0-6 Yaş Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Eğitimi
0-6 Yaş Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Eğitimi
Adana İl Sağlık Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi tarafından, Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam’da görevli 16 hekim ile 14 aile sağlığı çalışanına, 0-6 yaş çocuğun psikososyal gelişimini destekleme eğitimi verildiği belirtildi.
İl Sağlık Müdürlüğü’nün internet sitesinde eğitimlere ilişkin şu ifadelere yer verildi:
“Ülkemizde anne ve çocuklara yönelik koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında uygulanan, 0-6 Yaş Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme (ÇPGD) Programının amacı, çocuğun psikososyal gelişimi destekleme yöntemlerini birinci basamak sağlık hizmetlerine entegre ederek gelişimin en hızlı olduğu gebelik ve 0-6 yaş döneminde çocuğu destekleyip ruhsal, sosyal ve bedensel olarak sağlıklı nesiller yetişmesini sağlamaktır.
Bu amaçla 8 Nisan 2026 tarihinde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Vet. Hek. Fuat Güneş Toplantı Salonu’nda, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi sorumluluğunda, birim personelleri ve Çevre Sağlığı Birimi’nde görev yapan psikologlar tarafından Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde görev yapan 16 aile hekimi ve 14 aile sağlığı çalışanına 0-6 yaş çocuğun psikososyal gelişimini destekleme eğitimi verilmiştir”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
