ADANA KULİSİ
Köşe Yazarı
ADANA KULİSİ
 

Bu saltanata son verin!

  Allah aşkına nedir bu araç saltanatı? Dünyanın en büyük otomobil üreticisi ülkelerinden biri olan Japonya’da, devletin elindeki makam aracı sayısı bin tane bile değil.  Biz de ise ‘kıytırık’ bir danışmanın bile makam aracı var. Adam makam aracıyla hafta sonu tatile bile gidiyor. Yakıt parası yok, vergi yok, geçiş ücreti yok. Hepsi var da ondan çıkmıyor. Adana'daki belediyelerin araç bolluğuna bir bakın! Kiralık araçlar özellikle Büyükşehir Belediyesi’nde çok fazlaca var. Araçlar vızır vızır şehirde cirit atıyor. Hatta her gün onlarca araç Ceyhan'da ikamet edenleri taşıyor. Tasarruf edeceklerse, yüzlerce araçla Ceyhan'a çıkartma yapacaklarına bir kaç servis otobüsüyle çalışanlar taşınabilir. * Birilerine zimmet çıkacak mı?  Sayıştaş müfettişleri Adana’da…  Şu an denetimlerini sürdürüyorlar.  Müfettişleri de kandırıyorlar.  İşe gelmeden memur yapılan, 1 yıl işe gelmeyeni bile kamera olmayan birimde gösterip müfettişi yanılttılar. Adana’da savcılar da belediyeleri mercek altına almalı. Örneğin düne kadar bisikleti olmayan özel kalem müdürüne “Bu BMW’yi hangi parayla aldın? Hadi bi şekilde aldın, 2.5 milyona villayı hangi parayla aldın?” diye sormalılar.   Belediyelerde Sayıştay müfettişleri var! Sorumsuz harcamaları denetliyorlar. Bakalım birilerine zimmet çıkacak mı?  * Kaynaklar doğru kullanılmalı Ülkede kriz var. Dövizdeki artış, yükselen faiz… Kapanan işyerleri derken kemer sıkma uygulamaları da başladı. Şimdi bu durumda kültürel ve sanatsal etkinlikleri de bir köşeye mi bırakmak gerek? Örneğin vatandaş en azından ücretsiz sinema, konser gibi etkinliklere gidip moral bulmalı ama en borçlu belediyelerden biri olan Adana Büyükşehir Belediyesi 10 milyonluk bütçeyle  Adana Film Festivali yapıyor. Tasarruf edilmesi gerekirken hoyratça harcama yapılması ne kadar doğru? Festival için gazete hazırlanıyor ve sadece Çukurova ilçesinde dağıtılıyor. Kültür işlerine bakan arkadaş (!) Çukurova belediye başkan adayıymış. Ayrıca ihaleyi alan firma şartnameye uymuyor. İşi ehline vermedikleri için gülünç duruma düşme ihtimali de var.  SORULAR - Adana’da hangi bankamatikçilerin altına kiralık araç tahsis edildiğini biliyor musunuz?  - Bankamatikçilerin altına araç tahsis edilmesine, onlara belediye imkanlarının peşkeş çekilmesine kim izin veriyor?  - Adana’da, CHP’nin Danışma Kurulu toplantılarında hangi belediye başkanları eleştiri oklarının hedefi oldu?  - CHP Danışma Kurulu toplantılarında kimlerin vekilleri başarısızlıkla suçladığını biliyor musunuz?  - Ulusal gazetelere “reklam haber” yaptırıp işçilere binlerce gazete dağıttıran belediye başkanları halkı kandıracağını mı sanıyor?
Ekleme Tarihi: 16 Eylül 2018 - Pazar

Bu saltanata son verin!

 

Allah aşkına nedir bu araç saltanatı? Dünyanın en büyük otomobil üreticisi ülkelerinden biri olan Japonya’da, devletin elindeki makam aracı sayısı bin tane bile değil. 
Biz de ise ‘kıytırık’ bir danışmanın bile makam aracı var. Adam makam aracıyla hafta sonu tatile bile gidiyor. Yakıt parası yok, vergi yok, geçiş ücreti yok. Hepsi var da ondan çıkmıyor. Adana'daki belediyelerin araç bolluğuna bir bakın! Kiralık araçlar özellikle Büyükşehir Belediyesi’nde çok fazlaca var. Araçlar vızır vızır şehirde cirit atıyor. Hatta her gün onlarca araç Ceyhan'da ikamet edenleri taşıyor. Tasarruf edeceklerse, yüzlerce araçla Ceyhan'a çıkartma yapacaklarına bir kaç servis otobüsüyle çalışanlar taşınabilir.
*

Birilerine zimmet çıkacak mı? 

Sayıştaş müfettişleri Adana’da… 
Şu an denetimlerini sürdürüyorlar. 
Müfettişleri de kandırıyorlar. 
İşe gelmeden memur yapılan, 1 yıl işe gelmeyeni bile kamera olmayan birimde gösterip müfettişi yanılttılar. Adana’da savcılar da belediyeleri mercek altına almalı. Örneğin düne kadar bisikleti olmayan özel kalem müdürüne “Bu BMW’yi hangi parayla aldın? Hadi bi şekilde aldın, 2.5 milyona villayı hangi parayla aldın?” diye sormalılar.  
Belediyelerde Sayıştay müfettişleri var! Sorumsuz harcamaları denetliyorlar. Bakalım birilerine zimmet çıkacak mı? 
*
Kaynaklar doğru kullanılmalı

Ülkede kriz var. Dövizdeki artış, yükselen faiz… Kapanan işyerleri derken kemer sıkma uygulamaları da başladı. Şimdi bu durumda kültürel ve sanatsal etkinlikleri de bir köşeye mi bırakmak gerek? Örneğin vatandaş en azından ücretsiz sinema, konser gibi etkinliklere gidip moral bulmalı ama en borçlu belediyelerden biri olan Adana Büyükşehir Belediyesi 10 milyonluk bütçeyle  Adana Film Festivali yapıyor. Tasarruf edilmesi gerekirken hoyratça harcama yapılması ne kadar doğru? Festival için gazete hazırlanıyor ve sadece Çukurova ilçesinde dağıtılıyor. Kültür işlerine bakan arkadaş (!) Çukurova belediye başkan adayıymış. Ayrıca ihaleyi alan firma şartnameye uymuyor. İşi ehline vermedikleri için gülünç duruma düşme ihtimali de var. 

SORULAR
- Adana’da hangi bankamatikçilerin altına kiralık araç tahsis edildiğini biliyor musunuz? 
- Bankamatikçilerin altına araç tahsis edilmesine, onlara belediye imkanlarının peşkeş çekilmesine kim izin veriyor? 
- Adana’da, CHP’nin Danışma Kurulu toplantılarında hangi belediye başkanları eleştiri oklarının hedefi oldu? 
- CHP Danışma Kurulu toplantılarında kimlerin vekilleri başarısızlıkla suçladığını biliyor musunuz? 
- Ulusal gazetelere “reklam haber” yaptırıp işçilere binlerce gazete dağıttıran belediye başkanları halkı kandıracağını mı sanıyor?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.