ADANA KULİSİ
Köşe Yazarı
ADANA KULİSİ
 

Acının tarihi yazılıyor!

  Adana acıya kesti. Adana’da yas var. Adana’da ocaklara ateş düştü… Valik’teki patlama, Aladağ’daki yangında 11’i çocuk, 12 kişinin can vermesi ve son olarak 44 kişinin yaşamını yitirdiği İstanbul’daki hain saldırıda 2 polisimizin şehit düşmesi… Daha ötekilerin toprağı soğumadan, 2 şehidimizi verdik toprağa. Adana’da bir yas bitmeden öteki başlıyor. Acılar ne kadar da büyük. Ve hep tazelenecek, unutulmayacak kadar da büyük acılar. Evet; Adana, acının şehri oldu. Adana’da, acının tarihi yeniden yazılıyor! ** Neden hep yoksullar ölür?   Ölüm haktır. Her canlı ölümü tadacaktır. Dünya fani… Hepimizin gideceği yer bellidir. Tamam buna kimsenin itirazı yok ama neden hep yoksullar bu dünyaya, gençliğine, eşine, çocuğuna, anasına, babasına doyamadan ölür? Örneğin Aladağ’da, yoksul çocuklarının yanarak ölmesi kader mi şimdi? Dağ başlarında, köylerde, kenar mahallelerde, sıvasız evlerde oturanların çocuklarının pusularda, bombalı saldırılarda şehit düşmesi gerçekten de takdiri ilahi mi? Azrail, hep yoksul çocukların mı izini sürüyor? *   Herkes haddini bilecek!   Artık Adana’da, birileri bazı şeyleri iyice kafasına sokmak zorundadır. Ne yaparsanız yapın, Adana teröre teslim olmaz. Adana, ülkenin en çok şehit veren ilidir. Adana, herkese kucak açar. Adana herkesi bağrına basar. Adana, her ne kadar zaman zaman kavgayla anılsa da sevginin, hoşgörünün, barışın şehridir. 72 milletin kardeşçe yaşadığı şehirdir. Adana’nın ekmeğini yeyip de hainlik etmeye kalkanlar mutlaka hesabını da verir. Bu kentin ekmeğini yiyip, suyunu içip, bu kente nankörlük, hainlik, kalleşlik etmeye kalkarsanız, bunun bedelini size Adanalılar en ağır şekilde ödetir. Bunun için herkes haddini bilecek! SORULAR    -Adana’nın Türkiye ortalaması üzerindeki işsizlikten kurtulabilmesinin çaresi var mı?   -Yılan hikayesine dönen Pozantı Su’nun akıbeti ne oldu?   -Adana’nın çağdaş, modern ve yaşanılabilir bir şehir olması hayal mi?   -Adana’da belediyeler neden hep yolsuzluk ve şaibe iddiaları ile anılıyor?   - Adana’yı bu sahipsizliğinden kim kurtaracak?    
Ekleme Tarihi: 12 Aralık 2016 - Pazartesi

Acının tarihi yazılıyor!

 

Adana acıya kesti.

Adana’da yas var.

Adana’da ocaklara ateş düştü…

Valik’teki patlama, Aladağ’daki yangında 11’i çocuk, 12 kişinin can vermesi ve son olarak 44 kişinin yaşamını yitirdiği İstanbul’daki hain saldırıda 2 polisimizin şehit düşmesi…

Daha ötekilerin toprağı soğumadan, 2 şehidimizi verdik toprağa.

Adana’da bir yas bitmeden öteki başlıyor.

Acılar ne kadar da büyük.

Ve hep tazelenecek, unutulmayacak kadar da büyük acılar.

Evet; Adana, acının şehri oldu.

Adana’da, acının tarihi yeniden yazılıyor!

**

Neden hep yoksullar ölür?

 

Ölüm haktır.

Her canlı ölümü tadacaktır.

Dünya fani…

Hepimizin gideceği yer bellidir.

Tamam buna kimsenin itirazı yok ama neden hep yoksullar bu dünyaya, gençliğine, eşine, çocuğuna, anasına, babasına doyamadan ölür?

Örneğin Aladağ’da, yoksul çocuklarının yanarak ölmesi kader mi şimdi?

Dağ başlarında, köylerde, kenar mahallelerde, sıvasız evlerde oturanların çocuklarının pusularda, bombalı saldırılarda şehit düşmesi gerçekten de takdiri ilahi mi?

Azrail, hep yoksul çocukların mı izini sürüyor?

*

 

Herkes haddini bilecek!

 

Artık Adana’da, birileri bazı şeyleri iyice kafasına sokmak zorundadır.

Ne yaparsanız yapın, Adana teröre teslim olmaz.

Adana, ülkenin en çok şehit veren ilidir.

Adana, herkese kucak açar.

Adana herkesi bağrına basar.

Adana, her ne kadar zaman zaman kavgayla anılsa da sevginin, hoşgörünün, barışın şehridir. 72 milletin kardeşçe yaşadığı şehirdir.

Adana’nın ekmeğini yeyip de hainlik etmeye kalkanlar mutlaka hesabını da verir.

Bu kentin ekmeğini yiyip, suyunu içip, bu kente nankörlük, hainlik, kalleşlik etmeye kalkarsanız, bunun bedelini size Adanalılar en ağır şekilde ödetir.

Bunun için herkes haddini bilecek!

SORULAR

 

 -Adana’nın Türkiye ortalaması üzerindeki işsizlikten kurtulabilmesinin çaresi var mı?

 

-Yılan hikayesine dönen Pozantı Su’nun akıbeti ne oldu?

 

-Adana’nın çağdaş, modern ve yaşanılabilir bir şehir olması hayal mi?

 

-Adana’da belediyeler neden hep yolsuzluk ve şaibe iddiaları ile anılıyor?

 

- Adana’yı bu sahipsizliğinden kim kurtaracak?

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.