ADANA KULİSİ
Köşe Yazarı
ADANA KULİSİ
 

Güzergah iflasları yaşanmasın!

  Adana için nihayet Ulaşım Master Planı hazırlanıyormuş. Bu, sürücüler, yayalar ve trafik akışını kontrol eden polis memurlarını bile çileden çıkaran şehir trafiği için iyi bir haber. Ancak bu plan hazırlanırken mutlaka trafik akış güzergahları da göz önüne alınarak esnafın da mağdur edilmemesi şart. Tabi yayaların da!.. Kızılay, Alimünif Yeğenağa, Cemal Gürsel ile Bankalar caddesi üzerinde bir kısım esnaf, geçen dönem uygulanan trafik güzergahı değişikliğinden iflas etti. Zaten ekonomik gidişatın durumu belli, şimdi yeniden güzergah iflasları yaşanmasın!..  * Elektro şok  Ülkemizde en fazla ölüm, kalp hastalıklarında yaşanıyor. Yılda 160 bin kişi ‘kalp’ten bu dünyaya veda ediyor. Kalp krizinin ise bu rakam içindeki oranı azımsanmayacak kadar. Acıbadem Hastanesi’nden Prof. Dr. Alpay Turan Sezgin, yabancı ülkelerde özellikle havalimanları ve istasyonlarla, insanların fazla bulunduğu merkezlerde kalp krizi geçiren hastalara ilk müdahalede önemli faydası olan elektro şok cihazlarının bulundurulduğunu söylüyor. Sezgin, bu uygulamanın ülkemizde de hayata geçirilerek kalp krizinde, hayatta kalma şansının artırılabileceğini söylüyor. Bizce bu sese kulak verilmeli. Teklif var, ısrar yok!  * Eczacının öfkesi… Adana’da eczacılar için dikkat çeken bir söyleşi düzenlendi; Öfke Kontrolü ve Problem Çözme Becerileri. Son zamanlarda artması beklenen ilaç fiyatları ve sağlık kurumları adına kesilen ücretleri tahsil etme sorunlarıyla boğuşan eczacılar için bu seminer, “ilaç” gibi geldi. Klinik Psikolog Hülya Üstekidağ Ayna, öfkenin kan şekeri, nabız ve kan basıncını artırdığını, insana zor nefes aldırdığını, baş, sırt ve boyunda kas ağrılarına yol açtığını söylüyor. Öfke ile baş etmenin yollarını ise şöyle anlatıyor: Nefes egzersizi, kas gevşeme egzersizi ve spor yapın, olumlu düşünün, duyguları paylaşın, zamanı iyi kullanın, etkili iletişim kurun, regülasyonu öğrenin, kendinize zaman ayırın, mindfulnes veya meditasyon yapın.” Psikolog haklı, ancak öfke sırasında fırsat bulabilirseniz!   SORULAR - Geçtiğimiz günlerde finansal kriz yaşayan dünyanın sayılı otobüs üreticisi Temsa’nın tam anlamıyla üretime ne zaman başlayacağını biliyor musunuz? - İncirlik’te çalışırken iş akitleri feshedilen işçilerin son durumuyla ilgili neler yaşandığını biliyor musunuz? - Büyükşehir Belediyesi’nce işten çıkarılan ancak mahkeme kararıyla geri dönen işçilerin işbaşı yapamadığını kimler iddia ediyor? - Adana’da sel ve soğuğun vurduğu narenciye üreticisinin zarar tespit çalışmalarının sürdüğünü biliyor musunuz?  - Adana’yı bu mevsimde görmeye gelen turist sayısının arttığını biliyor musunuz?
Ekleme Tarihi: 20 Şubat 2020 - Perşembe

Güzergah iflasları yaşanmasın!

 
Adana için nihayet Ulaşım Master Planı hazırlanıyormuş. Bu, sürücüler, yayalar ve trafik akışını kontrol eden polis memurlarını bile çileden çıkaran şehir trafiği için iyi bir haber. Ancak bu plan hazırlanırken mutlaka trafik akış güzergahları da göz önüne alınarak esnafın da mağdur edilmemesi şart. Tabi yayaların da!.. Kızılay, Alimünif Yeğenağa, Cemal Gürsel ile Bankalar caddesi üzerinde bir kısım esnaf, geçen dönem uygulanan trafik güzergahı değişikliğinden iflas etti. Zaten ekonomik gidişatın durumu belli, şimdi yeniden güzergah iflasları yaşanmasın!..
 *
Elektro şok 
Ülkemizde en fazla ölüm, kalp hastalıklarında yaşanıyor. Yılda 160 bin kişi ‘kalp’ten bu dünyaya veda ediyor. Kalp krizinin ise bu rakam içindeki oranı azımsanmayacak kadar. Acıbadem Hastanesi’nden Prof. Dr. Alpay Turan Sezgin, yabancı ülkelerde özellikle havalimanları ve istasyonlarla, insanların fazla bulunduğu merkezlerde kalp krizi geçiren hastalara ilk müdahalede önemli faydası olan elektro şok cihazlarının bulundurulduğunu söylüyor. Sezgin, bu uygulamanın ülkemizde de hayata geçirilerek kalp krizinde, hayatta kalma şansının artırılabileceğini söylüyor. Bizce bu sese kulak verilmeli. Teklif var, ısrar yok! 
*
Eczacının öfkesi…
Adana’da eczacılar için dikkat çeken bir söyleşi düzenlendi; Öfke Kontrolü ve Problem Çözme Becerileri. Son zamanlarda artması beklenen ilaç fiyatları ve sağlık kurumları adına kesilen ücretleri tahsil etme sorunlarıyla boğuşan eczacılar için bu seminer, “ilaç” gibi geldi. Klinik Psikolog Hülya Üstekidağ Ayna, öfkenin kan şekeri, nabız ve kan basıncını artırdığını, insana zor nefes aldırdığını, baş, sırt ve boyunda kas ağrılarına yol açtığını söylüyor. Öfke ile baş etmenin yollarını ise şöyle anlatıyor: Nefes egzersizi, kas gevşeme egzersizi ve spor yapın, olumlu düşünün, duyguları paylaşın, zamanı iyi kullanın, etkili iletişim kurun, regülasyonu öğrenin, kendinize zaman ayırın, mindfulnes veya meditasyon yapın.”
Psikolog haklı, ancak öfke sırasında fırsat bulabilirseniz!
 
SORULAR
- Geçtiğimiz günlerde finansal kriz yaşayan dünyanın sayılı otobüs üreticisi Temsa’nın tam anlamıyla üretime ne zaman başlayacağını biliyor musunuz?
- İncirlik’te çalışırken iş akitleri feshedilen işçilerin son durumuyla ilgili neler yaşandığını biliyor musunuz?
- Büyükşehir Belediyesi’nce işten çıkarılan ancak mahkeme kararıyla geri dönen işçilerin işbaşı yapamadığını kimler iddia ediyor?
- Adana’da sel ve soğuğun vurduğu narenciye üreticisinin zarar tespit çalışmalarının sürdüğünü biliyor musunuz? 
- Adana’yı bu mevsimde görmeye gelen turist sayısının arttığını biliyor musunuz?
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.