasi gerilimi nasıl etkileyeceği ise merakla bekleniyor.
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı'nın Borç Açıklamasına Cevap: Fatih Mehmet Kocaispir'den Sert Yanıt!

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, 3 Mayıs 2024 tarihinde yapılan basın toplantısında belediyenin mali durumu ve yönetimde yaşanan sorunlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ali Demirçalı, toplantıda belediyenin mevcut borçlarını 883 milyon lira olarak açıkladı ve bu borcun detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Borç yükünün ağırlığı ve yaşanan usulsüzlükler gündeme damga vurdu. Demirçalı'nın açıklamalarının ardından önceki dönem Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir'den cevap gecikmedi. Kocaispir, Demirçalı'nın öne sürdüğü iddialara karşı cevap verme zarureti hâsıl olduğunu belirterek, geçmiş dönemdeki hizmetleri ve yapılan yatırımları savundu. Kocaispir zorlu dönemlerde hizmetlerin devam ettiğini vurguladı ve yapılan yatırımların toplam değerini 1,2 milyar TL olarak açıkladı.


"YILLARDIR BEKLEYEN SORUNLARI ÇÖZECEK ROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK"

Kocaispir, şu açıklamalarda bulundu: "Görev yaptığımız 2019-2024 dönemi; sel felaketi, pandemi ve nihayetinde 6 Şubat tarihli büyük depremi de içinde barındıran olağanüstü bir zaman dilimine denk gelmiş; bütün zorluklara rağmen tüm Adana’ya örnek teşkil edecek güzel ve hayırlı hizmetlerin yapıldığı bir dönem olmuştur. Söz konusu bu zaman, bütün belediyelerde olduğu gibi, gelirlerin önemli ölçüde düştüğü, giderlerin ise ciddi oranda arttığı bir dönemdir. Bu durum karşısında; gelir azlığına sığınarak projeleri ertelemek yerine, Yüreğir’in makus talihini yenmek için yıllardır bekleyen sorunları çözecek projeleri hayata geçirmeyi tercih ettik. Bunun doğal sonucu olarak; yapılan hizmet kalemlerine karşılık belli düzeyde borç ortaya çıkmıştır.

"HEMŞEHRİLERİMİZİN HİZMETKARI OLMAYA GAYRET ETTİK"

Kocaispir : "Yüreğirli hemşerilerimiz bilir ki; Yüreğir Belediyesi, geride bıraktığımız dönemde, insanlarımızın ihtiyaç ve taleplerine olumlu dönüş yapmak hususunda, bütün şartları zorlayan kurumsal bir hassasiyet göstermiştir. 'Hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz' tabelası tüm müdürlüklere asılmış ve çalışma arkadaşlarımızdan çözüm odaklı olmaları istenmiştir. 'Kamu zararına yol açmamak' kaydı şartıyla, yasal çerçevede bütün inisiyatifler alınarak hemşerilerimizin hizmetkârı olmaya gayret edilmiştir." Kocaispir'in açıklamalarıyla birlikte, Yüreğir Belediyesi'nin geçmişiyle ilgili önemli detaylar ortaya çıkmış oldu. Bu açıklamaların şehirdeki siyasi gerilimi nasıl etkileyeceği ise merakla bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.